Guvernul SUA care face presiuni pentru ca aeroporturile să folosească recunoașterea facială a cetățenilor

Guvernul SUA care face presiuni pentru ca aeroporturile să folosească recunoașterea facială a cetățenilor

Știm cu toții dificultatea de a trece prin linia TSA la aeroport. Cu toate acestea, este o intruziune acceptată cu amărăciune, dacă nu chiar binevenită. Sigur, liniile pot fi lungi, iar angajații TSA se limitează la abuz verbal, dar ne păstrează în siguranță.

Pentru a ne păstra în continuare în siguranță, guvernul Statelor Unite vrea să instituie încă un control la aeroport. Vor să înceapă să utilizeze recunoașterea facială în procesul de securitate din aeroporturi.

Push pentru recunoașterea facială la aeroporturi

Pentru a fi corect, acest lucru este ceva pe care cetățenii non-SUA îl suportă deja de mai bine de un deceniu când călătoresc în țară. Au trebuit să se supună unei citiri faciale care se potrivește cu o bază de date și, de asemenea, să renunțe la amprentele lor.

Dar Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a propus extindând acel proces de recunoaștere facială să includă, de asemenea, cetățeni americani „pentru a preveni persoanele care încearcă să folosească în mod fraudulos documentele de călătorie americane și să identifice infractorii și teroriști cunoscuți sau suspectați”.

Această idee nu merge prea bine cu toată lumea. Uniunea Americană pentru Libertăți Civile s-a plâns deja: „Călătorii, inclusiv cetățenii SUA, nu ar trebui să se supună scanărilor biometrice invazive doar ca o condiție a exercitării dreptului lor constituțional de a călători”, a declarat Jay Stanley, analist senior de politici al ACLU. .

“Insistența guvernului de a avansa cu o implementare pe scară largă a acestei puternice tehnologii de supraveghere ridică îngrijorări profunde privind confidențialitatea”, a adăugat el.

Stanley remarcă faptul că guvernul SUA le-a spus în mod repetat parlamentarilor că cetățenii „nu ar fi obligați să se supună acestei tehnologii de supraveghere intruzive ca condiție de călătorie”, totuși această ultimă idee din DHS duce la gândul că „renunță la ceea ce a fost deja o promisiune insuficientă ”.

De asemenea, se pune în discuție modul în care guvernul va gestiona datele pe care le va colecta despre călători. La începutul acestui an, un subcontractant american al Vamelor și Protecției Frontierelor a suferit un atac cibernetic. Hackerii au furat fotografii ale călătorilor și imagini cu numerele de înmatriculare ale vehiculului. Dacă SUA nu ar putea gestiona aceste date, de ce ar vrea cineva să aibă încredere în ele cu mai multe date?

Un alt grup pentru libertăți civile, Electronic Frontier Foundation, a declarat la momentul atacului cibernetic CBP: „Riscul inerent al unui astfel de furt este unul dintre motivele pentru care guvernul nu ar trebui să adune aceste informații sensibile în primul rând”.

În ceea ce privește planurile DHS de recunoaștere facială, planul ar putea fi deja prea lung în proces pentru a se retrage. Michael Hardin supraveghează politica de ieșire / intrare și planificarea la departament și a spus că planul se află în „etapele finale de autorizare”. El a promis, însă, că programul nu va fi lansat până la finalizarea procesului de consultare publică, deși nu este clar ce ar presupune acest lucru.

Când securitatea devine agitată

Din nou, securitatea suplimentară poate fi o atragere binevenită dacă ne păstrează în siguranță și nu necesită pe nimeni să parcurgă pași inutili. Dar, pentru că DHS se ocupă și de imigrație printr-o presiune recentă pentru identificarea imigranților nedocumentați, se pare că aceasta poate fi o împingere inutilă asupra cetățenilor, în efortul de a găsi oameni care se află aici în țară în mod ilegal.

Cu alte cuvinte, supune cetățenii pierderea vieții private prin documentarea feței de către guvern în efortul de a găsi cetățeni.

Indiferent dacă locuiți sau nu în SUA, ce părere aveți despre aeroporturile care utilizează recunoașterea facială pentru a vă asigura siguranța în aeroporturi? Spuneți-ne gândurile și preocupările dvs. în comentariile de mai jos.

Scroll to Top