În timp ce copilul tău iubește umplutura din noua lui jucărie, ar putea să te pirateze

În timp ce copilul tău iubește umplutura din noua lui jucărie, ar putea să te pirateze

⌛ Reading Time: 3 minutes

Jucăriile interactive pot fi foarte drăguțe și drăguțe și pot arăta foarte inocente. Dar, în timp ce copilul tău petrece oră după oră jucându-se cu el, s-ar putea să-ți pătrundă acasă. Poate doriți să păstrați acest lucru în minte în acest sezon de sărbători.

Problema

Nu trebuie să uităm că, deși încă jucării, a fi interactiv înseamnă că sunt și computere. Asta înseamnă că sunt la fel de hackabile ca orice alt dispozitiv pe care îl dețineți. Sunt doar mai puțin vizibile în acest sens.

Agenția Federală a Rețelei din Germania a decis că My Friend Cayla, o frumoasă păpușă pentru copii, era „un aparat de spionaj ilegal”. Această păpușă cu părul lung și blond va vorbi cu copilul tău, răspunzând la întrebări. Copilul dvs. poate începe să se gândească la Cayla ca la noul lor prieten.

Dar Agenția a recomandat părinților să distrugă păpușa destul de mică. Folosește software de recunoaștere a vorbirii și Google Translate. Comercianților cu amănuntul li s-a spus să vândă Cayla numai dacă îi dezactivează capacitatea de a se conecta la Internet, deoarece asta invită hacking-ul. Cu toate acestea, dacă fac asta, Cayla este considerabil mai puțin distractiv.

Tendința interactivă

Cum oprești un astfel de trend? Cayla este departe de a fi singura jucărie conectată. Există, de asemenea, ceasuri inteligente doar pentru copii, o gamă întreagă plină de jucării educaționale V-Tech, „animale de companie” care reacționează la fel ca cele reale, cărți care vă vor fi citite, hărți interactive ale lumii și multe altele. Fiecare dintre ele care se conectează la Internet într-un fel este încă la fel de mare amenințare.

Și odată ce orice dispozitiv semnează online, fie că este vorba de o tabletă, ceas inteligent sau jucăria unui copil, există șanse ca acesta să fie piratat. Hackerii caută punctele slabe ale tuturor dispozitivelor conectate, nu doar a celor utilizate de adulți.

Cu acces la Internet, hackerii pot folosi camerele și microfoanele din jucăria unui copil pentru a „vedea” și „a auzi” orice se întâmplă în jurul jucăriei. Aceștia vă pot spiona copilul și / sau învăța locația lor.

Părinții trebuie să fie conștienți de ceea ce cumpără și aduc acasă copiilor lor,”, A declarat Javvad Malik, cercetător de la compania de securitate cibernetică AlienVault. „Multe dintre aceste dispozitive conectate la Internet au modalități banale de a ocoli securitatea, astfel încât oamenii trebuie să fie conștienți de ceea ce cumpără și cât de sigur este.

Tendința continuă

știri-hacking-jucărie-furby

Jucăriile interactive nu sunt doar tendința, dar nu pare că tendința se va opri în curând. În industria electronică inteligentă, există aproximativ 8,4 miliarde de „lucruri conectate” în uz la nivel mondial până în 2017, potrivit cercetărilor, și aceasta este cu treizeci și unu la sută față de 2016. Se estimează că până în 2020, acest număr va totaliza 20,4 miliarde.

Nu că toate jucăriile conectate sunt o problemă, dar Sarah Jamie Lewis, cercetător independent în domeniul securității cibernetice, care a testat unele dintre jucării, a spus că multe companii nu iau măsurile necesare pentru a se asigura că jucăriile lor sunt sigure.

Și chiar și companii de jucării de renume precum Hasbro nu fac acești pași. Păpușa lor Furby Connect, o jucărie de pluș conectată, a fost găsită de cercetători ca fiind nesigură. Are o funcție Bluetooth care permite oricărei persoane aflate la o distanță de 100 de picioare să preia conexiunea și, la rândul lor, ar putea porni microfonul și vorbi cu tânărul său proprietar.

Este necesară precauție

Părinții trebuie să fie conștienți atunci când le oferă copilului lor o jucărie activată pe internet. FBI chiar i-a sfătuit pe părinți să acorde atenție acestor jucării la începutul acestui an. Dacă se conectează la Internet prin Bluetooth, are nevoie și de un PIN sau de o parolă pentru a-l asigura în siguranță. Dacă stochează date, părinții ar trebui să caute să vadă cum sunt stocate datele și cum protejează compania aceste date.

Copiii tăi au jucării periculoase în dormitoare în acest moment? Plănuiești să le oferi unul în acest sezon de sărbători? Accesați secțiunea de comentarii de mai jos și anunțați-ne.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.