Google promite că va opri urmărirea utilizatorilor, dar va urmări grupurile

Google promite că va opri urmărirea utilizatorilor, dar va urmări grupurile

La prima vedere, această veste pare uimitoare, că Google promite să nu mai urmărească utilizatorii. Ar putea chiar să-și elimine modelul de afaceri? Nu vă temeți – în timp ce Google elimină urmărirea utilizatorilor individuali, va continua urmărirea de grup.

Google să oprească urmărirea

În primul rând, ar trebui să acordăm credit acolo unde se cuvine. Apple ar putea fi în spatele acestui lucru, cel puțin parțial. Modificarea recentă din App Store, care forțează aplicațiile să divulge colectarea datelor, a făcut ca Google să întârzie actualizarea aplicațiilor sale. După câteva luni, în cele din urmă și-a actualizat aplicațiile, a dezvăluit datele pe care le colecta, apoi a făcut acest anunț uimitor, deși a lansat și ideea cu câteva luni în urmă.

Mulți oameni sunt lăsați să întrebe dacă Google își pune capăt practicii de urmărire a utilizatorilor, cum se va susține? Se părea că acesta este majoritatea modelului de afaceri al companiei. Google înlocuiește pur și simplu această practică cu un alt mod de a urmări utilizatorii?

Compania a răspuns îngrijorărilor într-o postare pe blog: „Continuăm să primim întrebări dacă Google se va alătura altora din industria tehnologiei publicitare care intenționează să înlocuiască cookie-uri terțe cu identificatori alternativi la nivel de utilizator. Astăzi, explicăm că odată ce cookie-urile terță parte sunt eliminate treptat, nu vom construi identificatori alternativi pentru a urmări persoanele în timp ce navighează pe web și nici nu le vom folosi în produsele noastre. ”

Dar ca Ars Technica a subliniat, datele individuale sunt oarecum consumabile, Google înlocuiește urmărirea datelor individuale cu „Sandbox de confidențialitate” Chrome. Acest proces utilizează urmărirea de grup.

Google a explicat în postarea de pe blog: „Agenții de publicitate nu trebuie să urmărească consumatorii individuali de pe web pentru a obține avantajele de performanță ale publicității digitale. Progresele în agregare, anonimizare, procesare pe dispozitiv și alte tehnologii de păstrare a confidențialității oferă o cale clară către înlocuirea identificatorilor individuali. ” Dacă vindeți telefoane, preocuparea dvs. constă în afișarea anunțului dvs. „persoanelor cărora le pasă de telefoane”, nu în mod specific unei anumite persoane care este interesată să cumpere un telefon.

ad-banner
Google Tracking Users Analytics

Acest lucru înseamnă că, în calitate de agent de publicitate, nu sunteți atât de preocupat de istoricul de navigare al unei persoane, atâta timp cât știți că anunțul dvs. ajunge la persoane care sunt susceptibile să vă cumpere produsul.

Google Sandbox de confidențialitate

Noul sistem de urmărire a datelor Google, „Privacy Sandbox”, va fi alimentat prin învățare automată. Oamenii vor fi grupați în grupuri pe baza intereselor. Vă va afișa reclame pe baza grupurilor de interese din care faceți parte, în loc de ceea ce știe despre dvs. în mod individual.

Trebuie remarcat faptul că o mare parte din acest lucru și modul în care va funcționa exact sunt încă necunoscute, deoarece Google nu a fost precizat. Cu toate acestea, pare o practică similară. Google încă colectează date. Încă o oferă agenților de publicitate. Singura diferență este că nu ții un profil pe „John Doe”. În schimb, vă pune în grupuri, cum ar fi proprietarii de animale de companie, călătorii frecvenți, părinții copiilor mici etc. Deci, colectează în continuare acele date – le organizează diferit și le livrează într-un pachet diferit agenților de publicitate.

Urmărirea utilizatorilor Google Chrome

Indiferent, Google pare să se simtă bine în legătură cu planul său de a opri urmărirea datelor individual mai mult către grupuri. Nu este îngrijorat dacă alții vor construi noi sisteme de urmărire a utilizatorilor. Practic, Google nu crede că orice efort ar avea succes. Se presupunea: „În schimb, produsele noastre web vor fi alimentate de API-uri care păstrează confidențialitatea, care împiedică urmărirea individuală, oferind în același timp rezultate pentru agenții de publicitate și editorii”.

Citiți mai departe pentru a afla ce spunea Google despre revizuirea procesului său de colectare a datelor în ianuarie. Acesta a numit procesul „Turme”.