Industria elettronica di consumo in crescita a causa della crisi sanitaria globale

Industria electronică de consum crește din cauza crizei globale de sănătate

Industria electronică de consum pare a fi prinsă într-o oarecare măsură de Catch-22. În timp ce criza globală a sănătății a dus la o creștere semnificativă a vânzărilor în industrie, nici măcar nu poate sărbători modul în care își dorește cu siguranță la CES 2021. Spectacolul a fost forțat să fie ținut virtual. Întrebarea este dacă tendința va continua odată ce toată lumea se va simți mai în largul lor să părăsească casele.

Creșterea vânzărilor de electronice de consum

Sponsorul anual al CES, Consumer Technology Association, a anunțat cifrele care arată industria electronică de consum din Statele Unite ar trebui să crească cu 4,3%, până la 461 miliarde de dolari. Acest lucru se datorează în principal oamenilor care sunt legați de casele lor, cumpărând gadgeturi pentru a lucra acasă, prelua învățarea la distanță și transmite în flux divertisment în loc să intre în teatru.

„Pe măsură ce milioane de americani rămân acasă și se bazează pe tehnologie pentru a rămâne distrați, conectați și sănătoși în timpul pandemiei, serviciile de streaming, conectivitatea 5G și dispozitivele digitale de sănătate vor ieși în evidență în sectorul tehnologic în 2021”, a declarat CTA în anunțul său.

Se așteaptă ca vânzările de software și streaming să crească cu 11% în acest an, deși această creștere este încă mult mai mică decât cea de 31% observată anul trecut. Streamingul video este de așteptat să crească cu 15%, streamingul audio cu 19%, iar vânzările de jocuri video cu 8%.

Hardware-ul este un sac mixt. Veniturile preconizate ale consolei de jocuri video vor crește cu 16%. Cu toate acestea, ar trebui să existe un număr mai modest pentru televizoare, cu 8%, în ciuda livrărilor care stabilesc recorduri în 2020. Se așteaptă ca veniturile din aceste vânzări să scadă la doar 1%, oamenii optând pentru seturi mai mari. Vânzările pe seturi de peste 70 inci sunt de așteptat să crească cu 6%, în timp ce seturile 8K de înaltă definiție se așteaptă să crească cu 300%.

Eu și mulți alții în 2020 am ales să renunțăm la căști și căști cu fir și să mergem cu opțiuni wireless pentru prima dată. Se așteaptă ca acest lucru să continue, cu o creștere preconizată de 32% în acest an, cu venituri în creștere cu 16%. O altă zonă în creștere rapidă a produselor electronice de larg consum va fi în categoria sănătății și fitnessului. Vânzările de biciclete electrice sunt de așteptat să crească cu 60% în unități și cu 44% în venituri.

ad-banner
Consumer Electronics Apple

De fapt, a existat o lipsă de laptopuri în SUA în 2020, cu multe cereri de opțiuni la domiciliu pentru muncă și școală. Totuși, CTA se așteaptă ca vânzările să fie moderate în acest an, cu o proiecție de doar 1% a vânzărilor și a veniturilor care scad de fapt cu 2%.

Outlook

Întrebarea de milioane de dolari aici, sau mai degrabă miliarde de dolari în acest caz, este dacă această tendință va continua odată ce criza globală se află în sfârșit în oglinda retrovizoare, în special cu unele vânzări încetinite, în timp ce altele cresc.

Este posibil să fie trezit ceva la consumatori și să nu aibă niciun interes să se întoarcă. Există unii care sunt atât de fericiți că lucrează de acasă, încât jură că nu vor mai reveni niciodată la muncă în afara casei. De asemenea, sunt fericiți că își fac toate cumpărăturile din confortul canapelei.

Învățare la distanță a produselor electronice de consum

Cu toate acestea, există și schimbări care au fost făcute în educație – schimbări cu care părinții și profesorii nu sunt tocmai confortabili în acest moment.

Asta lasă întrebarea ce se va întâmpla cu industria electronică de consum. Cu toate acestea, deocamdată se pare că își va continua ascensiunea.

Citiți mai departe pentru a afla despre unul dintre primele produse anunțate la Consumer Electronics Show din acest an, ochelarii inteligenți Lenovo, ThinkReality A3.