Tocmai m-am întors acasă de la al șaselea hackathon în mai puțin de un an. Au fost 24 de ore lungi, obositoare și uimitoare – și merită în totalitate!

De fiecare dată când particip la unul dintre aceste evenimente, se simte ca și cum am învățat o lună, totul înghesuit într-un singur weekend.

În plus, am întâlnit cei mai uimitori oameni, am construit câteva proiecte interesante (majoritatea portofoliului meu în afara locului de muncă) și am înființat o companie. Ceea ce a meritat atât de mult timp de câteva ore de somn pierdut pe ici pe colo. ?

Cu siguranță intenționez să particip la mai multe în viitor și, dacă nu ați fost încă la unul, sper că ați putea lua în considerare acest lucru pentru viitor.

Tipuri de hackatoni

Există multe tipuri diferite de hackatoni, dar toate au mai multe lucruri în comun:

  • Limita de timp – de obicei între 8 și 48 de ore
  • Tema – organizatorii vă vor cere să creați un anumit tip de aplicație (cum ar fi Internet-of-Things) sau vă vor spune să utilizați o anumită tehnologie
  • Premii – în general acordate pentru cele mai bune aplicații generale și pentru aplicații care se încadrează în anumite categorii sau utilizează o anumită tehnologie

Există, de obicei, o mulțime de informații online despre reguli, evaluare, tehnologii etc. Nu durează atât de mult până când citești despre eveniment și eviți surprizele când ajungi acolo. Câțiva hackathoni sunt doar pentru studenți și, în aceste cazuri, adulții pot participa uneori ca mentori, dar nu participanți.

Mai mulți hackathoni la care am participat au avut mai întâi o întrebare sau o discuție în grup pentru a vorbi despre ceea ce căutau în trimiterile de aplicații. Unii au, de asemenea, panouri online pentru a face echipă și pentru a se cunoaște înainte de eveniment. Întâlnirea cu personalul și cu participanții devreme îmi ajută să-mi ușurez anxietatea socială și să îmi creez încrederea.

FYI: Unele dintre hackaton-urile mele preferate sunt Give Camp, Start-up Weekend și hack-uri locale cu spirit civic. Spuneți-mi dacă mai este o altă la care ar trebui să particip!

De ce ar trebui să pleci?

Am menționat deja câteva motive, dar iată o prezentare generală:

  1. Rețea – Acesta este un lucru dat. Am întâlnit politicieni, oameni de afaceri, companii, dezvoltatori, designeri și o mulțime de rockstars (la figurat, desigur?) La aceste evenimente. Sunt timid, dar mă forțez să ies și să întâlnesc cel puțin câțiva oameni de fiecare dată. Nu am întâlnit niciodată pe cineva cu care regret că am întâlnit la un hack!
  2. Portofoliu – Am câteva piese de portofoliu solide, bine concepute, care au ieșit din hackathons. Unele companii au vorbit cu mine pentru că le-a plăcut ceea ce am construit la una. Asigurați-vă că intrați într-o echipă în care credeți că vă veți potrivi bine și încercați să lucrați la o idee care vă pasionează sau cel puțin foarte interesată. A avea un designer în echipă este foarte util, dar încerc mereu să mă uit la unele inspirație de proiectare înainte de a merge la una dintre acestea, astfel încât să pot bici un aspect și să proiectez documente, dacă este necesar. Cred că este bine să tratezi fiecare proiect ca pe o potențială aplicație de portofoliu.
  3. Încredere – Am descoperit că este surprinzător de obișnuit faptul că noii dezvoltatori consideră că abilitățile lor sunt sub-par și nu vor putea aduce contribuții semnificative unei echipe. O mulțime de oameni non-tehnici sunt necesari la aceste evenimente și chiar și persoanele care doresc să codeze, dar care știu doar HTML sau CSS, pot ajuta într-o echipă.
  4. Munca în echipă – Importanța învățării de a lucra cu alți dezvoltatori atunci când sunteți nou nu poate fi exagerată. Este foarte, foarte important. Înveți să partiționezi sarcinile, să împărtășești o bază de cod și să te înțelegi într-un mediu uneori stresant. Uneori aplicațiile se blochează și lucrurile nu funcționează. Uneori tu sau coechipierul tău vei obosi, frustrat sau ursuz. Parcurgerea împreună a acestei experiențe vă obligă să învățați cum să lucrați împreună prin bine și rău ca echipă.
  5. Abilități de comunicare – Ca un bun coechipier, ar trebui să vorbiți întotdeauna cu grupul dvs. „Tocmai am împins codul, poți trage.” „Lucrez la asta …” „Cum te descurci cu asta?” „Pari frustrat, hai să ne plimbăm și să luăm aer proaspăt.” Te obligă să fii deschis și explicit cu privire la ceea ce gândești și faci. Mai important, te face să te gândești la ceea ce se întâmplă în jurul tău și la modul în care funcționează colegii tăi de echipă. Abilitățile dvs. de comunicare se vor îmbunătăți!

La ce să te aștepți

Asteapta-te la neasteptat. Lucrurile vor merge prost cu codul dvs. Locurile vor fi puternice sau foarte reci. Poate că va trebui să vă orientați asupra ideii dvs. după ce ați început deja să lucrați la ea.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te pregătești cât poți. Majoritatea hackatonilor (dacă au peste 24 de ore) se așteaptă ca unii participanți să rămână peste noapte și vor avea niște canapele pe care să se prăbușească.

În pregătirea pentru a rămâne trezit foarte târziu (sau peste noapte) nu este o idee proastă să aduceți haine călduroase suplimentare, o pătură și o pernă (sau, mai bine, un sac de dormit), gustări și băuturi energizante.

Înainte de a părăsi casa, verificați și asigurați-vă că aveți căști suplimentare, încărcătoare și toate dispozitivele de care aveți nevoie, precum și articole zilnice pe care le utilizați. Chiar dacă locuiesc aproape, nu mă duc acasă să dorm pentru că știu că voi dormi și voi ajunge să mă leneș și să pierd timpul.

În ceea ce privește partea de codificare: a ști cum să folosești generatoare sau kituri de pornire poate fi un avantaj imens. Acest lucru poate preveni o mulțime de dureri de cap și timp pierdut și vă permite să faceți o codificare mai reală fără să vă bateți capul pe perete pentru a stabili lucrurile. ridicat de la zero.

Cu cât codul dvs. este mai puțin complicat, cu atât mai bine: timpul este la un preț excelent în timpul acestor evenimente, iar alte persoane de diferite niveluri de calificare vor sări și vor codifica împreună cu dvs.

Dacă doriți să faceți o aplicație mobilă ambițioasă, este minunat – atâta timp cât luați în considerare timpul necesar pentru configurarea și punerea în funcțiune a tuturor emulatoarelor sau dispozitivele care funcționează pe orice wifi ar putea avea în acel loc.

Am realizat proiecte web, mobile și cloud la hackathons și aplicații web sunt de departe cele mai rapide pentru mine de a configura și a începe să construiesc, chiar dacă dezvolt cu soluții mobile și cloud multiplataforma aproape în fiecare zi.

Cu puțină planificare, sunt mult mai productiv și ajung să mă distrez mai mult (și să dorm mai mult!).

Pe scurt, mergi la un hackathon!

Spuneți-mi dacă aveți întrebări sau dacă am pierdut ceva aici. Mi-ar plăcea să citesc și despre unele dintre experiențele tale!

Acum o să prind din urmă un ochi închis?