Înlocuiți BIOS-ul Chromebookului cu SeaBIOS

Înlocuiți BIOS-ul Chromebookului cu SeaBIOS

⌛ Reading Time: 4 minutes

Aveți un Chromebook? Ați dori să puteți șterge ChromeOS și să instalați altceva? Vești bune! Acum puteți face acest lucru cu ajutorul unui BIOS modificat (cunoscut sub numele de Sea BIOS). O mulțime de Chromebookuri sunt acceptate de această modificare – atât de multe, de fapt, încât ar dura destul de mult să le enumerăm pe toate. În schimb, accesați această pagină aici și derulați în jos pentru a afla dacă dispozitivul dvs. este acceptat.

Dacă dispozitivul dvs. este acceptat și este capabil să ruleze BIOS-ul modificat, va trebui să faceți câteva lucruri înainte de a putea fi instalat. Mai exact, va trebui să dezactivați modul numai în citire și să activați modul dezvoltator, precum și să eliminați orice fel de comutator hardware numai în citire care ar putea fi prezent pe dispozitivul dvs. Chrome.

Activați modul dezvoltator

Activarea modului dezvoltator pe un dispozitiv Chrome este diferită în funcție de ceea ce dețineți. Dacă aveți un dispozitiv mai nou, îl veți putea activa apăsând simultan tasta Escape, Refresh și Power. Dacă aveți un Chromebook mai vechi, este posibil să existe un buton special sau o combinație de taste care trebuie apăsată.

seabios-enable-developer-mode

Când ați stabilit ce combinație de butoane trebuie să apăsați pe Chromebook, veți fi adus la un ecran de recuperare. Pe acest ecran, apăsați doar „Ctrl + D” de pe tastatură. Aceasta va iniția trecerea la modul dezvoltator. Fii răbdător; s-ar putea sa dureze o vreme.

Activați citirea / scrierea pe dispozitivul dvs. Chrome

Întrucât sistemul de fișiere ChromeOS este numai în citire în mod implicit, trebuie configurat pentru acces complet la citire-scriere. Deschideți un terminal apăsând „Ctrl + Alt + T.” Acest lucru vă va duce la promptul Crosh. De acolo, doar intră shell în terminal. Aceasta va porni un shell Bash în care veți putea introduce comenzi.

seabios-crosh-shell-terminal

Activarea accesului la citire-scriere este ușoară. Introduceți doar această comandă:

urmat de

După introducerea acestei comenzi, reporniți dispozitivul și sistemul de fișiere ChromeOS va fi citit / scris.

Notă: majoritatea Chromebookurilor au și un comutator sau un șurub de citire / scriere hardware. Va trebui să vă dați seama unde este și să-l scoateți.

Instalați BIOS modificat

Instalarea BIOS-ului modificat este incredibil de ușoară. Doar apăsați „Ctrl + Alt + T” pentru a deschide o fereastră de terminal și introduceți următoarea comandă:

Odată ce această comandă este executată, fișierul BIOS modificat va fi instalat. Când este finalizat, reporniți sistemul.

seabios-bios-booting-hard-disk

Notă: dacă trebuie să instalați versiuni mai vechi ale Sea BIOS, verificați aici.

seabios-bios-rom-arhivă

După ce Chromebookul pornește din nou, veți vedea un ecran negru pe care apare Sea BIOS în loc de sigla Chrome. Aceasta înseamnă că instalarea a avut succes. dacă doriți să reveniți la BIOS-ul obișnuit, pur și simplu încărcați ChromeOS înapoi, executați comanda de mai sus și selectați opțiunea de revenire. Va face restul.

De aici, Chromebookul dvs. este efectiv „închis”. Desigur, acest lucru înseamnă că este posibil să instalați sisteme de operare alternative. Doar instalați-l pe o unitate flash USB și conectați-l pentru a-l încărca. BIOS-ul Sea implicit va încărca USB mai întâi. Bucurați-vă!

Concluzie

Chromebookurile sunt de obicei numărate și considerate că „nu sunt computere reale”. Faptul este că majoritatea Chromebookurilor au hardware convingător, cu o durată de viață incredibilă a bateriei. Cu cantitatea potrivită de modificări, acestea pot fi computere Linux incredibil de utile.

Ce părere aveți despre înlocuirea BIOS-ului Chromebookului? Merită riscul? Spune-ne mai jos!

Credit de imagine: Chromium.org

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.