Google va începe să perceapă o taxă producătorilor de Android pentru utilizarea aplicațiilor în Europa

Google va începe să perceapă o taxă producătorilor de Android pentru utilizarea aplicațiilor în Europa
⏱️ 4 min read

Google revine împotriva Europei după o hotărâre de vară care le-a costat miliarde. Compania a decis acum că în Europa vor plăti producătorilor de dispozitive Android să își folosească suita de aplicații, un cost care va fi, desigur, transferat utilizatorului.

Europa grevește mai întâi

În ianuarie, autoritățile europene de reglementare au amendat compania Google cu 4,34 miliarde de euro (aproximativ 5 miliarde de dolari) pentru gruparea pe nedrept a suitei gratuite de aplicații împreună cu sistemul de operare Android. Au simțit că acest lucru le forțează concurența.

Google se confrunta cu un termen limită pentru a aduce modificări utilizării lor pe dispozitivele Android. Acum li se cere să separe serviciile Google individuale din Europa și să nu le ofere ca un pachet mare.

Anterior, Google oferea sistemul Android gratuit, combinat cu toate aplicațiile Google. Le-a permis să folosească Google pe un număr mai mare de dispozitive.

Acest lucru lasă producătorii de dispozitive care rulează sistemul Android, cum ar fi Samsung și Huawei, să poată alege acum ce aplicații doresc să preinstaleze pe telefoanele lor și pe alte dispozitive. Nu sunt blocați cu pachetul.

Comisia Europeană a lăsat la latitudinea Google să decidă cum se va conforma. Android este deja cel mai utilizat sistem de operare mobil din lume și este utilizat pe mai mult de optzeci la sută din smartphone-uri.

Odată ce Google dezvoltă aplicațiile, acesta lasă mai mult spațiu pentru producătorii de dispozitive pentru a concura împotriva Apple și iPhone-ul lor, deoarece ei trebuie să se îngrijoreze doar de crearea unui dispozitiv, nu a unui întreg sistem de operare.

Google grevește în continuare

Unii producători de dispozitive s-au plâns autorităților de reglementare europene că Google le-a făcut imposibil să creeze dispozitive care nu depindeau de suita de aplicații a companiei. Însă după ce Google a anunțat că au dat înapoi, producătorii de dispozitive vor avea acum mai multă libertate.

Google a anunțat acest lucru în cadrul Uniunii Europene, vor încărca acum producătorii de dispozitive pentru a-și instala aplicațiile pe dispozitive Android. Vor vinde o licență pentru un pachet care include Google Play, Gmail, YouTube și Maps. O altă licență va include Căutarea Google și browserul Chrome.

știri-google-android-europe-bw

„Producătorii de telefoane Android care doresc să distribuie aplicații Google pot acum să construiască și smartphone-uri și tablete necompatibile sau cu furcă” în Europa, a declarat compania într-un comunicat. „De asemenea, vor putea licenția Google Play separat de Căutare și Chrome, cu deplină libertate de a instala aplicații rivale ca și până acum.”

Google nu a anunțat niciun număr, în ceea ce privește modul în care acest lucru va avea impact asupra producătorilor sau cât de mult vor percepe pentru aceste planuri, dar au spus că taxele de licențiere sunt necesare pentru ca aceștia să recupereze veniturile publicitare pierdute. De asemenea, vor oferi stimulente producătorilor care continuă să utilizeze Căutarea Google și Chrome, oferind acestor companii un avantaj față de concurenți.

În plus

Schimbarea Google nu este neapărat scrisă în piatră. Aceștia fac apel la decizia Comisiei Europene și ar putea dura ani înainte ca totul să fie spus și făcut. Și dacă Google va ajunge în cele din urmă să fie învingătorul, ar putea reveni la gruparea totul gratuit.

Probabil spuneți că totul este bine, dar vă întrebați cum vă va afecta asta, consumatorul. Dacă producătorii de dispozitive doresc să rămână cu aplicațiile Google, trebuie să plătească, iar acest cost vă va fi cu siguranță transferat, ceea ce înseamnă că androizii europeni tocmai au devenit mai scumpi.

Nu locuiți în Europa? Poate că androidii ar putea fi în continuare mai costisitori. Ar fi cu adevărat recomandabil ca producătorii de dispozitive să ofere un preț în Europa și unul mai ieftin pentru restul lumii? Sau își vor face toate dispozitivele puțin mai scumpe. Sau vor evita Google cu totul și vor găsi în schimb aplicații de la terți?

Cum credeți că se va dovedi ca Google să taxeze pentru utilizarea aplicațiilor lor pe Android atunci când sunt vândute în Europa? Spuneți-ne părerile dvs. despre aceasta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x