Hackerii scurg date Nvidia capturate în timpul unui atac cibernetic

Hackers Leak Nvidia Data Featured
⏱️ 4 min read

Când o companie de tehnologie binecunoscută este piratată, este demn de remarcat. Producătorul de GPU Nvidia a fost spart săptămâna trecută, ceea ce a dus la un grup de criminali cibernetici să-și asume acum responsabilitatea și să scurgă unele dintre datele furate.

Hackerii fură date Nvidia

Nvidia a recunoscut că date sensibile au fost furate în timpul unui atac cibernetic. Compania a aflat pentru prima dată despre crimă săptămâna trecută și a notificat prompt forțele de ordine și a angajat experți în criminalitate cibernetică pentru a o ajuta să răspundă.

„Suntem conștienți de faptul că actorul de tratare a luat acreditările angajaților și unele informații proprietare Nvidia din sistemele noastre și a început să le divulge online.” a spus Nvidia într-un comunicat.

Unii au remarcat că atacul a avut loc cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina și au speculat o legătură. Cu toate acestea, Nvidia a spus că „nu există nicio dovadă că acest lucru este legat de conflictul Rusia-Ucraina”.

Cu Nvidia fiind cel mai valoros producător de cipuri din SUA și binecunoscut în comunitatea de jocuri, este ușor de văzut cum a devenit o țintă.

Hackerii încep să scurgă date Nvidia

Nvidia nu a specificat ce date au fost furate, dar un grup de ransomware a postat pe Telegram și și-a asumat responsabilitatea. „Am piratat Nvidia”, au scris hackerii. „Hack-ul este un bancomat public.”

Grupul, identificându-se drept „LAPSUS$”, a continuat spunând că au avut acces la sistemele Nvidia timp de aproximativ o săptămână și a susținut că a furat 1 TB de date de la Nvidia. „Am luat cele mai importante lucruri, scheme, driver, firmware etc.”

Hackerii scurg de date Nvidia Gigabyte
Hackerii scurg date Nvidia capturate în timpul unui atac cibernetic

LAPSUS$ a declarat că așteaptă Nv. idia să-i contacteze, apoi a spus că vând „un LHR V2 complet (GA102-GA104)” dacă nu sunt contactați de Nvidia.

După publicarea unui link de descărcare, LAPSUS$ a spus: „Am decis să ajutăm comunitatea de minerit și de jocuri, vrem ca Nvidia să introducă o actualizare pentru toate firmware-urile din seria 30 care să elimine toate limitările lhr, altfel vom scurge folderul hw.”

Primul atac cunoscut al lui LAPSUS$ a fost în decembrie, când a atacat Ministerul Sănătății din Brazilia. A scăpat cu 50 TB de date, care includea informații despre vaccinare de la cetățenii țării. De asemenea, a vizat Impresa, un grup media portughez, și Claro și Embratel, furnizori de telecomunicații sud-americani.

Hackerii scurg cip de date Nvidia

Nvidia analizează informațiile care au fost furate. „Unii cercetători cred că gașca are sediul în America de Sud, dar nu sunt sigur cât de solide indică acest lucru”, a declarat Brett Callow, analistul de amenințări Emsisoft. „Până acum par a fi oarecum amatori, ceea ce ar putea indica faptul că persoanele implicate nu sunt criminali cibernetici cu experiență.”

„Securitatea este un proces continuu pe care îl luăm foarte în serios la Nvidia – și investim zilnic în protecția și calitatea codului și produselor noastre”, a explicat un purtător de cuvânt al Nvidia.

Te întrebi cât valorează informațiile tale piratate? Citiți mai departe pentru a afla.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...