de Nathan Chan

În cadrul conferinței 360iDev prin ochii unui prim-timer

In cadrul conferintei 360iDev prin ochii unui prim timer
Keynote by @khanlou – Credit foto: Fuad Kamal https://anaara.com/

Am petrecut recent patru zile pline de gălăgie în Denver la Conferință 360iDev, cea mai mare și mai lungă conferință independentă iOS / Mac din lume.

Ca un nou venit în lumea dezvoltării iOS și, după ce am discutat și am cunoscut zeci de participanți, mi-am dat seama că eram foarte probabil unul dintre cei mai puțin experimentați dezvoltatori iOS la conferință.

M-am gândit că scrisul despre experiența mea la conferință ar putea aduce o perspectivă nouă celor care abia începuseră în iOS, precum și celor care au participat la 360iDev încă de la început.

Am fost inginer full-stack în ultimii ani, dar recent am făcut pasul și am renunțat la slujba mea pentru a urma o carieră în iOS. Acum lucrez în iOS și Swift de aproximativ trei luni și am scris un pic despre experiența mea de creștere aici. În trecut, am participat la Python și la conferințe web, dar niciodată la una legată de iOS.

360iDev a fost cea mai impactantă conferință la care am participat vreodată.

Mediu inconjurator

Toate conferințele la care am participat în trecut s-au lăudat că au mii de participanți. 360iDev a fost mult mai mic – 270 de participanți anul acesta. Începi să dai de aceiași oameni. Începi să formezi conexiuni. Începi să construiești prietenii.

Datorită dimensiunilor mai mici, conferința s-a simțit aproape casuală, ceea ce a fost un lucru cu totul bun. Multe evenimente au fost organizate informal și spontan prin intermediul conferinței echipa Slack și Aplicație Beacon (creat de un difuzor principal @khanlou).

Prânzul a fost gratuit pentru toți camioanele și restaurantele din apropiere. Grupurile de interese au început să apară în Slack și Beacon – au existat adunări Magic: The Gathering, alergări de gogoși, raiduri Pokemon Go și plimbări comune la aeroport. M-am simțit așa casualitate ne-a apropiat pe toți.

1611241686 535 In cadrul conferintei 360iDev prin ochii unui prim timer
MTG FTW

Datorită dimensiunii conferinței, spațiul fizic necesar era relativ mic. Anul acesta, 360iDev a fost găzduit într-un hotel. A fost într-adevăr un singur loc pentru a se amesteca, a verifica standurile companiei și, cel mai important, a lua o cafea disponibilă permanent (o treabă frumoasă, organizatori!).

Acest lucru vă asigura că întâlniți în mod constant oameni și a facilitat coordonarea punctelor de întâlnire ale grupului de interese. De asemenea, a lăsat o mulțime de timp între sesiuni pentru conectarea cu ceilalți, spre deosebire de alergarea la următoarea discuție într-un centru de convenții.

Vorbitori și participanți

Din punctul meu de vedere, aproape un sfert dintre participanți au fost difuzoare. Aș fi discutat cu un participant aleatoriu la care m-am lovit într-un lift sau m-am dus la un loc de prânz, doar pentru a afla că țineau o discuție la care intenționam să particip mai târziu în cursul zilei. Mi s-a întâmplat asta de mai multe ori.

Îmi imaginez că WWDC ar fi destul de diferit – o conferință în care vorbitorii (angajații Apple) nu stau prea mult sau deloc pentru a interacționa cu participanții. Dar la 360iDev, am avut multe oportunități (prin Slack sau în persoană) de a contacta și de a purta conversații cu difuzoarele.

Fiind o conferință populară în comunitatea iOS, conferința atrage unele dintre cele mai bune și mai strălucitoare din industrie, atât ca vorbitori, cât și ca participanți. Trebuie să te avertizez ca un nou venit: s-ar putea să devină suprarealist. Veți vedea oameni pe care i-ați urmărit pe Twitter sorbind o Coca-Cola prin hol, legând un șiret de pantofi într-un lift sau chiar făcând pipi în pisoarul de lângă dvs. (mi s-a întâmplat asta!).

Deci, în loc să-ți „pui eroii pe un piedestal”, îi vei vedea făcând lucruri normale, umane și vei avea ocazia să vorbești cu ei.

Discuții

Conferința a avut trei sau patru piese, ceea ce înseamnă că în mod obișnuit au avut loc trei sau patru discuții / sesiuni în același timp. Cu atâtea descrieri de discuții atrăgătoare postate, în mod firesc, FOMO intră în minte. La ce discuții ar trebui să particip? Dacă acela este mai bun decât asta unu?

Din fericire, înregistrările sesiunilor sunt postate online în următoarele săptămâni, iar vorbitorii au postat diapozitive și alte materiale pe canalul conferinței Slack.

1611241687 740 In cadrul conferintei 360iDev prin ochii unui prim timer
Casa plină pentru @_aijaz_sesiunea de depanare avansată cu Xcode – Credit foto: Fuad Kamal https://anaara.com/

Difuzoarele de la 360iDev (cel puțin cele la care am mers) au început de obicei De ce vorbeau despre subiectul lor. Au discutat apoi De ce era important pentru ei personal sau profesional, mai degrabă decât să sară direct în ce vorbeau despre.

Acest format diferă de sesiunile de la WWDC. Acestea sunt mai concentrate asupra viitorului și a noutăților. Urmărind difuzoarele de la 360iDev vorbind despre la ce lucrează chiar acum chiar am rezonat cu mine. Ca un nou venit pe teren, m-a ajutat să le înțeleg luptele zilnice și procesele de gândire ca dezvoltatori iOS. Și am auzit atâtea sfaturi și strategii pentru a depăși acele lupte.

Traseele au fost, de asemenea, structurate astfel încât fiecare sesiune să fie potrivită pentru dezvoltatori la toate nivelurile de expertiză. Descrierile discuțiilor au fost clare atunci când subiectele au fost avansate și nu am simțit că niciuna dintre prezentările la care am participat au fost prea mult peste cap. Niciunul dintre vorbitori nu și-a asumat cunoștințe prealabile extinse cu privire la temele lor.

In cadrul conferintei 360iDev prin ochii unui prim timer
Am menționat discursul ocazional minunat? Așa a arătat discuțiile din timpul conferinței Slack @_aijaz_vorbeste.

Pentru o imagine de ansamblu excelentă a discuțiilor, a se vedea acest post de la participant, vorbitor și podcaster @timmitra.

(My) Themes and Takeaways

Starea discursului central al uniunii a avut un diapozitiv care mi-a sunat adevărat la 360iDev. Pur și simplu spunea: „Ajută-i pe ceilalți să devină cine sunt.

De-a lungul conferinței, m-aș ciocni de participanții pe care i-am cunoscut. Apoi mi-ar prezenta celorlalți pe care credeau că ar trebui să-i cunosc. Mi-au indicat instrumentele open-source pe care credeau că ar trebui să le verific pentru proiectele mele. Și chiar am primit oferte pentru a citi corect acest articol pe care îl citiți chiar acum. A fost o atmosferă de amabilitate care a durat acele patru zile.

De asemenea, am simțit un sentiment de entuziasm pe care chiar nu-l simțisem la o conferință înainte. Evenimentele sociale de seară au fost pline de conversații despre proiecte actuale, idei pentru următoarele proiecte, caracteristici recent descoperite ale limbajului Swift și un entuziasm general pentru dezvoltarea iOS.

Natura industriei de aplicații cu ritm rapid are probabil mult de-a face cu acest lucru. Totuși, a fost greu să ieși din 360iDev fără să te simți inspirat și motivat în îmbrățișarea fermă a comunității.

Nu pot recomanda 360iDev suficient celor care intenționează să participe la o conferință iOS în viitor. Pentru un introvertit ca mine, știu că zile întregi de conferință socializarea poate fi epuizantă. Dar 360iDev a rupt multe dintre aceste bariere și a creat un mediu deosebit de prietenos și primitor pentru participanții săi. Denver este, de asemenea, un loc destul de cool 🙂

Pana data viitoare, @ 360iDev!

Puteți ajunge la mine pe Twitter @nathanwchan, sau lăsați un comentariu mai jos.