Îndepărtarea locației dvs. activată vă consumă bateria? Un răspuns definitiv

Îndepărtarea locației dvs. activată vă consumă bateria?  Un răspuns definitiv
⏱️ 3 min read

De la începutul smartphone-ului, consumul bateriei în timpul utilizării GPS-ului a fost o problemă și o dezbatere. Evident, fiind un element hardware care calculează date, necesită energie – dar câtă energie necesită cu adevărat? Este neglijabil? Acest lucru va fi tratat aici, precum și alte câteva subiecte.

Pe scurt, da, da, da – Doar nu așa cum ai crede

Dispozitivul GPS din telefonul dvs. este întotdeauna pornit, indiferent dacă ați dezactivat aplicațiile pentru a putea accesa hardware-ul. Acest lucru se datorează faptului că serviciile de urgență trebuie să aibă întotdeauna date de localizare ușor disponibile dacă le sunați. Acestea fiind spuse, aplicațiile dvs. care accesează datele GPS nu fac ca modulul GPS să funcționeze mai greu, deoarece nu obține date noi. Dacă ar fi, ar folosi, prin urmare, mai multă energie. Descărcarea bateriei este mai probabil datorită aplicațiilor care rulează în fundal și descărcării de date din fundal pentru a menține informațiile actualizate dacă ar fi să o lansați.

Acum, însă, când căutați într-o aplicație, să zicem, o locație de restaurant, modulul GPS va fi accesat pentru a extrage date și apoi a face referințe încrucișate cu sursele de internet. Acest lucru folosește cu siguranță mai multă energie decât urmărirea automată a locației telefonului, pe care o face doar din când în când.

Maps este o altă aplicație extrem de dăunătoare pentru durata de viață a bateriei. Acesta este motivul pentru care dispozitivul meu se încarcă întotdeauna în timp ce folosesc Hărți, Waze sau orice altă aplicație de genul care vă menține constant locația actualizată. Aceste date despre locație sunt urmărite îndeaproape, până la o apropiere de doar câțiva metri, și verificate des, doar în cazul în care ratați o viraj.

Mai multe aplicații, dar similare, care se comportă în modul Maps sau Waze sunt DJI Go și Pokemon GO. O aplicație precum DJI Go folosește modulul GPS al telefonului pentru a vă monitoriza locația și, prin urmare, țineți-o la curent cu locația dronei. O aplicație precum Pokemon GO ia în considerare locația dvs. într-un mod foarte similar, dacă nu exact, așa cum o face o aplicație de hartă.

Din nou, aceasta este o rată mare de urmărire și reîmprospătare constantă. Este mult mai mult decât ar fi urmărit telefonul în caz contrar, fără nicio aplicație de localizare-servicii-grea deschisă.

Ce poate preveni scurgerea bateriei bazate pe locație?

Simpla oprire a aplicațiilor non-critice de urmărire a locației va arăta cu siguranță o creștere a duratei totale de viață a bateriei telefonului pe parcursul zilei. O abordare surprinzător de simplă a economisirii energiei (care este mult prea des trecută cu vederea) este aceea de a vă menține dispozitivul conectat la mașină în timp ce primiți indicații pas cu pas. Un alt sfat este să nu mai folosiți aplicații slab concepute, care trebuie să utilizeze GPS. Folosindu-le, poate fi necesară mai multă energie decât este cu adevărat necesar, deoarece este răcoritoare mult prea des decât este nevoie pentru a furniza date exacte.

Concluzie

Care este cel mai rapid și mai simplu mod de a evita consumul de baterii GPS pe care l-ați întâlnit? Ce sfaturi funcționează și care plat nu? Lasă un comentariu mai jos și lasă-ți auzite gândurile!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x