Hotărârea judecătorului ar putea schimba peisajul aplicației mobile

Rețelele TV mari au dat în judecată serviciul de streaming în loc
⏱️ 4 min read

Apple și Epic s-au trezit blocate într-o luptă juridică intensă pentru permiterea achizițiilor în afara sistemului de plăți din App Store și pentru a verifica dacă Apple era un monopol. În timp ce Epic nu a putut să-l demonstreze pe acesta din urmă, a câștigat o mare victorie pe primul, presupunând că hotărârea este valabilă.

Actualizare, 9/10/21: S-au adăugat comentarii Apple și Epic asupra hotărârii.

Regulile judecătorului în cazul Apple împotriva cazului Epic Fortnite

După cum a raportat prima dată de The Verge, Judecătorul Yvonne Gonzalez-Rogers a emis o hotărâre în cazul Apple în curs de desfășurare versus Epic. Ea a emis o ordonanță permanentă care spune că Apple este „restricționată permanent și împiedicată să interzică dezvoltatorilor să includă în aplicațiile și butoanele lor de metadate, link-uri externe sau alte apeluri la acțiune care direcționează clienții către mecanismele de cumpărare”.

Apple a soluționat un proces major și a făcut minimul

LEGATE DEApple a soluționat un proces major și a făcut minimul

Asta înseamnă că dezvoltatorii, cum ar fi Epic, pot direcționa oamenii către metode de plată în aplicație în afara App Store, împiedicând astfel Apple să preia 30% din tranzacție.

Cu toate acestea, este important să rețineți că acest lucru nu va începe până pe 9 decembrie 2021, care este la 90 de zile de la pronunțare.

Și mai important de remarcat este că Apple va epuiza aproape cu siguranță fiecare apel disponibil pentru a încerca să inverseze hotărârea.

Apple renunță la una dintre cele mai confuze reguli ale magazinului de aplicații

LEGATE DEApple renunță la una dintre cele mai confuze reguli ale magazinului de aplicații

De asemenea, în hotărâre se menționează că Apple nu poate împiedica dezvoltatorii să „comunice cu clienții prin puncte de contact obținute voluntar de la clienți prin înregistrarea contului în cadrul aplicației”. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot utiliza informațiile de contact obținute prin App Store pentru a ajunge la clienți, similar cu hotărârea oferită de Comisia pentru comerț echitabil din Japonia.

Publicitate

Epic a mai susținut că Apple era un monopol cu ​​situația actuală din App Store. Cu toate acestea, judecătorul Gonzalez-Rogers a hotărât că „instanța nu poate concluziona în cele din urmă că Apple este monopolist în temeiul legilor antitrust federale sau de stat. Cu toate acestea, procesul a arătat că Apple se angajează într-un comportament anticoncurențial în conformitate cu legile concurenței din California. ”

În esență, asta înseamnă că Epic nu a putut convinge instanța că Apple este un monopol, dar nu înseamnă fără echivoc că Apple nu este unul.

În plus, Epic va fi obligat să plătească Apple 3,65 milioane de dolari, ceea ce reprezintă 30% din 12.167.719 dolari Epic câștigat de la jucătorii Fortnite iOS între august și octombrie 2020, când Epic și-a folosit propriul sistem de plată fără permisiune. Mai mult decât atât, Epic trebuie să plătească Apple 30% din veniturile pe care le-a câștigat prin această metodă între 1 noiembrie și astăzi.

Ce înseamnă asta pentru tine?

După cum s-a menționat, acest lucru va fi probabil apelat de Apple în orice mod poate. Asta înseamnă că nu ar putea schimba nimic în ceea ce privește App Store din peisajul de plată mobil sau ar putea schimba totul.

Acest lucru ar putea afecta atât utilizatorii de iPhone, cât și cei de Android, dacă se lipesc, deoarece Google are un caz similar cu Epic. Dacă totul va trece, am putea vedea dezvoltatorii Google Play eliminând Google din proces, așa cum judecătorul le-a permis dezvoltatorilor de App Store.

Publicitate

Și dacă sunteți un fan Fortnite, această hotărâre nu înseamnă că Apple trebuie să lase jocul înapoi pe App Store, deci, chiar dacă Epic ar putea fi permis să utilizeze sisteme de plată externe, este posibil să nu aibă cel mai popular joc disponibil pe iPhone pentru a face acest lucru.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast