În curând: toate paginile necriptate vor fi marcate „Nu sunt sigure” pe Chrome

În curând: toate paginile necriptate vor fi marcate „Nu sunt sigure” pe Chrome
⏱️ 3 min read

Dacă există un lucru pe care mulți dintre noi ne îngrijorează atunci când saltăm pe browserele noastre, este securitatea. Vrem să ne asigurăm că navigarea noastră este sigură și, din acest motiv, evităm anumite site-uri web dacă avem motive să credem că nu vor fi sigure.

Google ne va face mai ușor să aflăm ce pagini sunt sigure. Începând cu Chrome 68, care va fi lansat în luna iulie, toate paginile necriptate care nu sunt HTTPS vor fi marcate ca „nu sunt sigure”.

Ce este HTTPS?

HTTPS este o modificare a HTTP. Singura diferență este că este securizat, oferind securitate datelor dvs., ajutând la prevenirea hackingului și a ascultării. Vă asigură că comunicați cu site-ul web dorit și nu cu un atacator.

Este criptat de TLS, în timp ce anterior a fost protejat de SSL, deci este denumit uneori HTTP peste TLS sau HTTP peste SSL. Cu toate acestea, site-urile HTTP sunt necriptate.

Inițial, site-urile web HTTPS au fost utilizate la inițierea unei plăți și pentru informații foarte sensibile pe site-uri web. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, a început să fie folosit de tot mai multe site-uri web pentru a asigura autenticitatea, precum și confidențialitatea.

Viitorul HTTP pe Chrome

știri-necriptate-crom-http

Google a sugerat puternic în ultimii ani că toată lumea să folosească HTTPS mai degrabă decât HTTP pentru a-și păstra activitatea online în siguranță. Cu câțiva ani în urmă, marca toate site-urile HTTP care solicitau parole și carduri de credit ca nesigure. Cu versiunea 62 a Chrome, a început să marcheze toate site-urile HTTP care aveau câmpuri care necesită introducerea datelor ca fiind nesigure.

Dar acum, cu viitoarea versiune de Chrome 68, fiecare site HTTP, indiferent de ceea ce oferă, va fi marcat ca „nu este sigur”.

Google oferă câteva statistici observând că 81 din primele 100 de site-uri web utilizează acum HTTPS și că 80% din traficul Chrome pe sistemul de operare Chrome și Mac și 70% din traficul Chrome pe Windows sunt acum protejate. Pentru Android, acest număr este redus ușor la 68%.

În ciuda faptului că toate site-urile web care au oferit formulare și utilizarea cardurilor de credit au fost marcate ca nesigure, acest lucru înseamnă că 20-30 la sută din site-uri, în funcție de platformă, nu au trecut încă la HTTPS, în ciuda faptului că este ușor de făcut.

În timp ce Chrome face această mișcare viitoare înseamnă că unele site-uri web vor fi încurajate să treacă la HTTPS, în mod clar nu toate vor decide și vor continua să continue cu HTTP.

Ce înseamnă asta pentru tine

Aveți de ales, așa cum ați avut întotdeauna, ce site-uri web să vizitați. Dacă alegeți să vizitați un site HTTP care necesită datele dvs. financiare, este riscant, dar este alegerea dvs. Google vrea doar să fie sigur că știi asta.

Și asta nu se va schimba, cel puțin nu cu Chrome 68. Veți fi în continuare liber să utilizați orice site doriți. Dar, cu faptul că site-urile sunt marcate clar ca „nu sunt sigure”, va acționa ca un avertisment, doar pentru a ști ce este în joc.

Ce părere aveți despre această schimbare viitoare? Încă mai vizitați site-uri HTTP? Sau vă protejați activitățile online și evitați site-urile HTTP? Cum vă va afecta această schimbare? Spuneți-ne părerile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x