A violação de dados COMB inclui 3,2 bilhões de pares de e-mail e senha

Încălcarea datelor COMB include 3.2 miliarde de perechi de e-mail și parolă

S-ar putea să credeți că sunteți de neatins cu încălcări de date și că nu sunt o mare problemă – ați fost îngrijorat înainte și nu a ieșit nimic din asta. Dar încălcarea datelor COMB este diferită. Peste 3 miliarde de perechi de parole și e-mail au fost afectate în încălcarea datelor COMB (Compilation of Many Breaches).

Acoperire de încălcare a datelor COMB

Cel mai interesant lucru despre Încălcarea datelor COMB este că nu este o nouă încălcare. Acest efort colectează datele utilizatorilor care au fost furate din încălcări anterioare ale serviciilor precum LinkedIn și Netflix.

Odată ce începeți să vă dați seama de amploarea acestui nou efort, acesta vă atrage atenția. Alte încălcări au inclus toate datele utilizatorilor unui site sau ale unei aplicații – aceasta include datele utilizatorilor pentru multe servicii.

Tocmai de aceea este sugerat să nu utilizați aceeași parolă pentru mai multe site-uri / servicii. Dacă ați folosit același lucru pentru probabil 10 site-uri / servicii și dacă unul dintre aceste site-uri / servicii a fost încălcat, acum hoții cibernetici au acces la toate cele 10 conturi.

Încălcarea datelor COMB poate fi cea mai mare colecție de date furate din utilizatori. Doar una dintre încălcările incluse implică date furate din încălcarea datelor LinkedIn din 2012, care au implicat 116 milioane de conturi.

Inainta

Dacă acum vă faceți griji că combinația dvs. de e-mail și parolă este inclusă în încălcarea datelor COMB, puteți accesa acest link Cybernews și introduceți e-mailul.

ad-banner

Dacă e-mailul dvs. apare acolo, înseamnă că acesta și una sau mai multe parole sunt parte a acestei mari colecții și pot fi utilizate pentru atacuri de phishing și escrocherii. Fără îndoială, este extrem de dureros să faceți acest lucru, dar acțiunea recomandată este să vă schimbați parola pentru orice cont care utilizează acel e-mail.

Combinați parolele de încălcare a datelor

În acest moment, cel mai bine este să folosiți în cele din urmă o parolă diferită pentru fiecare. Puteți utiliza un manager de parole terță parte, un manager de parole pentru browser sau un serviciu încorporat cu sistemul dvs. de operare care creează parole puternice și complicate și le reține. Opțional, puteți utiliza și un alt serviciu precum Google, Facebook sau Apple pentru a vă conecta oriunde apar acele opțiuni.

Amintiți-vă: nu puteți face nimic pentru a vă elimina informațiile din încălcarea datelor COMB sau din orice alt atac, deci este bine să vă asigurați că nu aterizați acolo pentru început.

Scroll to Top