Google Now vă permite să eliminați informațiile personale din căutare

Google Search Remove Personal Info Featured
⏱️ 5 min read

Deși poate fi prea ușor să cauți doar pe Google profilul cuiva, asta înseamnă, de asemenea, că este atât de ușor să găsești informații despre tine. Dacă întotdeauna ați dorit să vă eliminați informațiile personale din Căutarea Google, acum veți putea face o solicitare oficială.

Eliminați informațiile personale din Căutarea Google

Recunosc că dacă am nevoie de adresa cuiva dintr-un motiv oarecare, Căutarea Google este prima mea opțiune: este pur și simplu mai ușor decât să trimit mesaje și să o cer. Dar nu voi avea întotdeauna opțiunea Căutare Google pentru a găsi informațiile personale ale cuiva – și nici tu. Google va oferi acum tuturor opțiunea de a-și elimina informațiile personale din Căutare.

Nu este un concept complet nou. Google vă permite deja să eliminați mai multe date supărătoare, cum ar fi informațiile bancare sau un număr de cont care v-ar putea face rău dacă cineva s-ar întâmpla cu ele.

Căutare Google Eliminați browserul de informații personale

După cum a spus Google în documentul său anunţ„Internetul evoluează mereu – cu informații care apar în locuri neașteptate și sunt folosite în moduri noi – așa că politicile și protecțiile noastre trebuie să evolueze și ele.”

În ceea ce Google se referă la „o nouă extindere a politicii”, atunci când găsiți informații personale de identificare în Căutare, cum ar fi numărul dvs. de telefon, e-mailul sau adresa de e-mail, puteți solicita eliminarea acestora. Informațiile care ar putea fi folosite în furtul de identitate, cum ar fi acreditările de conectare, pot fi, de asemenea, eliminate.

Această nouă opțiune a apărut deoarece oamenii au solicitat-o. În plus, Google spune că recunoaște că „disponibilitatea informațiilor personale de contact online poate fi tulburătoare și că poate fi folosită în moduri dăunătoare”. Dar motivațiile Google sunt binecunoscute, așa că poate știa că va beneficia într-un fel de această nouă opțiune.

Nu asa de repede

Dar înainte de a începe să vă aliniați cererea de a solicita ca Google să vă șteargă informațiile personale din rezultatele căutării, știți că nu trebuie să vă onoreze solicitarea.

Google a spus: „Vom evalua tot conținutul de pe pagina web pentru a ne asigura că nu limităm disponibilitatea altor informații care sunt utile în general, de exemplu, în articolele de știri. De asemenea, vom evalua dacă conținutul apare ca parte a evidenței publice pe site-urile surselor guvernamentale sau oficiale. În astfel de cazuri, nu vom face eliminări.”

Căutare Google Eliminați informațiile personale pe mobil

Compania Alphabet a menționat, de asemenea, în postarea de pe blog că utilizatorii ar trebui să-și amintească că doar pentru că o elimină de pe Internet, aceste informații sunt încă disponibile pe site-ul web pe care Google le-a accesat inițial cu crawlere. Acum că știți că există, totuși, puteți cere site-ului unde a fost postat inițial să îl elimine.

Deoarece Google „căută mereu noi modalități de a ne asigura politicile și garanțiile încorporate”, oferă și o altă opțiune nouă: imaginile persoanelor sub 18 ani pot fi eliminate și din rezultatele căutării.

Aceste noi politici îi împiedică pe hackeri și alți actori răi de la activități rău intenționate, cum ar fi furtul de identitate sau urmărirea la fața locului. De asemenea, știți că, dacă un site web își elimină informațiile despre dvs., acesta va fi în cele din urmă eliminat și din rezultatele Căutării Google.

Google a explicat: „Maximizarea accesului la informații, oferind în același timp posibilitatea oamenilor să dețină controlul asupra informațiilor lor sensibile de identificare personală este un echilibru critic de găsit. Credem că aceste actualizări sunt un pas important pentru a atinge acest obiectiv și pentru a oferi oamenilor instrumentele de care au nevoie pentru a-și proteja siguranța și confidențialitatea online.”

Căutare Google Eliminați informațiile personale Laura

De interes, înainte era mai ușor să găsesc informații despre mine din cauza carierei mele de scriitor pe internet. Cu toate acestea, nu sunt singurul scriitor cu numele „Maytane Reyns”, iar acum că există un personaj din South Park cu același nume, mi-a luat destul de mult timp să găsesc ceva care avea legătură cu mine.

Citiți mai departe pentru a afla cum vă puteți șterge rapid ultimele 15 minute din istoricul căutărilor pe Google.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x