Încărcați orice dispozitiv mobil în timp ce computerul dvs. este în modul Repaus

Încărcați orice dispozitiv mobil în timp ce computerul dvs. este în modul Repaus
⏱️ 3 min read

V-ați conectat vreodată dispozitivul mobil la laptop, deoarece bateria s-a descărcat doar pentru a trebui să închideți capacul câteva clipe mai târziu? Motivele pot varia, dar ce se întâmplă dacă trebuie să încărcați dispozitivul mobil cât mai repede?

Ca orientare generală, de obicei nu puteți încărca niciun dispozitiv prin porturile USB ale laptopului dvs. dacă computerul este în modul de repaus, dar vestea bună este că puteți schimba cu ușurință acest lucru debifând o cutie mică care vă împiedică să faceți acest lucru. Este atat de simplu.

Activarea acestei funcții este, de asemenea, foarte utilă dacă sunteți afară și nu aveți acces la o priză de perete pentru a vă încărca dispozitivul. În acest fel puteți fi siguri că nu veți pierde niciun apel important.

Notă: acest tutorial este pentru laptop Windows.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum se accesează Device Manager

Pentru a începe, aveți nevoie de acces la Device Manager și puteți ajunge la acesta fie apăsând butonul Windows urmat imediat de tasta „x”, fie apăsând simultan „Win + R” și tastând cuvintele devmgmt.msc.

Faceți dublu clic pe locul unde scrie „Universal Serial Bus Controllers” și ar trebui să apară diferite opțiuni. Ultima opțiune pe care o veți vedea este „USB Root Hub;” faceți clic dreapta pe el și selectați „Proprietăți”.

După ce ați făcut acest lucru, ar trebui să puteți vedea o filă numită „Gestionarea energiei”. Dacă nu îl puteți vedea, înseamnă că sunteți conectat ca utilizator obișnuit fără opțiuni administrative și nu veți putea schimba nimic.

Laptop_Sleep_Mode_Power_Management

Dacă sunteți administrator și puteți vedea fila, singura opțiune pe care ar trebui să o vedeți va spune „Permiteți computerului să oprească acest dispozitiv pentru a economisi energie”. Tot ce trebuie să faceți este să debifați acest lucru și data viitoare când trebuie să vă încărcați dispozitivul în timp ce laptopul este în modul de repaus, îl puteți face cu ușurință.

Dispozitivul meu nu se va încărca după ce urmezi ghidul

Dacă după ce ați urmat toți pașii anteriori, dispozitivul dvs. nu se va încărca, se datorează faptului că utilizați MTP sau File Transfer pe dispozitiv în loc să utilizați conexiunea de încărcare. Schimbați acest lucru și dispozitivul dvs. ar trebui să se încarce.

Un alt motiv pentru care este posibil ca dispozitivul dvs. să nu se încarce este că suportul USB Wake nu este pornit în laptop. Puteți activa acest lucru accesând BIOS-ul (Basic Input Output System) al laptopului. Pașii pentru aceasta vor depinde de modelul laptopului dvs., dar nu este nimic pe care o căutare rapidă pe Google nu o poate remedia.

Dacă trebuie să introduceți BIOS-ul laptopului, cel mai bine este să utilizați o tastatură cu fir, deoarece cele fără fir probabil nu vor funcționa la fel de bine.

Concluzie

Este întotdeauna o idee bună să aveți această funcție activată, deoarece nu știți niciodată când veți avea nevoie de ea pentru a vă încărca dispozitivul. Acum, că știi cum să îl configurezi, crezi că o vei face sau rar îți vei încărca dispozitivul prin laptop? Spuneți-ne părerea dvs. în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x