Tocmai m-am întors din New York, unde am experimentat un nou tip de conferință pentru dezvoltatori – una care pune accentul pe incluziune și încurajare mai presus de orice.

Codeland a fost viziunea unui singur dezvoltator – Saron Yitbarek – și a fost actualizată prin munca grea a zeci de voluntari și colaboratori.

Saron conduce Comunitatea CodeNewbie și găzduiește săptămânalul Podcast CodeNewbie. De ani de zile, a ajutat cursanții netradiționali să intre în codificare, apoi să susțină motivația pe tot parcursul tranziției lor către dezvoltarea de software.

Dar organizarea unei conferințe de două zile cu zeci de vorbitori, paneleri și șefi de ateliere a fost un cu totul alt calibru de provocare.

Iată cum a scos-o.

Înființarea Codeland

Saron mi-a menționat prima dată Codeland în octombrie 2016. În acest moment, ea era deja bine în curs de planificare a evenimentului. A ales datele și și-a asigurat un loc: campusul Microsoft din Times Square.

Saron l-a descris pe Codeland drept „două zile de demonstrații, discuții, panouri și ateliere de la programatori de toate nivelurile de calificare și medii”.

În următoarele câteva luni, a apărut o gamă de difuzori, care a inclus oameni precum Minerva Tantoco, CTO din New York City.

Inside Codeland cea mai incluzibila conferinta pentru dezvoltatori de
1611223266 180 Inside Codeland cea mai incluzibila conferinta pentru dezvoltatori de
1611223267 644 Inside Codeland cea mai incluzibila conferinta pentru dezvoltatori de

Saron a adunat, de asemenea, o echipă de voluntari entuziaști, inclusiv soțul ei neobosit și producătorul CodeNewbie, Rob.

Saron a depus toate eforturile pentru a se asigura personal că discuțiile și atelierele vor fi cât mai de înaltă calitate. În lunile care au precedat Codeland, a ținut o serie de apeluri video individuale cu fiecare difuzor.

Am fost la zeci de conferințe tehnice și am prezentat la mai multe și nu am experimentat niciodată acest nivel de coaching individual de la nimeni implicat – să nu mai vorbim de organizatorul evenimentului.

Aceasta a fost o conferință cu o singură pistă, astfel încât fiecare prezentare de 15 minute trebuia să fie convingătoare și succintă.

Saron m-a ajutat să decid asupra unui subiect cel mai potrivit pentru expertiza domeniului meu. Apoi m-a antrenat prin procesul de a reduce totul până la esențial. I-am transmis discuția cu ea de mai multe ori și de fiecare dată când a găsit noi modalități prin care am putut să o îmbunătățim.

Apoi, joi dimineață, m-am îmbarcat pe zborul meu către New York City, încântat să văd tot ce Saron pregătise pentru mine și pentru alți 300 de participanți.

Intrând în Codeland

Inside Codeland cea mai incluzibila conferinta pentru dezvoltatori de
Biroul Microsoft din Times Square (credit foto)

Când am intrat, voluntarii m-au întâmpinat și mi-au oferit o broșură în spirală, care include un program, biografii ale vorbitorilor și un cod cuprinzător de conduită.

Un lucru care a devenit imediat evident a fost numărul de femei care participau. Chiar dacă evenimentul a fost destinat tuturor, femeile au depășit cu ușurință bărbații – lucru pe care nu l-am experimentat până acum la o conferință tehnologică.

Biletele Codeland au fost relativ ieftine, astfel că a atras o secțiune socio-economică mult mai largă de dezvoltatori și oameni care învață să codeze decât o conferință tehnică tipică. Participanții au avut, de asemenea, opțiunea de a plăti ceva mai mulți bani pentru a ajuta la finanțarea burselor.

Unul dintre beneficiarii burselor a fost CHUCK PHIPPS, despre care scrisese recent ce înseamnă să înveți să codezi în 60 de ani.

Aceste burse au acoperit chiar îngrijirea copiilor, astfel încât părinții să poată participa.

Locul de desfășurare a avut o varietate de artă interactivă expusă.

După ce au luat niște cafea și micul dejun, aproximativ 300 de participanți s-au adunat într-o cameră atât de largă încât avea nevoie de trei proiectoare. Saron i-a întâmpinat pe toți și, în moda ei tipică de mare energie, a dat tonul pentru ceea ce urma să vină.

Discuțiile au cuprins o gamă largă de subiecte – de la modul de a contribui la sursa deschisă la modul de a cere ajutor unui mentor. Dezvoltatorii au împărtășit proiectele pe care le-au construit și organizațiile pe care le-au format.

Între discuții, participanții nu și-au atins stingherit telefoanele. În schimb, s-au întors spre vecinii lor. Toți cei cu care am făcut contact vizual m-ar saluta instantaneu. Apoi ne-am lansa în povești despre propriile noastre călătorii de codificare și despre obiectivele noastre pe termen scurt.

Spre sfârșitul fiecărei zile, Nikhil Paul – emcee al evenimentului – ar învăța pe toată lumea câteva mișcări de dans Bollywood. Toată lumea din cameră se alătura într-un dans improvizat la imnurile de la Bollywood.

Scott Hanselman a oferit o prezentare epică de 50 de minute despre serverele virtuale și cloud. Dacă am fi fost într-un club de noapte, ai fi putut confunda ușor discuția lui cu comedie de stand-up.

Discuția lui Scott a culminat cu el folosind o mașină virtuală pentru a emula un computer vechi care rulează Windows 3.1 – în interiorul unei reprezentări 3D de realitate virtuală a subsolului mamei sale.

Unul dintre cele mai puternice momente ale mele Codeland a fost la sfârșitul primei zile, când ieșeam din biroul Microsoft. Voluntarii Codeland ne-au întâmpinat în drum spre lifturi. Și bateau din palme și ne înveseleau!

A doua zi a început cu ateliere de lucru de 3 ore pe subiecte precum Docker, chatbots și codificarea jocurilor de realitate virtuală. Apoi au existat panouri pe subiecte precum echilibrul dintre viața profesională și viața personală și un grup de angajatori condus de recrutorii de la companii precum Google și Genius.

Saron a închis conferința prin recunoașterea tuturor vorbitorilor și voluntarilor. A ținut un discurs puternic care i-a adus pe toți în picioare.

„Codeland este scrisoarea mea de dragoste către voi toți.” – Saron Yitbarek

Am fost la o mulțime de conferințe tehnologice, dar niciodată una ca asta.

Am învățat atât de multe de la acești noi dezvoltatori – despre aspirațiile lor, provocările cu care se confruntă și dorința lor de a intra pe teren.

Mi-am făcut și noi prieteni, cu care voi rămâne în legătură în anii următori.

Și am învățat multe despre mine.

Aștept cu nerăbdare să mă întorc în acel loc magic care este Codeland. Până atunci, multă dragoste pentru toți cei implicați.

Scriu doar despre programare și tehnologie. daca tu urmărește-mă pe Twitter Nu-ți voi pierde timpul. ?