1635478162 840 560

Google Play reduce taxa de abonament pe care o percepe dezvoltatorilor la jumătate sau mai mult

⌛ Reading Time: 3 minutes

De câțiva ani Google play continuă să-și actualizeze politica de împărțire a veniturilor, reducând comisioanele pe care le percepe dezvoltatorilor pentru fiecare vânzare sau abonament pe care îl primesc prin Android. Și astăzi vine o schimbare importantă care a fost primită cu brațele deschise de toți dezvoltatorii de aplicații Android.

După ce a redus comisionul pentru primul milion de dolari în beneficii în această vară de la 30% la 15%, acum este rândul comision pe care Google Play îl percepe dezvoltatorilor pentru fiecare abonament, îmbunătățind considerabil condițiile.

O privire la…
10 APLICAȚII GOOGLE CARE POT AVEA SUCCES

15% comision pentru toate abonamentele

În prezent, Google percepe dezvoltatorilor un comision de 30% pentru abonamente, reduce taxa de serviciu de la 30% la 15% după 12 luni de abonament recurent, dar în anii în care aceste condiții au fost în vigoare au demonstrat că pentru companii a fost foarte greu să beneficiezi de acea reducere din cauza retragerii clienților. Hai că lunile care nu au folosit serviciul au fost dezabonate în foarte puține ocazii, au menținut abonamentul mai mult de 12 luni o dată, iar dacă după 13 luni se dezabonau și se reabonau comisionul revine la cele 30. %.

Google a ascultat plângerile companiilor și dezvoltatorilor și pentru a le ajuta să se dezvolte și să ofere o distribuție mai bună a profiturilor, începând cu 1 ianuarie 2022, comisionul de abonament trece de la 30% la 15% pentru totdeauna, din prima zi.

comisioane

97% dintre dezvoltatori oferă aplicații complet gratuite. Din acei 3% dintre dezvoltatorii cu aplicații plătite, 99% dintre dezvoltatori folosesc abonamentele ca modalitate de a-și monetiza aplicațiile, cu care s-ar putea spune că de această schimbare beneficiază practic toți dezvoltatorii, care acum vor primi 85% din venit și nu 70. % ca până acum.

Google apără comisioanele pe care le-au aplicat în ultimul deceniu de când le-au permis să nu aplice costuri de licență pentru sistemul lor de operare sau să poată face investițiile continue pe care compania nu a încetat să le facă pentru a îmbunătăți Android și Google Play, care întotdeauna fusese oferit gratuit producătorilor. Acum, pentru a se adapta la noua situație de piață, au comisioane reduse.

Comision de 10% la abonamente pentru aplicații multiplatforme

Și asta nu este tot. Google oferă dezvoltatorilor a 10% comision pentru abonamente pentru acele aplicații care participă la Programul Play Media Experience lansat în această vară.

Inițial au redus la 15% comisionul abonamentelor acele aplicații care, pe lângă Android, mai suportau și tablete, Wear OS, Android Auto, Google Cast și Android TV/Google TV, dar ca și acum 15% dintre ele vor da tuturor. dezvoltatori, pentru participanții acelui program lcomisionul este redus la 10%.

În program Play Media ExperienceDezvoltatorii de aplicații , video, audio și cărți vor beneficia de comision redus dacă acceptă întregul ecosistem Android și nu lansează doar o aplicație mobilă.

Prin | Google

În Engadget Android | Google Play anunță o secțiune de confidențialitate care va forța aplicațiile să raporteze modul în care vă folosesc datele

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.