de ?? Anton de Regt

Iata ce trebuie sa stiti despre programarea responsabila din punct
Credit de imagine

Iată ce trebuie să știți despre programarea responsabilă din punct de vedere social

Talentul dvs. valorează mai mult decât o mulțime de zero în contul dvs. bancar

În ultima vreme, am văzut o mulțime de povești despre oameni care primesc primul lor loc de muncă în program. Ca Aceasta sau Aceasta sau Aceasta. Aceasta este o veste minunată, dar …

Accentul lor pare să fie obținerea de locuri de muncă bine plătite în IT după ce au învățat cum să codeze. Nu cred că își dau seama de potențialul a ceea ce au învățat. Programarea este mult mai mult decât un furnizor de venituri. Codul poate crea sau sparge lumea. Dar de ce să-ți pese de ceea ce am de spus?

Am încercat să ajut societatea în diferite moduri. Mi-am oferit timpul voluntar pentru cauze precum Crucea Roșie sau clubul local de atletism. Am donat bani către organizații de caritate. Dar este timpul să adoptați o abordare diferită. Motivul pentru aceasta este că nu am talent pentru a genera mulți bani. Astfel, donarea de bani nu este cea mai eficientă metodă pentru mine. De asemenea, nu am un talent special pentru plierea paturilor de tabără cu voluntarii Crucii Roșii.

Diferența față de încercările anterioare de a da înapoi societății este că acum mă concentrez asupra talentelor mele. Am obținut aceste talente din studiul științei informatice cu câțiva ani în urmă. Nu lucrez pentru o companie de tehnologie. Dar în timpul liber îmi place să lucrez la proiecte mici. Așadar, noua mea abordare este să-mi folosesc abilitățile de programare pentru a codifica responsabil social.

Ce este programarea responsabilă social?

Să începem prin a o abrevia în SRP. Făcând SRP nu vă donați banii societății, vă donați abilitățile de programare.

„Dacă am mijloacele, am responsabilitatea de a le angaja”. – Terry Brooks

Toți programatorii au acest set uimitor de abilități pentru a nu transforma nimic în ceva valoros. Construiesc lucrurile din aer. Mereu mi s-a părut foarte plăcut să creez ceva. Munca pentru o companie de tehnologie trebuie să fie și mai plină de satisfacții, deoarece lucrurile pe care le creezi sunt folosite de mulți.

Ce se întâmplă dacă vă spun că există o modalitate și mai plină de satisfacții de a vă folosi degetele? Și dacă nu trebuie să lucrați nici măcar pentru o firmă de tehnologie mare? Ce poate fi mai plăcut decât să perturbi lumea cu codul tău?

Răspunsul este: perturbarea lumii cu codul dvs. și transformarea acesteia într-un loc mai bun în același timp. Aceasta este ceea ce eu numesc Programare Social Responsabilă (SRP). În acest articol, vă voi spune totul despre asta și vă voi explica de ce ar trebui să vă intereseze.

1611387430 785 Iata ce trebuie sa stiti despre programarea responsabila din punct
sursă

Nu trebuie să fiți un programator renumit pentru a începe să atingeți nivelurile ridicate de SRP. Acum câțiva ani am studiat informatica. După absolvire nu am văzut cum aș putea îmbunătăți lumea cu codificarea. Deci, am decis să fac altceva. La câteva luni în noua aventură mi-a fost dor de programare. Așa că am început câteva proiecte din programa Routech.

Aceste proiecte mi-au reaprins dragostea pentru programare și nu am mai pierdut-o de atunci. Nu mă văd ca un programator deosebit de talentat. Îmi place să codez și JavaScript face foarte ușor să construiesc lucruri minunate care rulează pe telefoane și desktopuri.

În prezent, lucrez la un proiect cu un prieten care va conecta vârstnicii cu tinerii. Scopul acestui proiect este de a reduce singurătatea persoanelor în vârstă.

Iata ce trebuie sa stiti despre programarea responsabila din punct
Singurătatea persoanelor în vârstă din Europa

Cerințe pentru citirea acestui articol

Pentru a fi eligibil să citiți acest articol trebuie să îndepliniți oricare dintre următoarele criterii:

  • Am construit un site web cel puțin o dată
  • Am construit o aplicație Android / iOS cel puțin o dată
  • Am studiat informatica
  • stiam Ada Lovelace
  • Altă experiență de codificare

Dacă nu aveți nicio experiență de programare, nu o transpirați. Începeți cu curriculum-ul Routech și reveniți aici în câteva luni.

De asemenea, nu ezitați să înlocuiți programarea cu orice alte abilități pe care le-ați putea avea. Dacă aveți o experiență de codificare, îndepliniți toate cerințele pentru acest articol, continuați să citiți.

Scopul

Scopul SRP este de a crea valoare pentru utilizatorii dvs. Valoarea este de obicei creată ajutând utilizatorii cu probleme. Cu SRP este la fel, se concentrează și pe o problemă. Dar nu orice problemă se califică.

Problema de a nu putea găsi o taxi nu se califică. Problema de a nu avea suficient timp pentru a bucătar nu se califică. De asemenea, problema de a fi prea nenorocit de leneș pentru a coborî de pe canapea nu se califică. Desigur, exagerez.

Când un joc îi determină pe copiii din întreaga lume să iasă afară, acesta este cu siguranță un joc responsabil din punct de vedere social. Bravo Pokemon GO!

„Lumea urlă pentru justiție socială, dar când vine vorba de responsabilitate socială, uneori nu poți auzi nici greierii ciripind”. – Dean Koontz

Este imposibil să scrieți o listă de probleme de calificare. Diferite persoane sau societăți vor avea percepții diferite despre gravitatea problemelor. Când aveți dubii, întrebați-vă dacă ați putea susține că aveți obligația morală de a ajuta la o anumită problemă. Când răspunsul este da, de cele mai multe ori este o problemă bună să începi un proiect.

De exemplu, este posibil să simțiți o obligație morală de a da carității sau de a ajuta persoanele în vârstă să traverseze drumul. Problemele care se califică nu trebuie să fie probleme globale.

Soluțiile dvs. pot fi, de asemenea, foarte simple, cum ar fi personalizarea unui șablon de site web gratuit. La sfârșitul acestui articol, voi enumera câteva exemple de proiecte responsabile din punct de vedere social. Pentru inspirație vezi acest lucru legătură a problemelor sociale tipice care trăiesc în societate.

Scopul SRP este de a construi ceva care să ajute orice număr de oameni, animale, copaci sau … practic orice. Dar de ce este atât de important să ajutăm societatea?

De ce SRP este important

Acum o să te bombardez cu declarații morale …

Nu ai vrea ajutor dacă ai avea nevoie de el?

Nu ai vrea ca oamenii să își folosească abilitățile pentru a face ceva care să fie de fapt benefic pentru lume?

Motivația principală pentru a lucra este generarea de cifre pe un cont bancar?

„Oamenii de succes au responsabilitatea socială de a face lumea un loc mai bun și nu doar de a lua din el”. – Carrie Underwood

Ai un talent. Știu că o faci pentru că te-ai calificat la acest articol! Ai capacitatea de a schimba vieți în bine.

Suntem cu toții blocați pe această planetă împreună (cel puțin acum), așa că, în loc să donați bani, donați-vă timpul. Această metodă este mult mai eficientă, mai ales dacă îți pui talentele la lucru.

Dacă citești acest articol, vorbești engleză, ai acces la internet și puțin timp liber. Prin aceste valori, îndrăznesc să spun că aveți o viață mai bună decât cel puțin jumătate din populația de pe pământ. Adică aproape 4 miliarde de oameni! Ceea ce înseamnă că sunt destui oameni care s-ar putea bucura de ajutorul tău. Acești oameni merită un pic din atenția ta. Programatorii au în special capacitatea de a-i ajuta, vă explic cum puteți face asta într-un pic.

Interesant este că SRP nu doar îi ajută pe ceilalți, ci te avantajează și pe tine. Pentru mine, cele mai importante motive pentru care codific responsabil sunt următoarele:

  1. Mă simt minunat pentru mine
  2. Adăugă un sentiment de scop și sens vieții mele
  3. Îi pot ajuta pe ceilalți în nevoie și pot face diferența

Acum este timpul să vă dați seama cum puteți începe cu SRP.

1611387431 713 Iata ce trebuie sa stiti despre programarea responsabila din punct
sursă

Cum se codifică societatea

Totul începe cu deschiderea ochilor către oamenii din jur pentru a găsi o problemă de calificare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este schimbându-vă rutina. Mergeți în locuri în care nu ați mai fost.

De exemplu, vizitați un localnic Meetup. Meetup-urile sunt noul meu mod de a-mi deschide ochii. Am trimis chiar și o propunere de discuție fulgerătoare de 5 minute la AmsterdamJS Meetup și a fost acceptată!

Odată ce ai deschis ochii, vei începe să observi lucruri care ar putea beneficia de câteva linii de cod. Începeți cu proiecte simple pentru a obține experiență și continuați să vă actualizați proiectele.

Timpul este rar, dar pentru a face diferența va trebui să investești timp în proiectul tău. Asigurați-vă că puneți cel puțin un număr fix de ore în fiecare săptămână. Pun cel puțin 2 ore pe săptămână în proiectele mele SRP, de cele mai multe ori mult mai mult. Stabiliți-vă orice obiectiv și respectați-l.

Dacă doriți un mod distractiv și ușor de a urmări cât timp petreceți în diferite proiecte încercați WakaTime. Timpul liber are limitele sale, desigur, dar există o soluție pentru asta. Întrebați-l pe șeful dvs. dacă vă va acorda câteva ore pe săptămână pentru a lucra la un proiect responsabil social. Șefii deștepți acceptă acest lucru, astfel încât să poată arăta clienților cât de buni sunt pentru societate.

Ești pregătit pentru câteva exemple?

Exemple de proiecte sociale

Există o mulțime de exemple interesante de oameni care au construit aplicații sau site-uri web care fac din lume un loc mai bun. Exemplele enumerate mai jos sunt destul de avansate. Nu vă lăsați intimidați, ci uitați-vă la el pentru a vă inspira.

Predarea

Academia Khan are misiunea de a oferi o educație gratuită, de talie mondială, oricui, oriunde. Învață o serie de subiecte, de la matematică la istorie.

Routech este o comunitate care te ajută să înveți să codezi. Odată ce ați învățat să codificați, puteți obține experiență contribuind la proiecte open source. Nonprofitul folosește de fapt aceste programe.

Ghiduri

Aplicația Ankommen este un ghid pentru refugiați să cunoască Germania în primele câteva săptămâni din țară.

iReciclează vă poate spune cum, unde și când să reciclați orice.

Jocuri

Tree Planet 2 transformă copacii virtuali în cei reali. Scopul aplicației este de a crește un copac virtual. Jocul va avea nevoie ca utilizatorii săi să-l fertilizeze, să-l uda și să-l apere de jurnalisti. În timp ce utilizatorii cresc un copac pe telefoanele lor, un copac din viața reală este, de asemenea, plantat și îngrijit. Tree Planet 2 susține că a plantat 500.000 de copaci reali în 10 țări diferite.

Răspunsul la cutremurul Save the Children este un joc de simulare despre dezastre. Are scopul de a răspândi gradul de conștientizare cu privire la ajutorarea dezastrelor.

Gânduri finale

Nu spun că ar trebui să renunțați la slujbă și să mergeți la filantropie. Ceea ce spun este: începeți să vă gândiți la modul în care puteți rezolva problemele pe care le vedeți în mediul dvs. Ar putea fi o problemă personală și este bine, atâta timp cât poți ajuta pe cineva sau ceva cu talentul tău! Cu ce ​​poți veni?

Iata ce trebuie sa stiti despre programarea responsabila din punct
sursă