O Google usará câmeras Pixel para monitorar a frequência cardíaca

Google va folosi camere Pixel pentru a monitoriza ritmul cardiac

Aceasta este o mișcare oarecum curioasă pentru Google. Mai întâi, compania a achiziționat trupa de fitness Fitbit, iar acum adaugă funcții telefoanelor sale Pixel care vor elimina în esență necesitatea unei trupe de fitness. Google a anunțat că adaugă funcționalitate telefoanelor Pixel pentru a citi ritmul cardiac și ritmul respirației cu camerele telefoanelor.

Google adaugă ritmul cardiac și ritmul de respirație pentru a se potrivi

Se remarcă în mod corespunzător că acest lucru nu este inovator – există aplicații mobile de ceva timp care ar putea citi ritmul cardiac. Smartwatch-urile au început să adauge această funcție cu câțiva ani în urmă, apoi au început să adauge citiri ale ritmului de respirație.

Dar lui Google îi place să se modeleze ca Jack of All Trades, așa că acum vor avea telefoane cu fiecare funcție Google și, de asemenea, monitorizarea stării de sănătate. Este nevoie de vreun alt dispozitiv pentru a face aceleași funcții?

,

Aceste funcții vor face parte din o aplicație nouă în cadrul Google Fit. Vă va cere să vă faceți o poză portretă. În timp ce faceți acest lucru, va monitoriza creșterea și scăderea pieptului pentru a calcula frecvența respiratorie. Veți plasa degetul peste cameră pentru ca acesta să vă citească ritmul cardiac. Acest lucru funcționează prin măsurarea fluxului de sânge în timp ce urmăriți culorile în schimbare ale pielii.

Google susține că această tehnologie este validată clinic și că va publica o lucrare pe baza cercetărilor sale. Se spune că măsurătorile ritmului de respirație sunt exacte în termen de o respirație pe minut. Având atâtea probleme cu datele biometrice care nu funcționează cu toate tipurile de piele, Google spune că această tehnologie va funcționa.

Disponibilitate așteptată

Inițial, această funcționalitate va fi disponibilă numai pe telefoanele Pixel cu cea mai recentă versiune Android. Acesta va extinde acest lucru la alți androizi odată ce va fi asigurat că tehnologia va funcționa cu alți senzori. Google are chiar vise înalte de a solicita aprobarea dispozitivelor medicale de la Asociația pentru Alimente și Medicamente.

ad-banner

Monitorizarea ritmului cardiac este deja pe Fitbit, deși este o achiziție atât de recentă pentru Google, încât compania a adăugat aceste funcționalități de sănătate pe cont propriu. Google Fit este pe Android, iOS și Wear OS, deci este interesant de observat modul în care compania își extinde acoperirea cu această nouă tehnologie.

Bătăile cardiace Google

Managerul de produs Google, Ming Jack Po, spune că obiectivul este de a oferi această funcționalitate a ritmului cardiac și a respirației persoanelor care au doar telefoane și nu își pot permite accesoriile portabile.

„Mă voi folosi ca exemplu”, a spus Po. „Am o bicicletă Peloton și mă interesează cât de mare mărește ritmul cardiac atunci când fac exerciții fizice, așa că s-ar putea să o folosesc de mai multe ori pe zi pentru a-mi da seama dacă merg cu adevărat cu bicicleta la limita mea”.

El a adăugat că unii oameni își pot verifica ritmul cardiac doar o dată pe săptămână pentru a-și verifica ritmul cardiac general în repaus. Cu siguranță, totuși, el nu insinuează că cineva care are o bicicletă Peloton nu își poate permite o purtare. Cineva care nu-și poate permite un purtabil este mai apt să meargă jogging gratuit pe străzi.

„Dacă vă gândiți la ceea ce fac medicii, obținem o măsurare la fiecare șase luni când ne prezentăm la birou și ne bazăm deciziile clinice pe acest lucru”, a adăugat Po, argumentând că deținerea capacității pe telefonul dvs. vă va oferi o imagine mai completă.

Google Heart Rate Breathe

Și acesta este un avantaj clar al colectării datelor despre ritmul cardiac și ritmul respirației pe un dispozitiv pe care îl purtați sau îl transportați zilnic cu dvs. Poate fi monitorizat mai des și oferă o imagine mai bună a sănătății dumneavoastră.

Totuși, este important să rețineți că Google, Apple și alte companii care furnizează ritmul cardiac, ritmul respirației și alte tipuri de urmărire a sănătății nu au o imagine la fel de completă ca un medic.

Această funcționalitate face mult prea ușor autodiagnosticarea și, cu siguranță, pe un telefon Google, ritmul cardiac și alte date sunt doar un salt, o săritură și un salt departe de o căutare pe Google care ar putea determina utilizatorii să fie convinși că au ceva fatal boală în loc de ceva tratabil.

Cunoașterea este putere, dar prea multe cunoștințe pot fi, de asemenea, periculoase.

Dacă sunteți interesat de calea Google prin sănătate, citiți mai departe pentru a afla cum Google a creat un algoritm care ar putea determina bolile de inimă prin examinarea ochilor.

Scroll to Top