Înregistrarea ecranului în Ubuntu: Ghid pas cu pas pentru a captura activitatea de pe desktop-ul tău

How to Record the Screen in Ubuntu
⏱️ 11 min read

Înregistarea ecranului în Ubuntu poate fi o sarcină importantă dacă doriți să vă salvați un videoclip sau să arătați altora ce se întâmplă pe ecranul dvs. Există mai multe modalități de înregistrare a ecranului în Ubuntu și în funcție de nevoile dvs. puteți alege cea mai bună opțiune pentru dvs.

O opțiune populară este să utilizați aplicația GNOME Shell, o opțiune integrată în Ubuntu. Puteți începe înregistrarea cu o singură atingere de tastă și puteți controla setările de înregistrare a sunetului și a calității videoclipului.

O altă opțiune utilizată este folosind aplicația SimpleScreenRecorder, disponibilă prin intermediul Centrului de Software Ubuntu. Cu această aplicație puteți alege ariile de captură și puteți controla setările pentru sunet și calitatea videoclipului.

Puteți utiliza, de asemenea, aplicații terțe disponibile online, cum ar fi OBS Studio, care oferă control mai precis asupra setărilor de înregistrare și permițând modificarea video clipului în timp real.

Este important să știți cheile rapide și setările implicite pentru orice aplicație pe care ați ales-o pentru înregistrare. Mai presus de toate, nu uitați să recitiți și să verificați videoclipul înregistrat pentru a vă asigura că totul este bine.

Dacă v-ați mutat recent la Ubuntu Linux și căutați cel mai simplu mod de a înregistra ecranul, atunci acest ghid este pentru dvs. Am adăugat instrucțiuni detaliate despre cum să înregistrați ecranul în Ubuntu. Nici măcar nu mai trebuie să utilizați aplicații terțe, deoarece Gnome Desktop Shell vine cu un înregistrator de ecran nativ. Împreună cu asta, am inclus aplicații populare precum SimpleScreenRecorder și OBS Studio în cazul în care doriți mai multe opțiuni de înregistrare a ecranului. Deci, în această notă, să mergem mai departe și să învățăm cum să facem o înregistrare a ecranului în Ubuntu.

Înregistrați ecranul în Ubuntu (2022)

În acest ghid, am adăugat trei moduri de a înregistra ecranul în Ubuntu. În timp ce înregistrarea de ecran încorporată va satisface nevoile majorității utilizatorilor, puteți opta pentru aplicații terță parte dacă doriți mai multe funcții.

Înregistrați ecranul în Ubuntu folosind o comandă rapidă de la tastatură

Nu mai trebuie să instalați software terță parte pentru a înregistra ecranul pe Ubuntu (și alte distribuții Linux). vine cu o înregistrator de ecran încorporat, care face parte din Gnome Shell. Cu o tastă rapidă, la fel ca în Windows, Chrome OS și macOS, puteți începe imediat înregistrarea ecranului în Ubuntu.

Cea mai bună parte aici este că acceptă înregistrarea ecranului pentru toate cele trei preferințe: ecran complet, fereastră și zonă parțială personalizată. Singurul dezavantaj pe care l-am găsit este că nu acceptă înregistrarea audio (internă sau microfon), iar înregistrarea ecranului este salvată în format WEBM. Acestea fiind spuse, să mergem mai departe și să învățăm cum să înregistrăm ecranul în Ubuntu.

1. Folosiți pur și simplu „Ctrl + Alt + Shift + R”comandă rapidă de la tastatură în Ubuntu, iar pe ecran va apărea o fereastră pop-up pentru înregistrarea ecranului. Acum, accesați fila video din partea de jos și alegeți preferința dvs., dacă doriți să înregistrați ecranul complet, o anumită fereastră sau o zonă parțială.

2. După aceea, faceți clic pe roșu “Recordși va începe înregistrarea ecranului în Ubuntu.

Înregistrați instantaneu ecranul în Ubuntu cu o comandă rapidă de la tastatură

3. Pentru a opri înregistrarea ecranului, faceți clic pe Buton roșu în bara de sistem din colțul din dreapta sus. Si asta e.

Înregistrați instantaneu ecranul în Ubuntu cu o comandă rapidă de la tastatură

4. Înregistrarea ecranului va fi salvată în Home/Videos/Screencasts.

Înregistrați instantaneu ecranul în Ubuntu cu o comandă rapidă de la tastatură

Înregistrați ecranul cu sunet în Ubuntu (aplicația terță parte)

Dacă sunteți în căutarea unui software avansat pentru înregistrarea ecranului pe Ubuntu, vă sugerez să descărcați SimpleScreenRecorder. Vine cu o serie de funcții, inclusiv înregistrarea audio, selectarea ratei de cadre, personalizarea ratei de biți, înregistrarea cursorului, selectarea zonei și multe altele.

SimpleScreenRecorder acceptă, de asemenea, o selecție largă de formate media precum MP4, MKV, WEBM, și mult mai mult. Singura problemă este că s-ar putea să întâmpinați probleme dacă utilizați serverul de afișare al Wayland. Dar pentru numărul mare de utilizatori care încă folosesc X11/Xorg, funcționează perfect. Iată cum să utilizați SimpleScreenRecorder pentru a înregistra ecranul în Ubuntu.

1. Porniți Terminal și rulați următoarea comandă. Apoi, introduceți parola și apăsați „y” când vi se solicită. Acest lucru va instala SimpleScreenRecorder pe Ubuntu în câteva secunde.

sudo apt install simplescreenrecorder
Înregistrarea ecranului în Ubuntu cu SimpleScreenRecorder

2. Acum, deschideți SimpleScreenRecorder din lansatorul de aplicații. Aici, alegeți fie zona de înregistrare tot ecranul, o zonă fixă ​​sau o fereastră activă. De asemenea, puteți personaliza alte setări, inclusiv rata de cadre, cursorul de înregistrare și intrarea audio.

Înregistrarea ecranului în Ubuntu cu SimpleScreenRecorder

3. Faceți clic pe „Continua„, și veți avea opțiunea de a selecta formatul media, directorul pentru a salva înregistrarea ecranului, codecul audio/video și multe altele pe pagina următoare.

Înregistrarea ecranului în Ubuntu cu SimpleScreenRecorder

4. Pe pagina următoare, faceți clic pe „Începeți înregistrarea” în partea de sus și va începe să capteze ecranul imediat.

Înregistrarea ecranului în Ubuntu cu SimpleScreenRecorder

5. Veți găsi bara de progres în bara de sistem din colțul din dreapta sus. Îl puteți deschide oricând cu un singur clic și alegeți „salvați înregistrarea” opțiunea când ați terminat.

înregistrator de ecran simplu

6. Înregistrarea ecranului va fi salvată în Home/Videos.

înregistrator de ecran simplu

Înregistrați ecranul cu camera web folosind OBS Studio

Considerat drept unul dintre cele mai bune software de înregistrare a ecranului, OBS Studio este, în general, recomandat pentru utilizatorii mai avansați. Dar dacă doriți mai multe funcții, cum ar fi suport pentru webcam și suport Wayland, ar trebui să verificați OBS Studio. Iată pașii pentru a înregistra ecranul pe Ubuntu cu OBS Studio.

Notă: OBS Studio a fost foarte defectuos în configurația mea Ubuntu care rulează pe un server de afișare Wayland. Îngheța tot computerul. Vă recomandăm să treceți la Xorg dacă doriți să înregistrați ecranul pe Ubuntu fără probleme.

1. Deschideți Terminal și rulați următoarele comenzi una câte una pentru a instala obs studio în Ubuntu.

sudo add-apt-repository ppa:obsproject/obs-studio
sudo apt update
sudo apt install obs-studio
Înregistrați ecranul în Ubuntu cu OBS Studio

2. Odată instalat, deschideți OBS Studio și alegeți „Optimizați doar pentru înregistrare” în timpul configurării inițiale. Apoi, faceți clic pe pictograma „+” de sub „Fonturi” și selectați „Captură de ecran (PipeWire)„. De asemenea, puteți selecta „Window Capture (PipeWire)” pentru selecția parțială și fereastră.

Înregistrați ecranul în Ubuntu cu OBS Studio

3. Adăugați sursa capturii de ecran va afișa ecran complet în secțiunea de previzualizare din OBS Studio.

Înregistrați ecranul în Ubuntu cu OBS Studio

4. Pentru a adăuga o cameră web, faceți clic din nou pe „+” sub „Surse” și alegeți „dispozitiv de captare video„. De asemenea, puteți adăuga „Captură de intrare audio (PulseAudio)” pentru a capta sunet folosind un microfon extern.

Înregistrați ecranul în Ubuntu cu OBS Studio

5. În cele din urmă, faceți clic pe „Începeți înregistrarea„, iar ecranul va fi înregistrat cu o vizualizare webcam și audio. Ușor, nu?

De asemenea, puteți alege „Window Capture (PipWire)” pentru selecția parțială și fereastră.

6. Pentru a opri înregistrarea, faceți clic pe pictograma OBS Studio din bara de sistem din Ubuntu și alegeți „Oprire”. Înregistrarea ecranului va fi salvată în Home/Videos.

înregistrator de ecran simplu

Capturați ecranul în Ubuntu în 3 moduri simple

Acestea sunt cele trei metode de înregistrare a ecranului pe Ubuntu Linux. Dintre toate soluțiile, îmi place recorderul de ecran încorporat, deoarece este ușor de utilizat și funcționează grozav, chiar și pe un server de afișare Wayland. Dar dacă doriți să creați videoclipuri tutorial și să vă înregistrați audio împreună cu ecranul pe Ubuntu, utilizați celelalte două metode. De asemenea, dacă doriți să aflați cele mai bune comenzi rapide de la tastatură Ubuntu, mergeți la articolul pe care l-am legat aici. Și pentru a rula aplicații Android pe Ubuntu fără un emulator, urmați ghidul nostru detaliat. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Acest ghid oferă utilizatorilor care s-au mutat recent la Ubuntu Linux informații detaliate despre cele trei moduri de înregistrare a ecranului disponibile în această platformă. Înregistrarea de ecran încorporată în Gnome Desktop Shell este foarte simplă și poate fi activată rapid folosind o comandă rapidă de la tastatură. Pentru utilizatorii care doresc mai multe funcții, SimpleScreenRecorder și OBS Studio sunt două aplicații terțe excelente pentru înregistrarea ecranului, inclusiv înregistrarea audio și suport pentru webcam. Cu opțiuni variate și o explicație clară a fiecărei metode, acest ghid este util tuturor utilizatorilor Ubuntu care doresc să înregistreze ecranul.
Încheiem aici pentru astăzi, dar tehnologia nu doarme niciodată și nici noi nu o vom face. Vă mulțumim pentru atenția acordată și vă așteptăm cu drag la următoarea postare. Până atunci, să rămânem conectați și să explorăm împreună lumea fascinantă a inovației!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x