Hardware Trebuie să fii pregătit pentru realitatea virtuală

Hardware Trebuie să fii pregătit pentru realitatea virtuală
⏱️ 10 min read

Realitatea virtuală (VR) este o industrie în continuă creștere pe vârful hardware-ului PC-ului, dar de ce ai nevoie pentru a fi gata pentru VR? Acest ghid vă prezintă tot ce trebuie să știți din partea PC-ului, inclusiv opțiunile setului cu cască și puterea hardware necesară. De asemenea, discutăm căștile VR PSVR și independente, bazate pe chipset-uri mobile, ca opțiuni alternative la o configurare VR mai tradițională.

Obținerea hardware-ului pentru realitatea virtuală

În primul rând, veți dori să verificați dacă hardware-ul curent al computerului dvs. îndeplinește cerințele setului cu cască pe care îl căutați. Este mai probabil ca placa dvs. grafică să fie blocajul decât procesorul, așa că discutăm mai întâi acea cerință.

Dacă sunteți în căutarea VR entry-level (spuneți o rezoluție de 2160 x 1200 pe căști și 90 Hz), veți dori o placă grafică nu mai puțin puternică decât AMD Radeon RX 580 8GB sau Nvidia GTX 1060 6GB.

Pentru a vă face o idee aproximativă despre cât de puternică este placa dvs. grafică în comparație cu plăcile grafice VR de nivel entry-level, faceți clic aici pentru a căuta rezultatele sale 3DMark. RX 580 obține un scor 4292 în 3DMark Time Spy, în timp ce o placă grafică modernă bugetară, precum GTX 1660 Super, obține un 6089 solid, ceea ce îl face mai mult decât suficient pentru specificațiile minime ale VR.

Pe măsură ce creșteți rezoluția căștilor și rata de reîmprospătare, un GPU mai puternic devine din ce în ce mai necesar. Punctul de intrare pentru VR de vârf începe în jurul Nvidia RTX 3060 și a viitoarei AMD RX 6700 XT.

Cerințele CPU pentru VR sunt relativ laxe în comparație cu cerințele GPU, din fericire – atâta timp cât împingiți un procesor quad-core-sau-mai modern de la AMD sau Intel, ar trebui să vă simțiți bine. Puteți lua în considerare orice Ryzen 5 sau Intel Core i5 lansat după 2017.

Este posibil să doriți să optați pentru un Ryzen 7 sau Intel Core i7 dacă urmăriți 120 Hz sau mai mult în VR, totuși, deoarece toate aceste cadre suplimentare au nevoie și de putere CPU.

În ceea ce privește memoria RAM, cerințele dvs. exacte vor varia de la producător la producător. În general, vă recomandăm 8 GB ca bază pentru o mașină VR modernă aceasta este specificația recomandată pentru indexul supapelor.

Vă sună înfricoșător toate aceste lucruri hardware ale computerului atunci când este posibil să nu căutați cea mai avansată experiență? Aruncați o privire la secțiunile noastre despre căștile independente și consolați VR pentru câteva alegeri alternative frumoase.

Căști de realitate virtuală recomandate

Gata pentru Vr Rescrie Oculus Quest 2

1. Nivel de intrare: Oculus Quest 2

Chiar dacă nu aveți niciun interes în utilizarea caracteristicilor sale de căști independente, Oculus Quest 2 (consultați recenzia noastră aici) este o cască VR excelentă pentru orice configurare a computerului. Urmărirea mișcării 6DOF (Degree of Freedom) încorporată este șocant de precisă în comparație cu soluțiile de ultimă generație, iar prețul este cam la fel de ieftin pe cât îl obține pentru o cască VR.

În timp ce rezoluția este limitată la 1832 x 1920 (oarecum scăzută pentru un set cu cască de realitate virtuală), Quest 2 compensează acest lucru cu suportul pentru o rată de reîmprospătare de 90Hz, cu o posibilitate de 120Hz cu o actualizare software.

120Hz într-o cască VR la acest preț este o ofertă uimitor de bună, dar multe jocuri VR care rulează singure de la cască ar putea să nu poată împinge această rată de reîmprospătare. Cu toate acestea, utilizarea Quest 2 cu un computer vă poate ajuta să profitați la maximum de această rată de reîmprospătare.

Aceasta este o opțiune uimitoare, indiferent dacă intenționați să o utilizați cu un PC sau nu. Și pentru sub 300 USD, nu pot recomanda Quest 2 suficient.

Rețineți că va trebui să creați sau să conectați un cont Facebook pentru a utiliza acest dispozitiv. Este capcana labei maimuței pentru a obține o cască atât de bună pentru atât de ieftin.

Gata pentru Vr Rescrie Vive Cosmos

2. Mid-Range: HTC Vive Cosmos

The HTC Vive Cosmos se bazează pe ultima generație HTC Vive utilizând senzori Lighthouse și controlere de mișcare foarte asemănătoare, dar cu un afișaj foarte modernizat la o rezoluție enormă de 2880 x 1700. Rezoluția sa brută este mai bună decât indexul de supapă de ultimă generație, dar nu oferă același suport pentru rate de reîmprospătare ridicate. În general, majoritatea consumatorilor și recenzorilor tind să prefere Valve Index, dar dacă nu vă permiteți acest lucru, acesta este un punct de pornire excelent.

Gata pentru indexul supapei de rescriere Vr

3. High-End: Indexul supapelor

Nu în ultimul rând, este cu siguranță Indicele supapelor, care oferă în prezent cea mai bună experiență pe piața PC VR. Controlerele de mișcare sunt destul de bine construite și urmăresc mișcarea degetelor individuale, iar senzorii Lighthouse 2.0 actualizați oferă o urmărire a mișcării chiar mai bună decât înainte. Rezoluția setului cu cască Valve Index este impresionantă de 2880 x 1600, iar acest lucru este însoțit de un panou IPS de înaltă calitate capabil să ruleze până la 144 Hz pentru o mișcare aproape reală în VR.

Dacă vă permiteți, Valve Index este cu ușurință cea mai bună cască VR de pe piață.

Alternativă: utilizarea unei căști VR autonome

Aceasta a devenit o opțiune destul de convingătoare, mai ales dacă priviți ceva de genul Oculus Quest 2. Căștile VR autonome au dezavantaje grozave în comparație cu o configurare completă a PC-ului, și anume urmărirea mai slabă a mișcării și o fidelitate grafică mult mai slabă datorită funcționării de pe telefonul mobil chipset-uri.

Cu toate acestea, căștile VR independente reduc, de asemenea, mult cantitatea de bani pe care altfel ar trebui să-i cheltuiți pentru a intra în PC / consolă VR, iar pe ceva de genul Quest 2, puteți rula în continuare multe dintre cele mai populare jocuri VR, cum ar fi Beat Sabre.

În plus, un dezavantaj real al căștilor PC VR în comparație cu căștile independente este că va trebui să alocați de fapt spațiu pentru a instala și utiliza senzorii Lighthouse conform intenției. Pentru experiențe VR la scară de cameră, se recomandă să aveți un spațiu liber de minim 2 x 1,5 metri. este posibil să nu fie viabil pentru situația dvs. de viață, mai ales că aveți nevoie de toate acestea pentru a fi conectate și la computer.

Experiența PSVR

Gata pentru Vr Rescrie Psvr

În timp ce discutam despre realitatea virtuală modernă, nu aș putea să nu menționez Căști PlayStation VR.

Căștile PSVR nu se potrivesc cu celelalte noastre căști în ceea ce privește urmărirea mișcării, rezoluția sau chiar rata de reîmprospătare. Ceea ce are, în general, căștile și ecosistemele respective nu este sprijinul unui mare furnizor de software care să promoveze dezvoltarea experiențelor AAA pe platformă. În ciuda hardware-ului mai slab și a urmăririi mult mai reduse a mișcării, PSVR parcurge un drum surprinzător de lung pentru a reduce distanța, datorită bugetelor mai mari ale jocurilor sale.

Există un elefant în cameră care nu poate fi ignorat aici, totuși: PSVR2 va elibera la un moment dat. Când o va face, va fi optimizat pentru PlayStation 5 și hardware-ul său, oferind experiențe pe care generația actuală de PSVR nu le poate. Cu toate acestea, aceeași logică se aplică practic tuturor hardware-urilor de pe piață: dacă doriți o experiență PSVR astăzi, puteți merge la PSVR, mai ales dacă o puteți obține la un preț bun.

întrebări frecvente

1. Ce face VR diferit de AR sau „XR”?

Amândoi sunt termeni strâns legați, dar nu sunt neapărat aceiași cu VR.

RA, sau Realitatea Augmentată, se referă la aplicații care se bazează pe o cameră foto reală pentru a simula articole în același spațiu fizic. În timp ce fiecare cască din acest articol fără PSVR ar putea suporta teoretic AR datorită camerelor incluse, AR este limitată în mare parte la aplicațiile mobile în zilele noastre. (Totuși, Oculus începe să se uite în Quest 2!)

XR, sau Xtended Reality, este un termen umbrelă folosit pentru a descrie toate tehnologiile VR, AR și chiar MR (Mixed Reality).

VR se concentrează exclusiv pe experiențele din interiorul setului cu cască și pe lumea simulată, mai degrabă decât pe interfața cu spațiul din jurul vostru, cum ar fi AR sau MR.

2. Consolele Xbox One sau Xbox Series acceptă VR?

Nu și, din păcate, nu pare să existe niciun plan pentru adăugarea acestuia.

3. Ce este VR-ul „roomcale”?

O experiență VR la nivel de cameră este locul în care poți să te plimbi într-un spațiu limitat și să interacționezi cu acesta; necesită un set foarte bun de trackere și controlere de mișcare pentru a funcționa cel mai bine. Aici excelează VR-ul pe PC dacă puteți face spațiu liber pentru stațiile de urmărire și zona dvs. de joc.

Căștile independente nu au susținut anterior acest lucru, dar suportul liniei Oculus Quest pentru urmărirea 6DOF a făcut posibilă fără urmărire externă. Aceasta se bazează pe camere și este fundamental mai puțin precisă decât având senzori externi, cel puțin la momentul scrierii.

Cuvinte despărțitoare

Spațiul VR actual este dominat de căști independente și tehnologii avansate de urmărire a mișcării. Proiecte precum Google Cardboard au fost întrerupte de mult, dar cu titluri precum Half-Life: Alyx și lansarea Quest 2, nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a fi fan al realității virtuale. Dar, dacă sunteți încă puțin confuz, consultați acest glosar al termenilor de joc și al semnificațiilor acestora.

Credit de imagine: ESA / Corvaja & Samantha Cristoforetti vineri

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x