Inginerii MIT dezvoltă o nouă sursă de energie într-un rezonator termic

Inginerii MIT dezvoltă o nouă sursă de energie într-un rezonator termic
⏱️ 3 min read

Lumea caută mereu surse de energie noi și diferite și găsește continuu opțiuni interesante. Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au găsit o nouă sursă ieftină într-un rezonator termic.

Ce este un rezonator termic

Un rezonator termic profită de fluctuațiile de temperatură care pot fi găsite în ciclul zi-noapte. S-ar părea cu această sursă specială, nu ar trebui să ne facem griji cu privire la epuizarea acesteia, deoarece vom fi mereu în acel ciclu continuu, mai ales atunci când o privim ca o sursă de alimentare pentru sistemele de operare la distanță.

„Fluctuațiile de temperatură ambientală sunt o resursă de energie omniprezentă și mai ales neexploatată”, a explicat un student absolvent al MIT, Anton Cottrill. Este autor al unei lucrări publicate în Journal Nature Communications.

„Ne înconjoară în fiecare zi într-o varietate de contexte, iar un exemplu excelent cu care suntem foarte familiarizați este ciclul diurn, schimbările de temperatură din zi și din noapte. Am demonstrat un dispozitiv optimizat, un rezonator termic, care este conceput special pentru a se bloca într-o anumită frecvență de fluctuație a temperaturii … și a transforma fluctuațiile în energie electrică. ”

Acest dispozitiv profită de „efuzivitatea termică”. Aceasta este capacitatea unui material de a obține căldură din împrejurimile sale.

„Rezonatorul termic este activat de materiale cu efuzivitate termică ridicată” a continuat Cottrill, „[which are] materiale care transferă căldura cu mediul lor foarte eficient. Materialele cu efuzivitate termică ridicată se caracterizează printr-o conductivitate termică ridicată și o capacitate ridicată de stocare a căldurii. ”

Nu a fost suficient doar pentru a defini această sursă de energie. Inginerii au creat un material care să aibă acele caracteristici. Au acoperit o spumă metalică cu un strat de grafen, astfel încât conductivitatea termică să fie mărită. Au infuzat acel material creat cu un material de schimbare de fază care are capacitatea de a se deplasa între a fi un solid și a fi un lichid.

Aplicații ale rezonatorului termic

Desigur, acest lucru nu ar fi de actualitate, cu excepția cazului în care acești ingineri ar putea vedea posibilități reale pentru rezonatorul termic și ar vedea cum ar putea să ne ușureze viața.

„Un exemplu excelent este o rețea de noduri senzor fără fir care se dorește să funcționeze permanent și autonom pentru perioade îndelungate și deseori în locații îndepărtate”, spuse Cottrill.

știri-rezonator-termic-bec

Pentru aceste rețele, bateriile sunt în prezent foarte dependente, dar în cele din urmă vor trebui înlocuite sau reîncărcate. Aceste rețele ar putea fi în locuri greu accesibile, totuși utilizarea bateriilor le consideră în nevoie să fie înlocuite în cele din urmă.

S-ar aplica acest lucru în lumea tehnologiei?

Gândiți-vă la posibilitățile pe care aceasta le poate oferi în lumea tehnologiei. Energia solară este grozavă, dar nu este întotdeauna însorită. Turbinele funcționează bine și ele, dar acestea depind de condițiile vântului. Schimbările de temperatură vor continua să apară,

Poate că mici rezonatoare termice ar putea fi folosite în schimb pentru a alimenta lucrurile în care golirea bateriilor se dovedește a fi o problemă. Nu pare că este în prezent pe masă cu rezonatoare termice, dar ar putea fi. Dacă pot face calculatoare cu panouri cu energie solară, ar putea face telefoane cu panouri cu rezonanță termică?

Cu siguranță este ceva de luat în considerare. Tu ce crezi? Sunteți de o minte științifică și tehnică unde puteți vedea posibilități reale pentru un rezonator termic? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x