Iată ce veți avea nevoie pentru a vă gestiona toate filele Chrome

Iată ce veți avea nevoie pentru a vă gestiona toate filele Chrome
⏱️ 4 min read

Dacă vă plac sau aveți nevoie să deschideți mai multe file în același timp, veți ști că dezordinea de file poate fi foarte greu (și enervant) de rezolvat. În special pentru Chrome, dezordinea de file este într-adevăr un porc imens de memorie. Dacă sunteți un utilizator Chrome și vă este greu să vă luptați cu zeci de file, atunci s-ar putea să vă putem ajuta.

Vă vom oferi câteva sfaturi utile și, de asemenea, vom enumera câteva extensii de gestionare a filelor pentru a gestiona filele Chrome ca un șef.

Sfaturi pentru gestionarea mai multor file Chrome

Să începem cu câteva funcții încorporate ale Chrome, care vă vor permite să gestionați filele Chrome într-un fel sau altul.

1. Fixați filele

Puteți fixa filele importante din partea din stânga sus a Chrome pentru a economisi spațiu și, de asemenea, pentru a preveni închiderea filelor accidental. Faceți clic dreapta pe filă și selectați „Fixați fila” din meniu pentru a fixa acea filă. O filă fixată constă doar dintr-un simbol și nu are un buton de închidere (X) care poate fi apăsat accidental (comanda rapidă „Ctrl + W” funcționează în continuare). Acest lucru îl face perfect pentru gestionarea unor file Chrome importante.

Gestionați-Chrome-Filele-Fixați-fila

2. Deschideți fila închisă

Dacă închideți accidental o filă, nu este nevoie să parcurgeți istoricul pentru ao relansa. Doar faceți clic dreapta pe orice spațiu gol din zona filelor și selectați „Redeschideți fila închisă”. Aceasta va deschide ultima filă închisă (comanda rapidă este „Ctrl + Shift + T”). Puteți repeta procesul pentru a deschide mai multe file închise.

Gestionați-Chrome-Tabs-redeschide-fila

3. Activați „Continuați de unde ați rămas”

Dacă aveți zeci de file deschise, poate fi dificil să le redeschideți pe toate dacă trebuie să închideți Chrome. Pentru a continua întotdeauna din punctul în care ați închis Chrome, accesați „Setări” din meniul principal și activați „Continuați de unde ați rămas”.

Gestionați-Chrome-Filele-continuați

4. Sincronizați filele deschise

Puteți sincroniza toate filele deschise pe toate dispozitivele dvs. utilizând funcția de sincronizare a datelor Chrome. Chrome vă permite să sincronizați toate datele Chrome pentru a vă permite să le accesați de oriunde, inclusiv toate filele deschise. Accesați „Setări” și faceți clic pe „Setări avansate de sincronizare” deasupra. Veți vedea opțiunea de a sincroniza filele deschise acolo.

Gestionați-Chrome-Tab-sync-data

Gestionați-Chrome-Tabs-Sync-Tabs

Extensii de gestionare a filelor pentru Chrome

Opțiunile încorporate sunt foarte limitate și nu vă vor oferi control deplin asupra tuturor filelor dvs. Dacă doriți să dețineți controlul deplin al filelor Chrome, atunci aveți nevoie de ajutor de la extensiile Chrome. Mai jos sunt câteva extensii bune de gestionare a filelor.

1. Tabli

Gestionați-Chrome-Tabs-Tabli

Tabli este o extensie foarte simplă pentru Chrome, care vă va afișa toate filele deschise curente într-o listă atunci când faceți clic pe butonul de extensie. Afișează file în toate ferestrele deschise și puteți chiar să salvați filele deschise pentru a le restabili ulterior.

2. TooManyTabs

Gestionați-Chrome-Tab-TooManyTabs

Poti spune asta TooManyTabs este o versiune îmbunătățită a Tabli. Când faceți clic pe pictograma extensiei TooManyTabs, aceasta vă va arăta o previzualizare a tuturor filelor care sunt deschise într-o interfață foarte colorată. Filele sunt aranjate în pachete de 5 × 5 și facilitează găsirea celei potrivite. De asemenea, puteți utiliza opțiunea de căutare pentru a găsi fila potrivită. În plus, poate face backup / restaurare a filelor pe unitatea Google sau într-un fișier HTML și, de asemenea, poate suspenda filele inactive pentru a economisi resurse.

3. Marele suspendat

Gestionați-Chrome-Tab-The-Great-Suspender

Cele două extensii de mai sus fac o treabă excelentă de a accesa fila dreaptă într-o aglomerație. In orice caz, Marele suspensor se concentrează pe gestionarea resurselor filei în loc să acceseze fila dreapta. Slujba este simplă; spuneți-i doar să suspende o filă inactivă după un timp specificat (20 sec. – 3 zile) și va suspenda și elibera toate resursele pe care fila le lua. Puteți restabili cu ușurință fila mutându-vă în filă sau făcând clic în mijloc. De asemenea, puteți suspenda singur filele folosind comenzi rapide și butoane din meniul contextual, iar acesta acceptă suspendarea cu mai multe file.

Folosesc acest lucru de câteva luni și este minunat să-mi păstrez browserul ușor chiar dacă deschid o mulțime de file. Singura problemă cu care m-am confruntat este că uneori uită linkul către fila suspendată atunci când browserul este închis și repornit (adică nu le restabilește), dar puteți apăsa butonul „Înapoi” pentru a reveni cu ușurință la pagina originală .

Concluzie

Ar trebui să puteți obține o mică satisfacție în Chrome utilizând sfaturile și extensiile de mai sus. Dacă filele deschise sunt întotdeauna mai mici decât atunci, atunci urmarea sfaturilor de mai sus ar trebui să fie suficientă pentru a menține lucrurile drepte. În caz contrar, este necesară o extensie de gestionare a filelor.

Cum gestionați dezordinea de file în Chrome? Împărtășiți trucurile dvs. secrete în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x