Îmbunătățirea performanței în fermele auto Minecraft cu ajutorul Allay

Cum se folosește Allay în fermele auto Minecraft
⏱️ 21 min read

Allay este o mod pentru Minecraft, care a fost conceput pentru a ajuta jucătorii să automatizeze procesele din fermele auto. Într-un joc de simulare, cum este Minecraft, construirea unei ferme automate poate fi o sarcină dificilă. Cu ajutorul modului Allay, jucătorii pot obține ajutor pentru a gestiona fermele auto.

Pentru a folosi modul Allay în fermele auto în Minecraft, jucătorii trebuie să înceapă prin a instala modul. După instalare, modul va fi disponibil în meniul principal al jocului. Jucătorul trebuie să selecteze ferma în care dorește să folosească modul Allay și să facă clic pe butonul “Configurare”. În mod normal, modul va începe să gestioneze automat procesele pentru fermele auto selectate, cum ar fi recoltarea și plasarea culturilor într-un depozit.

Allay poate fi configurat în moduri diferite, în funcție de preferințele jucătorilor. Acesta poate recolta culturile în mod aleatoriu sau într-un mod specific, servind fie pentru a anula unele culturi nedorite, fie pentru a sădii culturi noi la locul lor. Jucătorii pot alege, de asemenea, să configureze modul să plaseze culturi direct într-un sistem de transport sau direct într-un cuptor sau un alt tip de echipament folosit pentru prelucrarea culturilor.

Modul Allay poate fi folosit în fermele auto Minecraft pentru a economisi timp și energie, permițând jucătorilor să-și concentreze atenția asupra altor sarcini importante în joc. Datorită modului automatizat, jucătorii nu trebuie să se uite la procesul de recoltare și de plasare a culturilor, permițându-le să se ocupe de alte sarcini, cum ar fi explorarea lumilor noi sau construirea unor edificii mari.

Mojang ne-a ascultat cererile, iar Allay se află acum în Minecraft înainte de lansarea sa oficială în cursul acestui an. Allay este drăguț, mic și extrem de util pentru a vă ajuta să colectați obiecte. Comunitatea a așteptat mult timp o mulțime însoțitoare, iar Allay bifează toate căsuțele pentru treabă. Dar înainte de a merge mai departe și de a-l întâlni pe Allay în Minecraft, să vorbim despre elefantul din cameră. În acest articol, vom vorbi despre rolul lui Allay în fermele Minecraft. Este Allay mai bun decât hoppers, pot îmbunătăți Redstone și ar trebui să-l folosiți chiar pe Allay pentru a vă construi propria fermă auto Minecraft? Suntem aici pentru a răspunde la toate acestea și la multe altele. Dar înainte de a face asta, asigurați-vă că citiți totul despre Allay. Acestea fiind spuse, este timpul să profitați la maximum de actualizarea Minecraft 1.19, învățând cum să utilizați Allay în fermele Minecraft.

Folosește Allay pentru a face o fermă auto Minecraft (2022)

Am împărțit ghidul nostru de fermă Minecraft în mai multe secțiuni pentru confortul dvs. Puteți explora fiecare dintre ele după convenția dvs. folosind tabelul de mai jos.

Notă: Observațiile noastre se bazează pe cele mai recente Minecraft 1.18.30.22/23 beta. Aceasta este prima apariție a lui Allay în versiune beta, iar funcțiile pot fi modificate la lansarea oficială.

Cum funcționează Allay în Minecraft?

În termeni simpli, Allay este o mafie Minecraft neostilă care ia un obiect de la jucător și caută același lucru în părțile încărcate ale lumii lor. Îi poți oferi orice obiect sau bloc din joc. Deci odată Allay găsiți o copie a articolului respectiv, vi-l va returna. Dar îi puteți atribui și un anumit bloc de note pentru a aduna elemente în jurul lui (mai multe despre asta mai jos și despre cum se încadrează în automatizarea fermei noastre).

Dacă redați un bloc de note în jurul unui Allay, acesta devine blocul de note preferat pentru 30 de secunde. Apoi, în loc să caute un jucător, Allay continuă să arunce articole în jurul acelui bloc de note. Puteți transporta un teanc complet de articole odată. În ceea ce privește articolele care nu pot fi stivuite, Allay renunță la elementul original și apoi caută în lumea dvs. Minecraft copiile sale.

Cum să conectați Allay cu Note Block

Deloc surprinzător, blocurile de note joacă un rol vital în a face Allay util în fermele Minecraft. Deci, haideți să învățăm cum să facem un bloc de note și să-l folosim pentru a-l atrage pe Allay înainte de a merge mai departe.

1. Primul pas evident pentru a începe este crearea unui bloc de note în Minecraft. Pentru asta ai nevoie opt scânduri de lemn și o pulbere de piatră roșie. Odată ce le ai, folosește rețeta de mai jos și așează-le pe un banc de lucru. Scândurile de lemn pot fi realizate din orice tip de lemn, fie el stejar, molid, mesteacăn, junglă, salcâm sau stejar închis, printre altele.

Bloc de note de rețetă de fabricare

2. Deci, ai nevoie da lui Allay articolul vrei să găsească Pentru a face acest lucru, selectați elementul din inventar și faceți clic dreapta sau puteți utiliza tasta de acțiune secundară în Minecraft.

Dați obiecte de risipit

3. În cele din urmă, ai nevoie bloc de note de redare să atragă un Allay și să i-l atribuie. Puteți face acest lucru utilizând tasta de acțiune secundară. Allay va colecta apoi automat copii ale articolului atribuit și le va aduce în blocul de note.

Folosind blocuri de note cu Allay

Automatizați blocurile de note

Cel mai bun mod de a automatiza blocurile de note în Minecraft este prin crearea unui circuit sau a unui ceas Redstone. este un simplu aranjament bloc de piatră roșie care face ca blocul de note să redă muzică la fiecare câteva secunde.

1. Pentru a automatiza un bloc de note și a folosi Allay în fermele Minecraft, avem nevoie de următoarele elemente:

  • 6 repetoare Redstone
  • 8 praf de piatră roșie
  • 1 bloc de note
  • 1 pârghie

2. După ce ați adunat elementele necesare, plasați repetitoare de piatră roșie și praful de piatră roșie în următorul format. Asigurați-vă că părțile mobile din fiecare rând sunt orientate în același sens. Dar trebuie să fie cu fața opusă rândului paralel.

Redstone Clock Fix - Allay în Minecraft Farms

3. Apoi conectați circuitul la blocnotes, punând pudra Redstone în partea de sus a blocului de note în timp ce se ghemuieşte. În același timp, de asemenea atașați o pârghie la acel bloc de note.

Adăugați comutator la blocul de note

4. În cele din urmă, folosiți pârghia pentru a activa circuitul. Dar sparge-l imediat. Veți observa că circuitul se va bloca într-o buclă infinită pentru a reda blocul de note.

Blocuri de note în buclă

Note Blocks și Allay: Întrebări frecvente

Î. Care este gama de blocuri de note pentru Allay?

Nu avem încă un număr oficial, dar Allay poate asculta un bloc de note de cel puțin La 16 străzi distanță, conform testelor noastre. Deci, dacă doriți să utilizați Allay în ferme mari de minecraft, trebuie să adăugați mai mult de un bloc de note în sistem.

Î. Puteți atribui același bloc de note la doi Allay?

Puteți atribui practic același bloc de note unui numar nelimitat de ajutoare. Trebuie doar să-l ții în funcțiune, ca să nu uite de el.

Î. Cum să măresc timpul de blocare automată a notelor?

Pentru a adăuga mai mult timp în bucla blocului de note, trebuie doar să o faci comutați ciclurile repetitorului pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe fiecare repetor pentru a crește sau a micșora viteza acestuia. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți adăuga și repetoare suplimentare la circuit.

Cum se folosește Allay în fermele auto Minecraft

Acum că cunoașteți elementele de bază ale funcționalității lui Allay în Minecraft, să aruncăm o privire mai profundă asupra cazului său de utilizare în ferme și să comparăm modul în care se combină cu Hoppers în joc.

Allay vs Hoppers

De la primul lor anunț, Allays au fost comparați cu hoppers. Spre deosebire de mobs, Hoppers sunt blocuri existente în Minecraft care colectează obiecte aruncate și le pot plasa în cufere. Să vedem cum se compară cu Allay.

Funcție/sarcină Ușurare Hopper
Plasarea obiectelor în cufăr N / A Doar dacă sunt atașate direct de piept
element de orientare Puteți indica și căuta articole special alocate N / A
Viteză Poate dura câteva secunde Ridicare și plasare instantanee
Gamă Până la 16 blocuri în toate direcțiile (estimat) Ar trebui să fie plasat lângă locația picăturii sau conectat prin fluxul de apă.
Disponibilitate Rar și de nejucat/creabil Mai ușor de fabricat
Colectie Un singur Allay poate colecta toate articolele pentru o anumită fermă Fiecare locație de evacuare a fermei are nevoie de un buncăr separat sau un sistem de curgere a apei

După cum puteți vedea, buncărele sunt rapide și eficiente. Dar nu vizează obiecte specifice și, de asemenea, nu pot ridica articole care nu au fost aruncate direct deasupra lor. Apoi o Allay poate ridica articolele dintr-o fermă întreagă de 16 blocuri și du-i la un buncăr care le depozitează într-un cufăr. Aceasta înseamnă că va trebui să utilizați atât Allay, cât și Hopper pentru a construi o fermă auto mai eficientă în Minecraft 1.19 și versiuni ulterioare.

Relief vs apă

Acum că știm că un Allay poate fi transformat într-un transportor cu buncăr, următorul său competitor este deja popularul sistem de curgere a apei. Majoritatea fermelor Minecraft existente se bazează pe apă pentru a transporta articolele scăpate de la ferme la buncăre pentru sortare. Dar există câteva probleme cu acest sistem.

Un sistem simplu de curgere a apei în Minecraft
Funcție/sarcină Ușurare Flux de apă
colectarea obiectelor Puteți ridica un articol țintă per alegere. Trebuie să primească articolele scăpate printr-o anumită metodă
Viteză Poate dura câteva secunde Mai rapid decât Allay în fluxuri verticale
Disponibilitate Foarte rar Unul dintre cele mai comune obiecte din joc.
utilizabilitate Util în toate tipurile de ferme Nu funcționează cu ferme precum copacii și articolele care nu pot fi stivuite.
Dimensiuni Poate fi folosit în Overworld, Nether și End. Poate fi folosit doar în dimensiunea Overworld și End.

Deși apa oferă o facilitate utilă de transport în Minecraft, Allay o poate înlocui în fermele Nether și în fermele mai lente, non-interactive, cum ar fi meri și puieți.

articole alinare și care nu se stivuiesc

În cele din urmă, cea mai unică caracteristică a lui Allays este capacitatea sa de a sorta articolele care nu pot fi stivuite. În Minecraft, o stivă se referă la capacitatea de a plasa aceleași articole unul peste altul în inventarul tău. Cele mai multe stive constau din 64 de articole, dar unele pot avea 16 sau doar 1 articol (nestivuitoare). Dacă joci Minecraft de mult timp, vei ști că le permite jucătorilor utilizați buncărele pline complet pentru a stivui articolele și sortați-le prin debordare.

Stive în Minecraft

Dar acest truc nu funcționează cu articolele care nu pot fi stivuite. Zeci de articole, cum ar fi paturi, unelte, arme și diverse pradă ale mafiei nu sunt clasate în fermele existente. Acolo intră în joc Allay. Dacă îi oferi lui Allay un articol care nu poate fi stivuit, acesta va arunca articolul original și apoi va căuta în lume copiile lui.

Exemple de ferme Allay în Minecraft

Din punct de vedere practic, poți folosi Allay în orice fermă auto Minecraft dacă ești suficient de creativ. Dar pentru a începe, vă împărtășim câteva dintre exemplele mai simple din acest ghid.

Ferme de mere și puieți

Una dintre cele mai ușor de făcut cu Allays sunt fermele bazate pe copaci. Aici, mai întâi trebuie să plantezi un grup de copaci într-o zonă închisă. Apoi, trebuie să utilizați mecanismul de blocare a notelor menționat mai sus pentru a atribuiți două Reliefuri la fermă. Unul este acolo pentru a culege mere, iar celălalt pentru puieți. Dacă nu știți cum să creșteți semințe și plante în Minecraft, urmați ghidul nostru detaliat legat aici pentru mai multe informații.

Allay Farms of Apples and Sprouts - Allay în Minecraft Farms

În cele din urmă, trebuie să stai și să aștepți ca copacii să cadă mere și puieți. Odată ce o fac, Allay le va ridica automat și le va arunca deasupra blocurilor de note respective. Dacă plasați un cufăr și un buncăr de cărucior de mine sub blocul de note, puteți colecta și sorta automat articolele.

ferme de trestie de zahăr

Fermele de trestie de zahăr urmează un sistem de cultivare simplu Redstone în joc. Înființați o fermă obișnuită de trestie de zahăr într-un spațiu închis, apoi adăugați observatori care folosesc pistoane pentru a le sparge. Pistoanele se mișcă doar când trestia de zahăr ating o anumită înălțime.

Cum se folosește Allay în fermele auto Minecraft

În cele din urmă, pentru a colecta trestia de zahăr ruptă, trebuie să adăugați un Allay pentru a le ridica și a le arunca pe un bloc de note cu un buncăr pentru cărucior de mine atașat la el. Dacă abia începi cu fermele minecraft, este cel mai ușor de folosit cu un Allay. Asigurați-vă că lăsați spațiu suplimentar pentru a-l împinge pe Allay cu pistoanele.

fermele mafiote

Pentru exemplul nostru final, ne concentrăm pe fermele mafiote bazate pe daunele căzute. În acestea, puteți folosi un mecanic precum generatorii de mafioți, pentru a genera anumite mafiote la o înălțime mare de bloc. Apoi cad la moarte într-o cameră încuiată, lăsând în urmă niște pradă. De obicei, o fermă Minecraft ca aceasta se confruntă cu problema obișnuită de a colecta fiecare obiect pe care îl aruncă o mafie, chiar dacă este inutil. Dar nu cu Allay.

Cum se folosește Allay în fermele auto Minecraft

Pentru ferma noastră, folosim un crescător de păianjeni într-o cameră de sticlă. Păianjenul se reproduce și cade până la moarte, lăsând în urmă o sfoară sau un ochi de păianjen. Dar există un singur Allay în cameră, care adună doar ochiul de păianjen pentru noi. Apoi, aruncați ochiul de păianjen pe un bloc de note automat plasat deasupra unui jgheab de cărucior de mine.

Merită să-l folosiți pe Allay într-o fermă Minecraft?

Acum că aveți o idee despre implementarea lui Allay în fermele Minecraft, este timpul să o contestați. Da, alice sunt distractive și mai proaspăt decât Hoppers din fermele existente. Dar merită efortul? Următoarele motive sunt împotriva utilizării acestuia:

  • Aliajele sunt rare. Cu excepția cazului în care Minecraft introduce un sistem de împerechere, acestea reprezintă o investiție excelentă pentru fermele simple.
  • Sunt mai lente decât sistemele tradiționale cu jet de apă, cărucioare de mine și buncăre indirecte. Dar reduc munca manuală.
  • Aliajele depind de blocurile de note. Deci, fiecare fermă bazată pe Allay implică o sarcină suplimentară de a face un Ceas Redstone.
  • Datorită prezenței constante a blocurilor de note, toate fermele tale vor fi zgomotoase. Zgomotul nu va fi la fel de puternic ca pistoanele, dar tot nu va fi cel mai bun compromis.
  • Aveți nevoie de mai mulți Allay în aceeași fermă dacă aveți mai mult de 16 blocuri. Să nu uităm că se mișcă încet în zonele deschise.

Acum, dacă puteți trăi cu aceste probleme circumstanțiale, Allay este gata să aibă grijă de ferma dvs. cu următoarea actualizare. Dar dacă nu îi doriți ca muncitori agricoli, ei pot fi totuși aliați de încredere.

Alte utilizări ale lui Allay în Minecraft

Îndepărtându-ne de ferme pentru un timp, haideți să explorăm modalități alternative de a folosi un Allay în Minecraft.

Folosește Allay pentru a găsi minerale

Puteți găsi diamante în Minecraft cu ceva minerit obișnuit. Dar dacă folosiți mașini Redstone, burghie sau TNT pentru a extrage minereul, lucrurile pot deveni destul de dezordonate. Dacă nu căutați, colectați și sortați în mod specific minerale, este ușor să le pierdeți din vedere. Acolo intervin Allays în imagine.

Folosind Allay pentru a găsi minerale minecraft

După ce o zonă este exploatată sau extrasă, Allay poate căuta diamante (sau orice obiect) și le poate colecta pentru tine. Va elimina necesitatea de a căuta și sorta articole într-o zonă minată. Să nu uităm că Allay este mai bun decât tine când vine vorba de localizarea obiectelor.

Labirinturi și poteci

Ne aflăm încă pe un teritoriu neexplorat aici, dar Allay pare să aibă un mare simț al direcției. Deci, este ușor de implementat și utilizat pe unele dintre cele mai bune hărți de aventură pentru minecraft. De asemenea, puteți folosi acest mob drăguț pentru a găsi anumite zone în case Minecraft mai mari sau chiar pentru a vă găsi casa în Minecraft.

Pentru a face acest lucru, trebuie să atribuiți un Allay și un bloc de note unei zone din apropierea casei dvs. Apoi, ori de câte ori îi dați lui Allay articolul atribuit, acesta vă va duce direct la blocul de note. Rețineți că un astfel de sistem are nevoie de mai mult de un Allay datorită gamei sale de 16 blocuri.

depozitare portabilă

Mulți jucători îl văd pe Allay ca pe o dronă în Minecraft. Deci de ce să nu-l folosești ca unul? Dacă dai un articol lui Allay, acesta te urmărește la infinit. Da, continuă să-și caute copiile, dar nu se îndepărtează niciodată prea mult de player. Apoi, oricând doriți, puteți face clic dreapta pe Allay cu mâna goală pentru a aduce acel element înapoi.

Allay cu Ender Chest - Allay în Minecraft Farms

Așa că trebuie doar să-i oferi lui Allay un cufăr pentru a-l transforma într-un dispozitiv portabil de stocare. Acest mecanic funcționează cel mai bine cu Cuferele lui Ender deoarece jucătorii nu își vor pierde obiectele chiar dacă Allay fuge. Cu toate acestea, utilizarea cufere obișnuite este mult mai ieftină. Dar cine știe, Minecraft ar putea chiar să introducă articole de stocare alternative, cum ar fi o geantă, odată cu lansarea actualizării Minecraft 1.19 The Wild.

Cum să sortați articolele care nu se stivuiesc folosind Allay

După cum am menționat mai sus, nu există nicio modalitate de a sorta articolele care nu se pot stivui în Minecraft. Doar un Allay poate viza articole, chiar dacă nu le poate stivui. Deci, având în vedere asta, ar trebui plasați un grup de Allays spre sfârșitul unui șir de sortare. Puteți folosi apă sau vagoane pentru a trimite articole la atelierul lui Allay.

Sistemul de clasare automat Allay în Fermele Minecraft

Aici, fiecare Allay are un bloc de note dedicat, cu un hopper dedesubt. Deci, dacă un Allay primește un articol asociat cu acesta, Allay îl va ridica și îl va arunca în blocul de note alocat. Acest sistem funcționează pe toate blocurile Minecraft. Cu toate acestea, ai nevoie de mult praf Redstone și Alys pentru a-l rula.

Începeți să utilizați Allay în ferma dvs. Minecraft

Cu asta, știi totul despre folosirea lui Allays în fermele Minecraft. Ghidul nostru s-a concentrat pe majoritatea fermelor pentru începători, dar abia așteptăm să îl duceți la următorul nivel. De la fermele nesfârșite Nether până la mașini automate cu Allay în spate, posibilitățile sunt nesfârșite. Tot ce aveți nevoie este timp și cunoștințe despre distribuția mineralelor minecraft și biomurile minecraft. Între timp, Allay nu este singura mafie care vine în joc în actualizarea Minecraft 1.19. Broaștele Minecraft sunt o altă mulțime pasivă interesantă pe care o puteți folosi pentru o fermă ușoară. Așa că asigurați-vă că citiți totul despre ele prin intermediul ghidului nostru conectat. Acestea fiind spuse, vă puteți gândi la alte utilizări pentru un Allay? Anunțați-ne nouă și cititorilor noștri în secțiunea de comentarii!

În concluzie, Mojang a ascultat cererile comunității și a introdus un nou companion, numit Allay, înainte de lansarea oficială a Minecraft 1.19. Allay este mic, drăguț și extrem de util pentru a colecta obiecte, dar cum arată rolul său în fermele Minecraft? Allay poate fi mai bun decât hoppers și poate fi utilizat pentru a vă construi propria fermă auto Minecraft. Acest ghid detaliat vă va arăta cum să utilizați Allay în fermele Minecraft, inclusiv cum să-l conectați la un bloc de note și cum să-l automatizați prin intermediul unui circuit Redstone. În plus față de hoppers și fluxul de apă, Allay este capabil să sorteze articolele care nu pot fi stivuite în inventarul dvs. Minecraft. Cu toate acestea, pentru a crea o fermă auto eficientă, este recomandat să utilizați atât Allay, cât și hoppers sau fluxuri de apă.
Încheiem și această postare de tehnologie, dar nu pentru mult timp. Noi vom fi mereu aici, gata să vă aducem cele mai noi informații și cele mai interesante subiecte legate de tehnologie! Stay tuned!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x