Îmbunătățiți gestionarea clipboard-ului Linux cu acești 5 manageri de clipboard utili

Îmbunătățiți gestionarea clipboard-ului Linux cu acești 5 manageri de clipboard utili
⏱️ 3 min read

Gestionarea clipboard în majoritatea distribuțiilor Linux este foarte simplă. Puteți copia și lipi orice doriți, dar nu puteți avea mai multe elemente în clipboard la un moment dat care poate fi limitativ.

Aici ar putea fi util un manager de clipboard, deoarece va ajuta la îmbunătățirea funcționalității de copiere și lipire pe computer, precum și la păstrarea tuturor datelor copiate pentru stocare pe termen lung.

Utilizatorii Linux sunt răsfățați cu opțiuni, deoarece există mai multe dintre aceste instrumente disponibile, dar voi lista doar cinci dintre cele mai bune aici. Simțiți-vă liber să adăugați mai multe în secțiunea de comentarii de mai jos.

1. Diodon

Diodon este un Clipboard Manager decent special conceput pentru desktop-urile bazate pe GTK / GNOME. Oferă toate caracteristicile esențiale ale unui manager de clipboard, cum ar fi suportul pentru imagini, istoricul clipboard-ului (până la 100 de elemente), comenzile rapide de la tastatură și un applet indicator curat pe tava de sistem, unde puteți vedea istoricul clipboard-ului și puteți copia elementele pentru a fi lipite în altele aplicații.

2. CopyQ

linux-clipboard-copyq

CopyQ este un manager de tablouri pentru platforme multiplate pentru Linux, OS X și Windows, deci dacă schimbați sistemele de operare des (cum ar fi într-un scenariu dual-boot), poate fi cea mai bună opțiune pentru dvs. dacă doriți o experiență unificată în fiecare sistem de operare . În plus față de caracteristicile fundamentale, CopyQ oferă o mulțime de funcții avansate pentru utilizatorii avansați, cum ar fi filtre din clipboard, editare de tip vim, organizarea conținutului (text, HTML, imagini), file personalizate, comenzi rapide personalizate și multe altele.

3. GPaste

linux-clipboard-gpaste

GPaste este un instrument de clipboard excelent creat pentru mediile desktop bazate pe Gnome 3 (cum ar fi Ubuntu GNOME). O extensie nativă GNOME Shell este furnizată împreună cu pachetul principal, astfel încât să puteți accesa cu ușurință clipboardul din bara de sus. GPaste vă permite să controlați dimensiunea istoricului și utilizarea memoriei și oferă, de asemenea, mai multe comenzi rapide de la tastatură pentru acces rapid. Ceea ce îmi place cel mai mult la GPaste este că puteți crea mai multe categorii de istoric pentru stocarea articolelor similare, cum ar fi adresele URL sau adresele de e-mail.

4. Parcellite

linux-clipboard-parcellite

Parcellite este un manager de clipboard foarte ușor, cu doar cele mai simple caracteristici. La instalare, își adaugă pictograma în tava de sistem, unde puteți accesa istoricul clipboard-ului sau edita conținutul intrării înainte de lipire. Dacă faceți clic dreapta pe pictogramă, puteți edita dimensiunea istoricului, tastele rapide și multe altele prin fereastra de preferințe. Dacă sunteți în căutarea celei mai simple opțiuni disponibile, nu căutați mai departe de Parcellite.

5. ClipIt

linux-clipboard-clipit

ClipIt este încă un alt instrument de gestionare a clipboard-ului care a fost construit deasupra Parcellite, deci are un aspect similar, dar oferă mai multe funcționalități. Vă puteți sincroniza clipboardul dacă bifați caseta de selectare „Utilizare selecție primară” sau dezactivați comanda de copiere „Ctrl + C”. Preferințele istoricului vă permit să personalizați numărul de articole copiate din istoric și meniu și fiecare poate conține câteva mii de articole.

O altă caracteristică cheie a ClipIt este capacitatea de a exclude anumite elemente pe care nu doriți să le salvați în istoric pentru reutilizare, cum ar fi parole sau adrese URL, ceea ce este excelent pentru computerele partajate, astfel încât să nu expuneți informații sensibile.

Linia de fund

Instalarea unui manager de clipboard este o modalitate excelentă de a spori productivitatea pe Linux, mai ales dacă lucrați cu mult text. Spuneți-ne instrumentul dvs. preferat de gestionare a clipboardului în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x