de Stephen Mayeux

Iată cum arată 9 luni de codificare auto-învățată

Iata cum arata 9 luni de codificare auto invatata
În prezent, închei ultimul concert didactic în Busan, Coreea de Sud. În ultimele 9 luni, m-am învățat să dezvolt web full stack.

Doar zgâriind suprafața

Astăzi se împlinesc 9 luni de când mi-am început călătoria ca programator autodidact și mă simt fantastic!

La început, la scurt timp după faza de menținere prin care trec toți începătorii, am lovit perete după perete încercând să dau sens funcțiilor de ordin superior, apeluri de apel asincrone în Node.js și jurnalele de erori Heroku atât de criptice.

Au fost o mulțime de îndoieli pe parcurs, dar am buldozat prin acele gânduri negative și am învățat atât de multe lucruri interesante!

De când am început să învăț să codez vara trecută, am construit mai multe aplicații stivă MEAN și i-am ajutat pe alții să facă acest lucru Tabără Cod liber. Dar am zgâriat doar suprafața!

1611253806 54 Iata cum arata 9 luni de codificare auto invatata
Mi-am accelerat învățarea învățându-i pe alții la Free Code Camp Busan.

În prezent îmi închei contractul didactic final în Coreea de Sud și mă voi întoarce acasă în state în septembrie 2016. Acest lucru îmi dă încă vreo 5 luni pentru a construi, învăța, colabora și pregăti, astfel încât să pot găsi un timp complet poziția de dezvoltare în Texas sau California.

ad-banner

Între timp, vreau să reflectez la ceea ce am învățat până acum și să vă spun cum am reușit.

Ce am învățat

În acest moment, JavaScript și stiva MEAN sunt aprinse. Dacă vă gândiți să intrați în dezvoltarea web, chiar dacă doriți să învățați Ruby on Rails, atunci JavaScript și câteva Node.j de bază sunt esențiale. Aceasta este ceea ce am folosit de când am început să învăț codarea, așa că s-ar putea să doriți să adaptați această listă pentru propria cale de învățare.

De asemenea, este important de menționat că am folosit aceste tehnologii cel puțin o dată pentru proiecte și misiuni, dar nu sunt în niciun caz un expert în tot ceea ce vedeți aici! De exemplu, abilitățile mele de JavaScript cu vanilie sunt foarte solide, dar m-aș considera „competent” doar cu Angular. Sunt Git Ninja, dar abilitățile mele de proiectare și CSS sunt încă cam nesuferite.

 1. HTML5, CSS3 și Twitter Bootstrap
 2. Sass (SCSS)
 3. JavaScript (ES6 … încă nu!)
 4. Solicitări jQuery și AJAX
 5. AngularJS 1.x
 6. MongoDB
 7. PostgeSQL
 8. Node.js și Express
 9. MeteorJS
 10. Modelare: Dust, EJS și Jade
 11. Git și GitHub
 12. Linia de comandă
 13. Heroku
 14. Rubin

Certificate

Dacă nu sunteți gata să plătiți mulți bani pentru un bootcamp, un certificat online este o opțiune accesibilă. Multe dintre ele sunt gratuite și includ proiecte din lumea reală pe care le puteți adăuga în portofoliu.

Am completat 4 certificate și sper să mai primesc câteva până la sfârșitul verii.

 1. Programul de dezvoltare front-end Free Code Camp – Finalizați peste 50 de provocări algoritmice folosind JavaScript și construiți 10 proiecte cu HTML, CSS, jQuery și Angular.
 2. Elementele de bază ale site-ului web receptiv de Coursera – Urmăriți prelegerile video și completați testele ulterioare, examinați temele colegilor dvs. de clasă și utilizați HTML, CSS și JavaScript pentru a crea un site web receptiv.
 3. Programul de dezvoltare a programului Free Code Camp – De departe cea mai dificilă și provocatoare parte a călătoriei mele, dar merită total! Construiți 10 microservicii API și aplicații web dinamice utilizând stiva MEAN.
 4. M101JS: MongoDB pentru dezvoltatorii Node.js – Certificări gratuite oferite de Universitatea Mongo. Urmăriți prelegeri video, teste complete și un proiect final.
1611253807 486 Iata cum arata 9 luni de codificare auto invatata
Schițând prima mea aplicație Full Stack pentru Free Code Camp: o aplicație de vot!

Urmatorul pas

Presiunea pentru a-mi găsi un loc de muncă este în creștere și trebuie să merg în hipdrive. Pentru a mă ajuta să trec de la un pasionist serios la un dezvoltator profesionist, am decis să fac o investiție mare de timp și bani și să mă înscriu într-un bootcamp de codare pentru a mă ajuta să fac tranziția finală. Am aplicat la mai multe bootcampuri de codare, inclusiv Hack Reactor, App Academy, MakerSquare, Coding House și Viking Code School.

Fiecare școală are un set diferit de puncte forte, dar în cele din urmă am decis să devin un războinic viking! Programul intensiv VCS (și programul flexibil part-time) este 100% online și este perfect pentru persoanele care nu își permit să locuiască în orașele mari timp de 3 sau 4 luni fără a obține venituri.

De fapt, pot parcurge programul cu normă parțială în timp ce predau în Coreea și aproape că voi fi terminat până mă voi întoarce acasă în septembrie.

Cea mai bună parte a VCS este că voi fi expus la o paradigmă complet diferită de programare și dezvoltare web. În program, voi folosi Ruby on Rails și o bază de date SQL pentru a dezvolta aplicații web Full Stack. Până acum, singurul limbaj de programare pe care îl știam era JavaScript și sunt încântat să iau ceva nou în cele din urmă!

Asta e tot oamenii!

În general, sunt impresionat de cât de mult am învățat și aștept cu nerăbdare să construiesc o mulțime de lucruri interesante! Dacă sunteți interesat să faceți tranziția la codificare sau dacă sunteți și un programator autodidact, mi-ar plăcea să aud de la voi! Lăsați-mi un rând în comentariile de mai jos și să comparăm notele.

Vă mulțumim pentru lectură și codificare fericită!