Industria auto cu conducere automată experimentează prima sa moarte pietonală

Industria auto cu conducere automată experimentează prima sa moarte pietonală
⏱️ 4 min read

Aceasta este o știre tehnologică destul de tristă, tipul cu care această industrie nu este obișnuită. Industria automobilelor cu conducere automată a cunoscut prima sa moarte pietonală atunci când o mașină autonomă Uber a lovit și ucis o femeie în Tempe, Arizona.

Există multe întrebări diferite de pus. Am fost ispititoare soarta crezând că acest lucru ar putea fi chiar o opțiune? Totuși, mașinile conduse de oameni suferă, din păcate, decese din trafic tot timpul. A fost vina tehnologiei auto Uber? Sau a fost aceasta doar o ciudățenie a soartei? Cum s-a întâmplat asta?

Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZE...
Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZEB Cluj

Noua industrie

Mașinile autonome sunt dintr-o dată o mare industrie. Google, Apple, Uber și alții testează vehicule și tehnologia lor, încercând să fie primii care vând publicului.

Oficialii din Arizona au invitat aceste companii în statul lor să folosească drumurile de stat pentru a testa autoturismele. Tempe părea să fie o locație ideală din cauza vremii sale uscate, precum și a drumurilor largi.

În schimb, Arizona a fost ușor pentru aceste companii în ceea ce privește reglementările, realizând că trebuie să facă ceva pentru a atrage companiile din California. Au decis că statul va fi o zonă fără reglementări.

Aveam nevoie ca mesajul nostru către Uber, Lyft și alți antreprenori din Silicon Valley să fie că Arizona era deschisă ideilor noi,”, A declarat guvernatorul Arizona, Doug Ducey, anul trecut.

Ducey a emis un ordin executiv care permite testarea vehiculelor autonome cu șoferi de siguranță la volan în caz de urgență. Luna aceasta el a decis să permită mașinilor fără șoferi de siguranță să testeze mașinile, dându-și seama că un „mediu de afaceri favorabil și cu reglementări reduse” a ajutat economia.

Companiile de tehnologie și producătorii auto care testează aceste mașini consideră că mașinile lor vor fi mai sigure decât mașinile conduse de oameni, deoarece oamenii distrăși nu vor lua în considerare.

Accidentul

Duminică seara, un vehicul utilitar sportiv Uber Volvo XC90, care avea și un șofer de siguranță la volan, se afla pe șosea în Tempe. Nu existau pasageri în vehicul când a lovit-o pe Elaine Herzberg, în vârstă de 49 de ani.

Un purtător de cuvânt al poliției Templului, Sgt. Ronald Elcock, a declarat într-o conferință de presă că ancheta preliminară a arătat că mașina Uber conducea aproximativ 40 de mile pe oră în momentul accidentului.

Herzberg mergea cu bicicleta ei. Nu a părut că mașina a încetinit chiar înainte de a intra în contact. Vremea era senină și uscată, iar șoferul de siguranță nu părea să fie afectat.

“Inimile noastre se îndreaptă către familia victimei”, a declarat Sarah Abboud, o purtătoare de cuvânt Uber, într-o declarație. „Cooperăm pe deplin cu autoritățile locale în investigarea acestora asupra acestui incident.”

știri-uber-moarte-stop

Uber a acționat acum pentru a suspenda testarea, o mișcare pe care primarul Tempe, Mark Mitchell, o numește „un pas responsabil”, deși speră că oamenii nu vor trage concluzii asupra conducerii autonome prematur.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor trimite o echipă de anchetatori la Tempe pentru a arunca o privire asupra „interacțiunii vehiculului cu mediul înconjurător, cu alte vehicule și cu utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii și bicicliștii”.

Unde mergem de aici?

Deci, unde ne lasă acest lucru în ceea ce privește industria auto autonomă?

Parlamentarii lucrează la un proiect de lege al Senatului care, dacă ar fi adoptat, ar elimina producătorii de autoturisme de la standardele de siguranță existente și ar împiedica statele să își creeze propriile legi cu privire la siguranța vehiculelor. Legislație similară a fost deja adoptată în Parlament.

Acest incident tragic arată clar că tehnologia vehiculelor autonome are un drum lung de parcurs înainte de a fi cu adevărat sigură pentru pasageri, pietoni și șoferi care împart drumurile Americii,”A spus senatorul Richard Blumenthal.

Când ne întoarcem la acele întrebări pe care le-am pus la începutul acestui articol, încă nu avem răspunsuri și poate că avem chiar mai multe întrebări. Senatorul Blumenthal are dreptate că acest accident demonstrează că mai avem un drum lung de parcurs înainte de a ne încrede în aceste mașini pe drum, chiar dacă nu pot fi de încredere atunci când au atât avantajul tehnologiei, cât și al șoferului de siguranță.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x