Este obișnuit să doriți să eliminați fundalul unei fotografii și să păstrați subiectul. Subiectul fotografiei poate fi apoi plasat pe un fundal complet diferit. Acest ghid va arăta cum să ștergeți fundalul unei fotografii folosind Photoshop CC. Cu cea mai nouă versiune de Photoshop CC, eliminarea fundalurilor este mai ușoară ca niciodată!

Mai întâi, asigurați-vă că Photoshop este instrumentul corect pentru job. Dacă doriți doar să eliminați rapid un fundal, acest lucru se poate face pur și simplu fără Photoshop folosind unul dintre aceste site-uri web:

Iată pașii pentru a elimina un fundal cu Photoshop.

Pasul 1: Deschideți imaginea în Photoshop.

Deschideți imaginea. Dacă aveți mai multe straturi, asigurați-vă că este selectat stratul care conține fundalul pe care doriți să îl eliminați.

Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Pasul 2: În meniul „Selectare” faceți clic pe „Subiect”.

Acest lucru va determina Photoshop să facă o presupunere la o secțiune din subiectul fotografiilor.

1611717906 360 Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Acest lucru face o treabă destul de bună selectând prim-planul, dar pot fi câteva părți care trebuie retrase. În imaginea de mai jos, săgețile indică părțile care trebuie îmbunătățite.

1611717906 691 Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Pasul 3: Mergeți din nou la meniul „Selectați” și faceți clic pe „Selectați și mascați”.

Aceasta va deschide o fereastră care vă permite să faceți ajustări la selecție.

1611717906 976 Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Pasul 3: Reglați modul de vizualizare și opacitatea.

Încercați câteva opțiuni diferite până când puteți vedea clar primul plan selectat. Opțiunile exacte pe care ar trebui să le alegeți vor depinde de culorile din imaginea dvs. din prim-plan și de preferințele dvs. personale.

1611717906 383 Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Pasul 3: Reglați detectarea marginilor.

Acest lucru este util pentru selecții detaliate, cum ar fi părul. Raza pixelilor de detectare a muchiilor indică faptul că muchia, inclusiv toate detaliile, ar putea fi cuprinsă de atât de mulți pixeli pe fiecare parte a ceea ce este selectat în prezent. Dacă selectați „Raza inteligentă”, atunci Photoshop va determina automat care este raza pixelilor.

Pasul 4: setați rafinări globale, cum ar fi netedă.

Smooth este principalul rafinament de care veți avea nevoie pentru editarea fotografiilor. Acest lucru va netezi marginile zimțate ale selecției. De asemenea, poate doriți să măriți panoul, ceea ce va crea o margine moale în jurul selecției.

1611717906 320 Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Pasul 5: Utilizați instrumentele din partea stângă pentru a rafina selecția.

1611717906 800 Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Instrumentul de selecție rapidă vă permite să adăugați sau să eliminați cu ușurință din selecția curentă. Pentru acest instrument și orice instrument de pensulă, puteți utiliza tasta paranteză pentru a crește și a reduce dimensiunea pensulei.

Instrumentul de rafinare a periei de margine va regla zona chenarului și este util pentru a adăuga părului sau alte detalii fine selecției.

Instrumentul de pensulă este utilizat pentru a regla selectiile, iar instrumentul lasso este utilizat pentru a desena o selecție cu mâna liberă.

Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Pasul 6: Confirmați selecția și aplicați masca de strat.

În fereastra „Selectați și mascați”, apăsați OK. Primul dvs. plan este acum selectat. Pentru a termina eliminarea fundalului, apăsați butonul pentru masca stratului pentru a aplica selecția pe mască.

1611717907 931 Guma de fundal Cum sa eliminati un fundal in

Când creați o mască de strat, fundalul este încă disponibil în spatele măștii în cazul în care veți avea vreodată nevoie de ea. Dacă doriți să scăpați definitiv de fundal, puteți copia primul plan și îl puteți lipi într-o altă imagine sau puteți inversa selecția (alegeți Select> Invers) și apăsați „șterge” pentru a elimina definitiv fundalul.