IBM încă în joc cu un computer mai mic decât un bob de sare

IBM încă în joc cu un computer mai mic decât un bob de sare
⏱️ 4 min read

Te-ai întrebat ce s-a întâmplat cu IBM? S-ar putea să fi crezut că sunt complet în afara jocului, dar nu sunt. Este posibil să nu construiască computere desktop, dar sunt încă „în afaceri”.

Deci, ce face IBM în loc să producă computere desktop? Fac multe, iar asta include și cercetarea. Unul dintre lucrurile pe care le-au dezvoltat este un computer despre care se spune că este mai mic decât un bob de sare.

Imaginați-vă cât de departe am ajuns. În timp ce, la un moment dat, oamenii erau uimiți că am putea încadra un computer întreg într-un telefon pe care îl ținem în buzunare, acum avem unul care se va potrivi pe vârful degetului.

Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZE...
Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZEB Cluj

Istoria IBM

IBM este o companie de tehnologie care există de mult timp. Au început în 1911 și au devenit „Mașini de afaceri internaționale” în 1924, deci în jurul valorii de 100 de ani în ambele privințe.

Au inventat atâtea lucruri care fac parte integrantă din tehnologie și din viața noastră, începând cu ATM-ul, PC-ul, discheta și unitatea de disc hark. Adăugați la aceasta codul de bare UPC și DRAM și veți începe să vă dați seama de tot ceea ce au realizat. Apoi, luați în considerare faptul că, dacă ați tastat de când înainte aveam cu toții computere pe desktop-urile noastre și în buzunare, probabil că ați folosit la un moment dat o mașină de scris electrică IBM Selectric.

Dar sunt încă foarte activi în afaceri, în ciuda faptului că nu mai produc PC-uri. Acestea oferă cloud computing, microprocesoare pentru sisteme de jocuri și tehnologie software care include lucruri precum The Weather Company. De asemenea, au creat IBM Watson care utilizează procesarea limbajului natural și învățarea automată și a concurat împotriva Jeopardy! campioni.

Cea mai nouă ofertă IBM

În această săptămână, compania organizează conferința IBM Think 2018, unde vor prezenta ceea ce numesc cel mai mic computer din lume.

Dar este totuși un computer foarte puternic. Din punct de vedere al puterii, se compară cu cipul x86 din 1990. Deși s-ar putea să nu pară impresionant odată ce vă dați seama ce pot face computerele de astăzi, trebuie să vă amintiți că s-ar pierde pe masă. Este aproape prea mic pentru a vedea.

știri-IBM-computer-mână-sărată

Producția va costa mai puțin de zece cenți și aceasta trebuie să fie o veste bună pentru investitori. Acest mic computer va include „câteva sute de mii de tranzistoare” pe care le va folosi pentru „monitorizare, analiză, comunicare și chiar acțiune asupra datelor”.

Intenția este ca acesta să fie utilizat ca sursă de date pentru aplicațiile blockchain. Acesta va putea ajuta la urmărirea transporturilor și la detectarea furturilor, fraudei și neconformității, precum și la îndeplinirea sarcinilor de bază ale AI.

IBM prevede ceva mare. Ei cred că astfel de computere vor fi încorporate în obiecte și dispozitive de zi cu zi în termen de cinci ani.

Am parcurs un drum lung

Folosesc calculatoare din 1983 și le-am văzut făcând din ce în ce mai mult și mai mult și devenind din ce în ce mai portabile, în timp ce în unele cazuri devin mai mici.

IPhone-ul pe care îl aduc cu mine în poșetă deține mai mult spațiu de stocare decât primul Apple Mac pe care l-am folosit în 1988. Și acesta era un monitor alb-negru, iar mouse-ul era ceva nou pentru mine.

news-ibm-computer-sare-birou-set

Există un film de Crăciun pe care îmi place să îl vizionez în fiecare an, „Desk Set” din 1957, care conține un computer care înlocuiește un departament de cercetare. Acest computer a umplut o cameră întreagă și probabil că nu a făcut aproape la fel de mult ca iPhone-ul meu.

Cu noul computer mic IBM, înseamnă că nu am terminat cu inovația. Încă facem din ce în ce mai mult în timp ce devenim din ce în ce mai mici. Acest nou computer IBM poate funcționa doar la standardele din 1990, dar este totuși mai mult decât se putea imagina în 1990 și cu siguranță mai mult decât în ​​1957.

Credit de imagine: „Set birou din YouTube; toate celelalte sunt domeniu public

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x