Haki în One Piece: Explicația completă a puterii ascunse din anime-ul japonez

What is Haki in One Piece
⏱️ 11 min read

One Piece este una dintre cele mai faimoase serii japoneze de manga și anime. Haki este un concept central al serii One Piece și este o abilitate specială a personajelor care le permite să-și coordoneze propria voință și putere și să lupte într-un ritm precis. Haki-ul este prezentat ca o energie spirituală care poate fi cultivată și dezvoltată prin antrenament și disciplină. Există trei tipuri de Haki: Haki-ul de observație, Haki-ul de armament și Haki-ul regal, care este cel mai rar. Haki-ul joacă un rol foarte important în povestea One Piece și este o abilitate crucială pentru a înfrunta inamicii puternici și periculoși care apar pe parcursul serii.

Fructele diavolului, haki, arme antice și multe alte puteri ciudate sunt prezente în lumea One Piece. Termenii Chakra din Naruto, Nen din HxH și Cursed Energy din Jujutsu Kaisen ar trebui să vă fie familiari. Ei bine, Haki in One Piece este un concept similar. În timp ce consumul unui fruct al diavolului îți oferă superputeri, toată lumea din universul One Piece posedă deja haki. Fanii One Piece sunt foarte pasionați de cuvântul „haki” și de numeroasele puteri care vin odată cu acesta. Haki și subtipurile sale vin într-o mare varietate și poate fi o provocare pentru noi să înțelegem pe deplin tot ce se întâmplă în culise când cineva folosește haki. Prin urmare, vă oferim un ghid care explică elementele fundamentale ale lui Haki și numeroasele sale clase care sunt prezentate în anime-ul One Piece. Deci, citiți mai departe pentru mai multe informații despre haki și o listă a utilizatorilor săi cunoscuți.

Haki într-o singură bucată (explicat)

avertizare spoiler: Acest articol conține spoilere despre Haki și tipurile lui din One Piece. Prin urmare, vă sugerăm să vizionați anime-ul sau să citiți manga mai întâi pentru a nu vă distruge experiența.

Ce înseamnă Haki în One Piece?

Amabilitate imagine – One Piece de Toei Animation Studios (Crunchyroll)

În lumea One Piece, haki este o putere unică și deosebită. Mai simplu spus, permite unul folosește-ți propria energie spirituală/spirit pentru a crește și a dezvolta o varietate de puteri și abilități. Aceste abilități pot varia de la întărirea corpului până la simțirea prezenței altora și multe altele.

Fiecare ființă vie de pe această planetă posedă haki, deoarece stă latentă în ei. Cu toate acestea, nu toată lumea își recunoaște potențialul de a folosi haki și de a trezi această putere. Doar cei mai puternici oameni cu mari ambiții sau voință își pot trezi haki-ul. Haki este o abilitate extrem de provocatoare. să înveți și să stăpânești, oricât de ușor ar părea.

„Haki” este o putere care stă latentă în toate creaturile din lume… „Prezență”, „spirit de luptă” și „intimidare”… Nu este diferit de lucrurile pe care oamenii le pot simți în mod natural astfel… act de a nu te îndoi’. Asta e puterea!

– dark king silver rayleigh

Există trei forme de bază de haki și fiecare include mai multe subtipuri. Mai jos explicăm fiecare dintre cele trei tipuri. Cei mai puternici oameni pot poseda toate cele trei tipuri de haki pe măsură ce le stăpânesc. Unele dintre cele mai cunoscute exemple sunt Gol D. Roger, Shanks, Luffy și mulți alții. Dar există și oameni pe lumea asta care pot folosi doar două haki, sau poate doar una. Mai multe detalii despre utilizatorii haki sunt într-o secțiune dedicată de mai jos.

Haki Awakening: Cum se întâmplă?

O imagine cu Luffy înainte de a merge să se antreneze în One Piece
Amabilitate imagine – One Piece de Toei Animation Studios (Crunchyroll)

Acum, trebuie să vă întrebați, cum își dă cineva seama de prezența secretă a haki-ului și cum își trezește această putere? Ei bine, am găsit răspunsul la această întrebare în anime. După cum este dezvăluit în anime-ul One Piece, cineva poate trezi haki în mai multe moduri, care sunt după cum urmează:

  • este obișnuit bea mult timp și pregătire riguroasă pentru a-ți debloca energia spirituală și a folosi haki. De exemplu, Luffy s-a antrenat intens cu Rayleigh timp de doi ani. Chiar și Rayleigh a susținut că doi ani sunt insuficienti pentru a dobândi chiar și elementele de bază ale haki.
  • Se poate naște cu Haki trezit. De exemplu, regina Otohime de pe insula Fishman a fost văzută folosind Observation Haki fără nicio pregătire prealabilă.
  • De asemenea, haki-ul unei persoane poate fi trezit de groază sau șoc extraordinar. De exemplu, Kobi și-a trezit haki-ul în timpul bătăliei finale Marineford.

One Piece: Diferite tipuri de Haki

Există trei forme de bază de haki și fiecare include mai multe subtipuri. Cele trei tipuri de Haki din One Piece sunt după cum urmează:

  • observatie haki
  • arme haki
  • Haki al cuceritorului

Aceste trei tipuri principale de Haki au fost tachinate indirect în anime înainte să ajungem să le vedem (deși nu este menționat în manga). În One Piece episodul 85, într-un flashback între Dr. Hiriluk și Chopper, Hiriluk a descris pirații care aveau corpuri mari și bine antrenate (Armament Haki), ochii ca vulturul (Observation Haki) și vocile lor ca un tunet care despica cerul (Haki al cuceritorului).

Este posibil ca animatorii să fi prefigurat acest eveniment sau să fi fost o scenă întâmplătoare. Cu toate acestea, acea scenă a făcut mai ușor pentru spectatorii anime să înțeleagă diferitele tipuri de Haki și subformele lor. De asemenea, mulți fani One Piece cred că a fost canonul principal. Aici, am descris pe scurt cele trei tipuri principale de Haki:

Observație Haki (Kenbunshoku Haki)

Observation Haki oferă utilizatorului o varietate de opțiuni de a simți și de a înțelege ce se întâmplă în jurul tău. Utilizatorul poate simți prezența oamenilor din jurul său, precum și spiritul lor. De asemenea, pot prezice și evita mișcările inamicului.

Puterile haki de observare avansată includ Vederea viitorului, Detectarea emoțiilor, Auzul vocii și Vocea tuturor lucrurilor.

Armă Haki (Bososhoku Haki)

Armament Haki permite utilizatorului dezvolta o protecție asemănătoare armurii pe corpul tău și poate fi folosit în arme pentru a crește puterea atacurilor tale. Astfel, haki-ul de arme poate fi aplicat pe secțiuni ale corpului utilizatorului sau pe întregul corp, precum și pe armele acestora.

Puterile haki avansate ale armelor includ Devil Fruit Weaponry, Weaponry Flux și Internal Destruction (Ryuo).

Haki al cuceritorului (Haoshoku Haki)

Conqueror’s Haki oferă utilizatorului posibilitatea de a-și folosi puterea de voință stăpânește voința altora, înghețând efectiv adversarii. Utilizatorii cu voință mai slabă vor leșina și vor leșina.

Puterile avansate de Conqueror Haki includ combinații Conqueror Coat, Hidden Presence și Conqueror Coat.

Cine a fost prima persoană care a folosit Haki în One Piece?

O imagine a lui Shanks folosind haki-ul lui Conqueror în One Piece
Amabilitate imagine – One Piece de Toei Animation Studios (Crunchyroll)

Până acum, nici manga, nici anime-ul nu au menționat originile haki-ului sau primul său utilizator. Cu toate acestea, dacă vă amintiți, Shanks a folosit haki-ul cuceritorului său împotriva regelui mării (Lord of the Coast) pentru a-l salva pe Luffy în episodul anime 4 sau manga 1. Aceasta a fost prima dată când am văzut pe cineva folosind haki în One Piece. La acea vreme, această putere nu avea nume. Blackbeard a folosit pentru prima dată termenul „haki” cu referire la recompensa lui Luffy pe Insula Jaya (vezi tweetul de mai jos).

Înainte să ni se dea o explicație detaliată, anime-ul One Piece a tachinat haki pentru o vreme. Exemplele includ vizita lui Shank la Whitebeard (Episodul 316) și Silvers Rayleigh folosind haki-ul cuceritorului în Arhipelagul Saboady (Episodul 397). Mai târziu, când Rayleigh îl antrena pe Luffy pe insula Rusukaina, el a intrat în detalii, explicând conceptul de haki și numeroasele sale tipuri. Prima dată când l-am văzut pe eroul nostru Luffy folosind haki a fost în episodul 389 împotriva lui Duval și a taurului său Motobaro într-un mod pasiv.

Unii dintre cei mai cunoscuți utilizatori de haki sunt enumerați aici în funcție de tipurile de haki pe care le posedă. Aruncă o privire și spune-ne utilizatorul tău favorit de haki în comentariile de mai jos (psst… știm cu toții că este Ace)

Observație Haki, Weaponry and Conqueror Observație și armament Haki Observație numai Haki Numai arme Haki
Monkey D Luffy marca Phoenix usopp Benn Beckman
goal d roger vinsmoke sanji Kozuki Momonosuke rox de noroc
Edward Newgate trafalgar d.
Legea apelor
În ea Margareta
kozuki oden Dracule Mihai helmeppo shimotsuki ryuma
Mânere Akagami jinbe Rebeca Shimotsuki Ushimaru
Roronoa Zoro maimuta d garp Shirahoshi
eustass boy sabo otohime
rayleigh de argint Marshall D. Teach Yasopp
Boa Hancock sakazuki Şofran
Yamato kizaru
Mamă grozavă Fumător
kaido Rob Lucci
portgas d ace Aoki-ji
charlotte katakuri koby
sengoku Xdraco
Donquixote Doflamingo kin’emon
don chinjao rege
Această listă se bazează pe personajele prezentate în anime până acum. Îl vom actualiza pe măsură ce sunt introduși noi utilizatori haki sau dacă un utilizator existent deblochează un alt haki.

Întrebări frecvente

Ce este Haki-ul lui Luffy?

Luffy a stăpânit toate cele trei tipuri de Haki, inclusiv Observation Haki, Armament Haki și Conqueror’s Haki, și multe dintre subtipurile sale.

Care sunt cei trei Haki din One Piece?

Cele trei tipuri principale de Haki din One Piece sunt Armament Haki, Observation Haki și Conqueror’s Haki.

Care Haki este mai puternic?

În acest moment, haki-ul cuceritorului este cel mai puternic pe baza progreselor sale.

Care este cel mai rar tip Haki?

Conqueror’s haki este cel mai rar dintre toate tipurile de haki din lumea One Piece.

Zoro îl poate folosi pe regele suprem Haki?

Da, Zoro poate folosi și culoarea regelui suprem (Conqueror’s Haki), așa cum se arată recent în anime.

One Piece: Haki și tipurile sale – Explicație

Aceasta încheie explicația noastră despre Haki și diferitele sale tipuri. Sperăm că am reușit să explicăm misterioasa haki (sau energia spirituală) în mod concis și clar. De asemenea, vom posta un articol cuprinzător despre subformularele diferitelor tipuri de Haki. Până atunci, ne-ar plăcea să auzim despre cele mai bune momente haki ale personajelor tale favorite One Piece.


Haki este o putere unică și deosebită din lumea One Piece, care permite folosirea propriei energii spirituale pentru a dezvolta o varietate de puteri și abilități. Toți locuitorii din universul One Piece posedă haki, iar cei mai puternici oameni și-au trezit această putere prin antrenament sau prin experiențe traumatice. Există trei forme de bază de haki și fiecare include mai multe subtipuri, iar cei mai puternici oameni pot poseda toate cele trei tipuri. Fructele diavolului, haki, arme antice și multe alte puteri ciudate sunt prezente în lumea One Piece, iar fanii acestui anime sunt foarte pasionați de acest concept. Lista utilizatorilor haki populari în One Piece include personaje precum Luffy, Roger, Shanks, Law și mulți alții.
Încheiem astfel această postare dedicată tehnologiei, cu speranța că ați găsit informațiile și noutățile prezentate interesante și utile. Până la următoarea întâlnire, vă lăsăm să explorați lumea fascinantă a inovației și a progresului tehnologic, alături de noi și de comunitatea pasionaților de tehnologie din România. Fiți mereu conectați și informați și nu uitați să ne urmăriți pentru a rămâne la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din domeniu. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x