Înlocuiți ecranul iPhone 13 cu opțiunea terță parte, ID-ul feței nu va funcționa

Înlocuiți ecranul iPhone 13 cu opțiunea terță parte, ID-ul feței nu va funcționa
⏱️ 3 min read

În fiecare an, bloggerii tehnologici și vloggerii pun la încercare dispozitive Apple noi pentru a vedea dacă vor ține pasul cu controlul. Cu iPhone 13 disponibil acum, un vlogger l-a testat și a constatat că Face ID nu va mai funcționa dacă înlocuiți ecranul cu o opțiune terță parte. Asta te lasă fără un set mare de opțiuni.

Vlogger găsește erori cu iPhone 13 Build

Un blogger cunoscut sub numele de Guru de reparare iPhone a arătat că, dacă înlocuiți microfonul iPhone 13, senzorul de lumină ambientală și senzorul de proximitate, totul va funcționa în continuare foarte bine. Cu toate acestea, dacă înlocuiți ecranul de pe iPhone 13 cu o opțiune terță parte, veți pierde suportul pentru Face ID.

Se va afișa un mesaj care spune: „Mesaj de afișare important: nu se poate verifica dacă acest iPhone are un ecran Apple original”.

S-ar putea să aveți noroc și să găsiți un atelier de reparații care să o poată remedia într-un mod în care nu veți pierde suportul pentru Face ID, dar vloggerul consideră că nu există prea multe șanse, deoarece, deși există câteva modalități de a evita limitele, ele ești „prea sofisticat”.

Desigur, există un loc sigur care va ști cum să înlocuiască ecranul pentru a nu te obliga să pierzi Face ID: Apple. Dar costul pentru remedierea acestuia va costa probabil mai mult decât ați dori să cheltuiți.

IPhone 13 merge împotriva dreptului de a repara legile?

Problema cu Apple fiind probabil singurul loc de înlocuire a ecranului iPhone 13 înseamnă că ar putea merge împotriva legilor privind dreptul la reparare. Președintele american Joe ‘Biden face presiuni pentru un drept național la repararea legii, dar multe state au o formă a legii în vigoare. FTC susține și ideea.

Legea privind dreptul la reparație spune că reparația terță parte are dreptul la aceleași manuale, scule, piese etc. ca producătorii și că aceștia ar trebui să poată deschide un dispozitiv și să îl repare fără a anula garanția.

Iphone 13 Înlocuiește ecranul de pornire

Și acest lucru depășește doar costul înlocuirii ecranului. Dacă vă temeți că acest lucru se va întâmpla cu telefonul dvs., puteți cumpăra un plan Apple Care care vă va înlocui telefonul pentru o taxă mai mică.

Alegerea dvs. devine să plătiți taxa planului Apple Care, să plătiți prețul pe care Apple îl percepe pentru a vă înlocui ecranul sau să îl înlocuiți cu o reparație terță parte și să faceți fără Face ID după. Desigur, există o limită de timp în ceea ce privește acoperirea Apple Care și, odată ce se termină, rămâne doar cu celelalte două opțiuni.

Dacă doriți să aflați mai multe despre această problemă, citiți cum să configurați Face ID pe un iPhone și un Routech.ro Explainer, Ce este legislația „Dreptul de a repara”?

Credit de imagine: Apple Newsroom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...