Iată de ce Apple continuă să scoată lucrurile de pe telefoanele sale

Iată de ce Apple continuă să scoată lucrurile de pe telefoanele sale
⏱️ 3 min read

De la lansarea primului iPhone în 2007, Apple și-a construit rapid o reputație de companie care face mișcări îndrăznețe care par impracticabile la acea vreme. Sigur, este posibil ca alte companii să fi făcut unele dintre lucrurile pe care le-a făcut înainte, dar Apple nu se teme să continue și să continue să avanseze cu schimbări care uneori chiar creează un pic de controversă. Cea mai intensă controversă – care continuă să creeze discuții sporadice ici și colo aproape un an mai târziu – este scoaterea mufei pentru căști. Acum, există zvonuri că compania are o agendă pentru a elimina toate porturile și butoanele cu totul la un moment dat. Cum funcționează chiar un model de afaceri bazat pe acest lucru?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Așteaptă, Apple elimină ce?

A bucată pe Bloomberg publicat pe 21 iunie 2018, a abordat subiectul încărcătorului wireless AirPower pe care Apple intenționa să îl lanseze. A avut câteva probleme, una fiind că nu a rezolvat încă circuitele complicate necesare pentru a încărca simultan Apple Watch, AirPods și iPhone.

Cu toate acestea, odată ce compania reușește să fabrice o unitate care nu se supraîncălzește, va continua o călătorie care se va încheia prin eliminarea portului Lightning pe care telefonul îl folosește pentru încărcare. Cel puțin așa a spus o persoană familiarizată cu compania.

S-ar juca frumos și în planurile Apple, având în vedere faptul că fiecare iterație a telefonului a făcut din aceasta o prioritate majoră pentru eliminarea elementelor mecanice și maximizarea spațiului pe ecran. IPhone X, de exemplu, a extins ecranul în cadru, lăsând doar o crestătură care conține difuzoare, camera frontală și alți senzori.

De ce face Apple acest lucru?

produse applephone

Poate părea complet contraintuitiv să îndepărtați lucruri precum butonul de blocare a volumului, comutatorul de alimentare, butonul de start, rama și chiar portul de încărcare, dar există o metodă pentru această nebunie. Un telefon care funcționează perfect fără a fi nevoie să conectați nimic sau să aveți ceva apăsat mecanic este, în opinia multor persoane (în special a celor care cumpără iPhone), futurist.

Pentru un utilizator Apple care obisnuieste sa obtina dolari de top pentru hardware, cablurile sunt doar trecute. Nu au alt scop decât să împiedice experiența utilizatorului. Conectarea unui cablu la telefon este văzută ca o neplăcere care necesită mișcarea greoaie a nevoii de a dezlega cablul, de a lucra la modul în care ar trebui să intre (așa cum este cazul cablurilor micro USB standard pe care multe telefoane le folosesc și astăzi) , apoi conectați-l cu atenție, astfel încât să nu deformeze conexiunea interioară.

Acum, imaginați-vă că aveți un telefon pe care îl puteți încărca așezându-l pe o suprafață, ascultați apăsând un buton de pe căștile din urechi și deblocați fără a fi nevoie să introduceți parole sau să potriviți modele. Acesta este genul de telefon pe care Apple dorește să îl creeze și acesta este motivul pentru care este greu să lucrezi să scapi de ceea ce percepe ca un nonsens vechi.

Există, de asemenea, faptul că compania ar putea vinde pur și simplu mai multe produse proprietare în acest fel. Nu trebuie, desigur. De la scoaterea mufei pentru căști de pe iPhone 7, nu a mai fost nevoie ca proprietarii dispozitivului să-și folosească AirPod-urile. Nimic nu indică faptul că va începe să facă acest lucru în viitorul apropiat.

Totuși, acest lucru nu împiedică utilizatorii iPhone să cumpere accesorii oficiale de la Apple. Este un câștig-câștig. Utilizatorul primește mai multe produse de marcă, iar Apple obține un profit decent.

Credeți că eliminarea porturilor și a butoanelor este o direcție bună pentru Apple? Vedeți alte companii care urmează același model? Nu uitați să ne arătați ce părere aveți într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x