de Adriana Vecchioli

Iată cum puteți crea o aplicație VR 360 în 10 minute cu Unity

Iata cum puteti crea o aplicatie VR 360 in 10
Credite de imagine: cu adevărat ale tale

Realitatea virtuală (VR) este interesantă. Este, de asemenea, Noua Frontieră a dezvoltării aplicațiilor.

VR este pregătit să nască noi forme de povestire și experiențe emoționale puternice. Cu toate acestea, realizarea VR este percepută ca intimidantă: este costisitoare și necesită atât hardware special, cât și abilități.

Dar asta se schimbă, deoarece instrumentele intuitive și hardware-ul accesibil fac accesibilă dezvoltarea VR. Acest tutorial vă va arăta cum să creați o aplicație video 360 pe Android și Google Cardboard în doar câteva minute. Și abia dacă este necesară codificarea;)

Dezvoltarea VR nu ar trebui să fie o barieră în calea aducerii ideilor la viață. Să începem:

De ce ai nevoie

Iată lista noastră de produse alimentare:

? Un Atelefon ndroid wcu un giroscop pentru a simți mișcările capului, care rulează pe KitKat sau un sistem de operare mai nou.

? ACcăști cu ardboard. Dacă nu dețineți unul, puteți găsi multe pe Amazon pentru mai puțin de 10 dolari. Ta lui e preferatul meu.

? Unity3D, un motor de joc multiplataforma, pe care trebuie să îl instalați pe computer, versiunea 5.6 sau mai recentă. Vom folosi acest software pentru a construi întregul nostru proiect.

? GSDK oogleVR pentru Unity, pe care le puteți descărca în prealabil.

? A 360 de videoclipuri. Înregistrați una cu o cameră 360 (hexistă și unul pe care îl puteți conecta la telefon) sau găsiți unul online.

Cum construim această aplicație?

Spre deosebire de videoclipurile obișnuite care au un cadru dreptunghiular, videoclipul 360 are forma unei sfere. Deci, mai întâi trebuie să creăm un ecran sferic pe care să proiectăm videoclipurile noastre 360. Playerul (sau vizualizatorul) va fi localizat în interiorul acestei sfere și va putea viziona videoclipul în orice direcție.

Pașii de mai jos ar trebui să vă facă să vă simțiți împuterniciți să faceți propriile modificări, explicând cum funcționează totul sub capotă. Pentru instrucțiuni pas cu pas, consultați videoclipul

Pasul 1: Construiți o sferă?

1611959469 19 Iata cum puteti crea o aplicatie VR 360 in 10

În primul rând, să deschidem un nou proiect Unity dacă începeți de la zero (sau o scenă nouă dacă doriți să integrați playerul video 360 într-un proiect existent.) Gândiți-vă la o scenă ca la un nivel al unui joc video și un proiect ca un joc complet.

Apoi, adăugați un obiect sferic în scenă, plasat în centrul său (Poziție = 0, 0, 0), cu o rază de 50 (Scara = 50, 50, 50). Poziția camerei ar trebui să fie, de asemenea, setată la 0, 0, 0. Camera este ochii jucătorului / privitorului, așa că o dorim în centrul sferei. Plasarea în altă parte ar face ca videoclipul să pară distorsionat.

Odată ce camera este plasată în interiorul sferei, aceasta din urmă nu mai este vizibilă în scenă. Nu vă faceți griji, există o explicație pentru asta! Într-adevăr, majoritatea motoarelor de joc nu redau în mod implicit partea interioară a obiectelor 3D. Acest lucru se datorează faptului că rareori avem nevoie să le vedem, ar fi o risipă de resurse să le redăm. Vom remedia asta în continuare.

Pasul 2: Întoarceți normele sferei?

1611959470 302 Iata cum puteti crea o aplicatie VR 360 in 10

În cazul nostru, trebuie să ne vedem Sfera din interior. Acesta este întregul punct al aplicației, așa că o vom transforma din interior în exterior.

În Unity, sferele nu sunt de fapt sfere (ce? Am fost mințiți tot timpul!), Sunt poligoane realizate cu mii de fațete mici și mici. Laturile exterioare ale fațetelor sunt vizibile, dar nu și cele interne. Din acest motiv, vom face un program pentru a răsturna aceste mici fațete, cum ar fi clătitele.

În geometria 3D, numim această transformare „inversarea normelor” sau „inversarea normelor”.

Vom folosi un program numit a Umbră, pe care îl vom aplica la Material a Sferei. Materialele controlează aspectul obiectelor în Unity. Shaders sunt mici scripturi care calculează culoarea fiecărui pixel redat, pe baza iluminării și a informațiilor extrase din materialele lor.

Prin urmare, creați un nou material pentru sferă, apoi un nou Shader aplicat acestui material. Trebuie să scriem cod personalizat pentru Shader … dar nu ne temem, puteți copia-lipi codul de mai jos:

Acest mic Shader va întoarce fiecare pixel al sferei pe dinăuntru. Acum Sfera noastră apare ca o bilă mare albă, privită din interior, în scena noastră. Următorul pas este transformarea acestei sfere albe într-un player video.

Pasul 3: Proiectați videoclipul dvs. 360 în interiorul Sferei?

Aici trebuie să aveți la dispoziție un videoclip de 360 ​​mp4. Importați-l în proiect, apoi trageți-l pe Sphere. Și atunci se întâmplă magia: apare o componentă „Video Player” și crește, videoclipul este gata de redare.

Puteți juca cu setări precum bucle și audio. De asemenea, acceptă streaming!

Pasul 4: configurați Google Cardboard?

1611959470 233 Iata cum puteti crea o aplicatie VR 360 in 10

În acest pas, vom face experiența într-adevăr simți-te imersiv. De aceea vrem să-l vizualizăm într-o cască VR, aici un Google Cardboard.

Vom crea o vizualizare „stereoscopică” (ecranul va fi împărțit în două, cu unele efecte ochi de pește pe ambele părți – o parte pentru fiecare ochi), utilizând GoogleVR SDK. Efectul fisheye asupra fiecărui ochi, combinat cu distorsiunea lentilelor din plastic din carton, este ceea ce vă oferă iluzia de adâncime și imersiune.

Pentru a adăuga SDK GoogleVR în proiectul nostru, descărcați și importați pluginul, apoi vom ajusta o serie de setări Android:

  • Mergi la meniul din bara de sus> Fișier> Construiți Settings. Adăugați scena deschisă dacă nu este deja adăugată, apoi selectați Android în lista de platforme acceptate.
  • Click pe Comutați platforma. Ar trebui să dureze puțin timp pentru prima dată când comutați.
  • Click pe Setări Player. Componentele apar în panoul Instructor.

În Instructorul pentru setările playerului, sub secțiunea „Alte setări”:

  • Verifica Realitate virtuală acceptată. Sub SDK-uri de realitate virtuală, selectați pictograma +, apoi selectați Carton pentru a o adăuga la listă.
  • Introduceți un nume de pachet în Identificator de pachet câmp (de exemplu, com.domeniul dvs..demo360). Trebuie să fie unic și este folosit pentru a distinge aplicația noastră de altele din magazinul Google Play.
  • Seteaza Nivelul minim API meniul derulant la „Android 4.4 „Kit Kat” (nivelul API 19)”.

După aceea, iaGvrViewerMain‘element din GoogleVR Prefab din browserul de proiecte și trageți-l în scenă. În inspector, dă-i la fel Poziţie ca centru al Sferei – (0, 0, 0).

GvrViewerMain prefab controlează toate setările modului VR, cum ar fi adaptarea ecranului la obiectivele Cardboard. De asemenea, comunică cu giroscopul telefonului pentru a urmări mișcările capului. Când întoarceți capul, camera și ceea ce vedeți se transformă și în interiorul playerului video 360.

Acum puteți privi în toate direcțiile când videoclipul este pornit și ecranul este împărțit în două, pentru a se potrivi ambelor obiective ale cartonului.

Pasul 5: Rulați aplicația pe Android?

1611959471 975 Iata cum puteti crea o aplicatie VR 360 in 10

Pentru ultimul nostru pas, vom rula aplicația pe un telefon Android și o vom împărtăși prietenilor!

Există două moduri de a face acest lucru:

  • Intoarce-te la Fișier> Build Settings. Puteți conecta un computer Android cu un cablu USB la computer și faceți clic pe Build & Alerga. Aceasta instalează aplicația direct pe telefon.
  • Cealaltă opțiune este să faceți clic pe Construiți numai. Acest lucru nu îl instalează pe un telefon, ci generează un fișier APK. Puteți partaja APK-ul prin e-mail cu oricine dorește să încerce capodopera pe care tocmai ați construit-o. Trebuie să atingă de două ori atașamentul APK pentru ao instala pe telefoanele lor.

În timpul procesului de construire, vi se poate cere să selectați folderul SDK Android rădăcină. Dacă acesta este cazul, descărcați fișierul SDK Android apoi selectați locația folderului.

Lansați aplicația, introduceți telefonul într-o cască din carton, sunteți bine! Puteți înlocui videoclipul cu orice în format 360 și puteți experimenta imersiunea VR 360 acasă.

Mergând mai departe

Felicitări, ai făcut un 360 aplicație video și sunteți la un pas de a crea un VR aplicație video! În timp ce termenii sunt adesea folosiți la fel, 360 și VR definesc două experiențe diferite:

  • Videoclipul 360 este înregistrat din toate unghiurile, cu o cameră specială sau un ansamblu de mai multe. Utilizatorul poate viziona în orice direcție dorită, dar experiența nu are interactivitate.
  • VR se referă de obicei la un mediu generat de computer în care este scufundat utilizatorul. Este o experiență interactivă: jucătorul se poate deplasa și controla obiecte, pe lângă faptul că privește în toate direcțiile.

Noua aplicație poate servi ca punct de plecare pentru a construi o experiență VR mai bogată. Unity are o mulțime de caracteristici pe care le puteți utiliza, cum ar fi adăugarea de elemente 3D sau efecte de particule reci ✨ pentru a suprapune și îmbunătăți videoclipul sau arunca unele elemente interactive.

De asemenea, puteți plasa un mediu 3D complet în interiorul playerului video 360 și îl puteți utiliza pe acesta din urmă ca skybox. Utilizatorul poate naviga în peisaj, folosind acest lucru inteligent scenariu de mers pe jos.

Lăsați-vă imaginația să se dezlănțuie și arătați-mi creațiile: trimiteți-mi un tweet @AdrianaVecc sau lasă un comentariu.

Este greu să creezi povești VR frumoase. Construirea lor nu ar trebui să fie.

1611959472 115 Iata cum puteti crea o aplicatie VR 360 in 10

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm să apeși pe ? dedesubt, astfel încât alți oameni să o vadă.

Adriana este un artist și designer de produse care realizează experiențe VR care creează empatie. Dacă doriți să aduceți la viață ideile VR, trimiteți-ne un e-mail: [email protected]?