Ieșiri Windows Terminal 1.13 cu interfața de utilizare a setărilor reproiectate și ridicare automată

⏱️ 2 min read

  • Windows Terminal versiunea 1.13 este lansată ca previzualizare.
  • Actualizarea introduce o nouă interfață de setări reproiectată și opțiune pentru a rula profiluri ca administrator la lansare.

Microsoft lansează acum Windows Terminal versiunea 1.13 ca o previzualizare cu noi modificări vizuale la interfața de setări și caracteristici, cum ar fi capacitatea de a rula terminalul ca administrator în mod implicit.

In conformitate cu jurnalele oficiale ale modificărilorversiunea 1.13 introduce un nou design de interfață de setări care se aliniază cu stilul Windows 11 cu colțuri rotunjite, setări extensibile și multe altele.

Dacă sunteți un utilizator tehnic care folosește adesea un shell de comandă elevat, începând cu această ediție, puteți configura fiecare profil să ruleze la nivel ridicat la lansarea automată a terminalului Windows. Puteți ține „Ctrl” tasta și faceți clic pe profil pentru al rula ca administrator.

În plus, terminalul adaugă elevate argument la new-tab și split-pane acțiuni, permițându-vă să lansați un profil nou ca elevat folosind o acțiune.

// Profile setting
"elevate": true
// New tab action
{ "command": { "action": "newTab", "elevate": true }, "keys": "ctrl+shift+1" }
// Split pane action
{ "command": { "action": "splitPane", "split": "auto", "elevate": true }, "keys": "alt+shift+e" }

De asemenea, Windows Terminal 1.13 introduce un nou motor de randare experimental, pe care îl puteți activa prin setare experimental.useAtlasEngine la true. Potrivit companiei, nu veți vedea beneficii semnificative ale performanței. Cu toate acestea, noul randament va desena la rata de reîmprospătare a afișajului, indiferent de rezoluția ecranului atunci când se ocupă cu multe culori.

În cele din urmă, acum puteți personaliza sunetul clopoțelului profilului dvs. folosind bellSound setare. Această setare acceptă o cale de fișier ca șir sau o matrice de șiruri de cale de fișier. În timp ce utilizați o matrice, terminalul va selecta aleatoriu un sunet de clopoțel pentru a reda.

În plus, acum puteți restabili filele sau panourile închise recent cu cele noi restoreLastClosed acțiune. Noul exportBuffer acțiunea vă permite să exportați textul din buffer într-un fișier text. Și noul adjustOpacity acțiunea vă permite să modificați opacitatea ferestrei terminalului în timpul rulării.

Windows Terminal 1.13 este acum disponibil ca o previzualizare cu noile caracteristici menționate mai sus și câteva remedieri de erori și îl puteți descărca din Magazin Microsoft sau GitHub. Dacă utilizați canalul stabil al aplicației, acum puteți actualiza la versiunea 1.12, care include toate aceste îmbunătățiri.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x