Hysolate: Protejați-vă rulând aplicații într-un mediu izolat

Hysolate: Protejați-vă rulând aplicații într-un mediu izolat
⌛ Reading Time: 7 minutes

V-ați descărcat vreodată o aplicație de pe Web și v-ați întrebat dacă conține malware și dacă ar trebui să o deschideți? Dar dacă trebuie să accesezi un site web sensibil, dar nu ești sigur dacă computerul tău este în siguranță? Hysolate creează un container izolat pentru Windows și vă permite să rulați aplicațiile într-un mediu sandbox. Chiar dacă aplicația conține programe malware, aceasta nu va afecta sistemul de bază. Gândiți-vă la ea ca la o mașină virtuală – dar la una bine integrată, cu puține abilități tehnice necesare pentru a începe să o utilizați. Să vedem cum funcționează Hysolate.

Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil de Hysolate. Conținutul și opiniile reale sunt singurele opinii ale autorului care își menține independența editorială, chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

Obținerea și instalarea Hysolate

Există două versiuni de Hysolate: the unul gratuit pentru uz public și cel premium pentru întreprinderi. Versiunea gratuită va configura un container izolat pe sistemul dvs. Windows, dar dacă aveți nevoie de control de la distanță și/sau politici avansate de securitate, veți avea nevoie de versiunea enterprise.

Notă: vom acoperi doar versiunea gratuită în această recenzie.

Un lucru de remarcat este că software-ul necesită un computer cu specificații decente. Trebuie să aveți o mașină Windows 10 cu 8 GB RAM, un procesor cu tehnologie de virtualizare (VTx/AMD-V – Intel Core i5 sau mai recent) și o unitate SSD cu cel puțin 10 GB spațiu liber.

Pentru a începe, descărcați versiunea gratuită de Hysolate. (Rețineți că Hysolate nu oferă un link de descărcare pe site-ul său. Trebuie să completați formularul cu adresa dvs. de e-mail pentru ca linkul de descărcare să vă fie trimis.)

Fișierul de instalare are o dimensiune de aproximativ 334 MB. Rulați și instalați-l pe computerul dvs. cu Windows 10.

Odată instalat, îți va solicita să introduci adresa ta de e-mail urmată de codul de verificare care a fost trimis la adresa ta de e-mail.

Hysolate Introduceți e-mail

În continuare, se va cere dacă doriți să instalați extensia de browser care va redirecționa automat site-urile web riscante sau nede încredere către mediul izolat. Rețineți că extensia de browser funcționează numai cu Google Chrome. Dacă nu aveți Google Chrome pe computer, chiar dacă bifați butonul „Instalați extensia”, nimic nu va fi instalat.

Redirecționarea site-ului pentru extensia Hysolate

După instalare, reporniți computerul.

Utilizarea Hysolate (aroma de amenințări la punctul final)

Hysolate este setat să ruleze automat în timpul pornirii, așa că odată ce reporniți computerul, ar trebui să vedeți promptul în bara de activități. De asemenea, puteți alege să faceți un tur dacă doriți.

Hysolate Workspace gata

Tot ce trebuie să știi este că de acum înainte, trebuie doar să apeși Victorie + Alt + tastele săgeată stânga/dreapta pentru a comuta la mediul izolat.

Hysolate Izolați desktop

Câteva aplicații precum Google Chrome – 7zip și Notepad++ – sunt preinstalate în mediul izolat, astfel încât să puteți începe să navigați pe Web sau să descărcați aplicații pentru a le instala imediat.

Există câteva caracteristici interesante și utile pe care Hysolate le integrează în sistemul dumneavoastră. Puteți pur și simplu să faceți clic dreapta pe un fișier și să îl deschideți în mediul izolat. Acest lucru este util dacă doriți să instalați software descărcat dintr-o sursă necunoscută. Pur și simplu faceți clic dreapta pe el, alegeți „Deschideți în spațiul de lucru”, iar acesta va rula și se va instala în Hysolate.

Hysolate Deschideți în spațiul de lucru

În plus, există un clipboard partajat între gazdă și mediul izolat. Pur și simplu apăsați Ctrl + C pentru a copia într-un singur loc și puteți utiliza Ctrl + V pentru a-l lipi într-un alt mediu. Acest lucru funcționează în două moduri între gazdă și containerul virtualizat.

Au existat multe cazuri de exploatare care implică unități USB, iar acum mulți oameni sunt îngrijorați de introducerea unităților USB în computerul lor. Hysolate vine cu o opțiune de redirecționare a unității USB atunci când o conectați. Puteți vizualiza apoi conținutul unității USB în spațiul de lucru Hysolate și puteți copia fișierele în sistemul gazdă după ce ați verificat că sunt sigure.

Dispozitiv USB de redirecționare Hysolate

Redirecționare site

Dacă ați instalat extensia Google Chrome pentru Hysolate, acesta vă poate urmări adresa URL de navigare și vă poate redirecționa automat către mediul izolat atunci când vă aflați pe un site cu risc ridicat. Cu toate acestea, nu vă protejează dacă încă introduceți prostește detaliile cărții de credit pe site-ul de escrocherie din Hysolate.

Redirecționarea site-ului Hysolate

De asemenea, puteți personaliza extensia pentru lista de site-uri web pe care doriți să le permiteți/redirecționați.

Extensia Hysolate Configure

Aroma Hysolate Sensitive Access

Hysolate vine și cu o altă mașină virtuală care vă permite să accesați site-uri web sau fișiere sensibile. Această variantă Sensitive Access este diferită de varianta Endpoint Threats și cele două nu sunt interschimbabile. Când treceți de la unul la altul, Hysolate va distruge VM-ul curent și va crea un alt VM nou pentru utilizare.

Pentru a explica mai departe, diferențele dintre cele două arome sunt:

  • Amenințări ale punctelor finale – Acesta este în principal pentru dvs. să rulați aplicații sau site-uri web în care nu aveți încredere într-un mediu securizat, astfel încât mașina dvs. gazdă să nu fie afectată de niciun program malware sau ransomware.
  • Acces sensibil – Pentru cazurile în care nu aveți încredere în mașina dvs. gazdă și trebuie să accesați site-uri web sau fișiere sensibile. Hysolate va crea un mediu sigur și criptat pentru a putea accesa informațiile sensibile.

Utilizare

Pentru a comuta la varianta Acces sensibil, deschideți Setări Hysolate și faceți clic pe fila „Aromă”. Faceți clic pe „Schimbați aroma” în secțiunea „Acces sensibil”. Odată confirmat, acesta va distruge VM-ul curent și va crea unul nou.

Hysolate Change Flavour

Vă amintiți extensia Chrome pe care ați instalat-o mai devreme? Acum, ori de câte ori navigați, va afișa o solicitare pentru a vă întreba dacă adresa URL curentă este un site sensibil. Dacă este, puteți face clic pe „Adăugați la Sensitive” și îl puteți redirecționa automat către VM. Dacă accesați site-uri web riscante în VM, veți fi redirecționat înapoi la mașina gazdă pentru a proteja VM.

Site-ul Hysolate Adaugă sensibilitate

În mod similar, vă puteți deschide fișierele sensibile în noua VM.

Câteva lucruri pe care trebuie să le știți pentru acest VM:

  • Datele utilizatorilor din VM-ul sensibil sunt criptate (inclusiv tot ceea ce descărcați sau deschideți în VM, acreditările dvs. stocate în cache etc.), astfel încât ransomware-ul de pe gazdă să nu poată exfiltra datele sensibile în scopuri de extorcare etc.
  • Nu aveți drepturi de administrator în VM-ul sensibil. Acest lucru este pentru a preveni instalarea accidentală a programelor malware persistente.
  • VM-ul sensibil este protejat împotriva apăsării tastei și a captării ecranului.
  • Nu puteți copia și lipi conținut sensibil din VM sensibil.
  • Extensiile de browser rău intenționate existente pe mașina dvs. gazdă nu pot accesa browserul care rulează în VM.
  • Nu există acces la imprimante/dispozitive USB pe VM pentru a preveni scurgerile accidentale de date prin aceste canale.
  • VM-ul este nepersistent. Se va reseta la o imagine a sistemului de operare originală la fiecare repornire.

Încheierea

Lucrul bun despre Hysolate este că este ușor de utilizat și bine integrat cu sistemul gazdă. Chiar dacă nu sunteți înclinat din punct de vedere tehnic, îl puteți configura cu ușurință și puteți începe să rulați aplicații în mediul virtualizat în câteva minute. Faptul că este gratuit o face o ofertă și mai bună.

Izolat gratuit

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.