Google Play Store Reduce taxele pentru dezvoltatori, urmând exemplul Apple

Google Play Store Reduce taxele pentru dezvoltatori, urmând exemplul Apple
⏱️ 3 min read

Aplicațiile au devenit afaceri mari în ecosistemul tehnologic. Câștigă mulți bani pentru Apple și Google. Sub presiunea unor dezvoltatori, Apple a redus reducerea taxelor de abonament. După exemplul următor, Magazinul Google Play reduce și comisioanele pentru dezvoltatori.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Reducerea taxelor pentru dezvoltatori

De fiecare dată când descărcați o aplicație și vă resemnați să plătiți taxele în aplicație, plătiți atât dezvoltatorul, cât și compania de tehnologie care găzduiește magazinul – primesc o reducere a tuturor.

Apple s-a implicat într-o luptă cu dezvoltatorii pentru practica sa de a cere dezvoltatorilor să permită abonamente doar prin App Store. Au vrut să fie siguri că și-au făcut tăietura.

În decembrie, Apple a anunțat o modificare a programului său. A scăzut procentul de comisioane pentru dezvoltatorii care câștigă sub 1 milion de dolari pe an, ceea ce reprezintă peste 90% din dezvoltatorii din programul său.

Google a anunțat marți că face același lucru: reducerea taxelor pentru dezvoltatori. Taxele Play Store pentru primele 1 milion de dolari sunt reduse la 15%. Google își va păstra taxa de 30% pentru dezvoltatori – din nou, la fel ca Apple.

Diferența esențială aici este că Google renunță la jumătate din comision doar pentru primul milion, în timp ce Apple renunță la taxă în fiecare an, dezvoltatorul câștigă sub 1 milion de dolari.

„Cu această schimbare, 99% dintre dezvoltatorii la nivel global care vând bunuri și servicii digitale cu Play vor vedea o reducere de 50% a taxelor”, a declarat vicepreședintele Google, Sameer Samat, într-o postare pe blog. „Acestea sunt fonduri care pot ajuta dezvoltatorii să se extindă într-o fază critică a creșterii lor prin angajarea mai multor ingineri, adăugarea personalului de marketing, creșterea capacității serverului și multe altele.”

Problemele legale ale Google și ale Apple

Epic Games, producătorul jocului Fortnite, îi dă în judecată atât pe Google, cât și pe Apple, acuzându-i de monopolizarea plăților cu aplicațiile. Ambele magazine de aplicații au eliminat Fortnite pentru că nu au respectat regulile.

Google reduce tarifele pentru dezvoltatori din lume

În plus, atât Google, cât și Apple se confruntă cu amenințări ale legislativului de stat. Există facturi propuse care ar reglementa Google Play Store și App Store-ul Apple. În timp ce Dakota de Nord a propus un proiect de lege care nu a reușit să fie adoptat, Arizona are un proiect de lege a cărui soartă nu a fost încă decisă.

Deoarece atât Apple, cât și Google renunță atât de bine la atât de mulți bani cu reducerea taxelor pentru dezvoltatori, trebuie să însemne că, în marea schemă de lucruri, ei chiar nu renunță atât de mult. Cu alte cuvinte, scăderea la jumătate a taxelor de aplicație nu înseamnă că nu pierdeți banca.

Dacă ați terminat totul și doriți să evitați Play Store cu orice preț, consultați aceste alternative.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x