Instalarea ADB pe Windows, macOS, Linux și Chrome OS – Ghid pas cu pas

How to Install ADB on Windows, macOS, Linux, and Chrome OS
⏱️ 8 min read

ADB este o unealtă indispensabilă pentru dezvoltarea și depanarea aplicațiilor Android. Pentru a profita de toate beneficiile pe care le oferă, trebuie să știți cum să o instalați pe diferite platforme. Fie că folosiți Windows, macOS, Linux sau Chrome OS, procesul de instalare este relativ simplu, dar trebuie să fiți atenți la detalii. În general, va trebui să descărcați și să instalați SDK-ul Android, să configurați medii de dezvoltare si să setați variabile de mediu. Odată finalizată instalarea, puteți începe să utilizați ADB pentru a debloca dispozitive, a instala și a depana aplicații Android. Este important să urmați pașii într-o ordine corectă pentru a evita erorile sau problemele.

Android Debugging Bridge (ADB), după cum sugerează și numele, este un utilitar de linie de comandă care permite dezvoltatorilor să depaneze diferite părți ale aplicațiilor lor. Cu toate acestea, nu se limitează doar la dezvoltatori. Dacă doriți să accesați anumite funcții ale platformei Android care nu pot fi accesate altfel, puteți utiliza și comenzile ADB instalând ADB pe computer, fie că este Windows, macOS, Linux sau Chrome OS. Odată ce îl instalați, există multe lucruri interesante pe care le puteți face cu ADB pe dispozitivul dvs. Android. De asemenea, există mai multe aplicații care necesită permisiuni ADB pentru a funcționa. Așadar, dacă sunteți confuz cu privire la cum să instalați și să utilizați ADB pe Windows, macOS, Linux sau sistemul de operare Chrome, noi vă oferim.

Configurați dispozitivul Android pentru ADB

Chiar dacă instalați ADB pe computer, nu este de niciun folos decât dacă vă configurați mai întâi dispozitivul Android să funcționeze cu ADB. Deci, în cazul în care nu sunteți sigur cum să o faceți, urmați pașii de mai jos pentru a afla.

 • Deschide Setări pe dispozitivul tău Android și accesează „Despre telefon”. Aici, atingeți „Numărul de construcție” de 7 ori consecutiv. Rețineți că, deoarece dispozitivele Android au un aspect diferit, pagina „Număr de compilare” poate fi păstrată pe alte pagini.

 • Aceasta va activa „Opțiuni pentru dezvoltatori” pe dispozitivul dvs. Android. Accesați „Sistem” și apoi deschideți Opțiuni pentru dezvoltatori și activați depanarea USB”. Acum, ori de câte ori vă conectați dispozitivul Android la computer, selectați modul „File Transfer (MTP)”. Ai terminat pe partea din față a dispozitivului. Acum, următorul pas este să configurați ADB pe computer.

Configurați dispozitivul Android pentru ADB

Instalați ADB pe Windows

 • Mai întâi, descărcați Instrumente platformă ADB pentru Windows de pe pagina oficială Google. Odată descărcat, extrageți conținutul acestui fișier pe computerul Windows folosind un utilitar de arhivare a fișierelor precum WinRAR.

Instalați ADB pe Windows

 • Acum accesați folderul extras și faceți clic pe bara de adrese. Acum, tastați „cmd” și apăsați Enter. Instantaneu, se va deschide o fereastră de comandă în directorul ADB.

instala adb pe windows

 • După aceea, conectați dispozitivul Android la PC-ul Windows și rulați adb devices domeniu.

instala adb pe windows

 • Un mesaj „Depanare USB” va apărea pe smartphone-ul dvs. Activați caseta de selectare „Permite întotdeauna” și apoi atingeți „Permite”.instala adb pe windows
 • Acum, ar trebui să vedeți numărul de serie al dispozitivului dvs. în fereastra promptului de comandă. Dacă nu vă detectează dispozitivul, rulați adb devices din nou și de data aceasta, cu siguranță vă va detecta dispozitivul. Felicitări! ADB este acum instalat cu succes pe computerul dvs. Windows.

Instalați ADB pe Windows

Instalați ADB pe macOS

Aici, vom lua o cale ușor diferită pentru a instala ADB pe macOS. Mai întâi va trebui să instalăm Homebrew pe macOS și apoi putem instala cu ușurință instrumentele platformei Android. Homebrew este un manager de pachete open source care instalează pachetele lipsă. Deci, cu toate acestea spuse, aici începem.

 • Mai întâi de toate, deschideți Terminalul pe Mac și rulați următoarea comandă. Acesta va instala Homebrew pe Mac-ul dvs. În timpul instalării, vi se poate cere parola. Întreaga instalare va dura aproximativ 10 minute.
ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"

instalați adb pe mac

 • După aceea, instalați instrumentele platformei ADB din următoarea comandă.
brew install android-platform-tools --cask

Instalați ADB pe macOS

 • Acum conectați dispozitivul Android la Mac și rulați adb devices domeniu. Veți primi o solicitare pe dispozitivul dvs. Android pentru a permite depanarea USB. Deci, activați caseta de selectare și apăsați pe „Permite”.

instalați adb pe mac

 • Ar trebui să vedeți acum numărul de serie al dispozitivului dvs. pe Mac. Aceasta înseamnă că ADB a fost instalat cu succes pe Mac.

instalați adb pe mac

Instalați ADB pe Linux

 • descărcați Instrumente platformei ADB pentru Linux de pe pagina oficială Google și dezarhivați fișierul într-o locație adecvată, cum ar fi directorul dvs. de pornire.
 • După aceea, deschideți terminalul Linux și mutați-vă la locația folderului extras. Rulați următoarea comandă pentru a vă deplasa în folderul respectiv. Asigurați-vă că schimbați numele de utilizator cu numele de utilizator Linux real.
cd /home/arjun/platform-tools

instalați adb pe linux

 • Conectați-vă dispozitivul Android și rulați adb devices comandă în terminalul linux. Pe dispozitivul dvs. Android, bifați caseta „Permite întotdeauna” și apoi atingeți butonul „OK”.

instalați adb pe linux

 • În cele din urmă, dispozitivul dvs. Android va apărea în terminalul Linux cu numărul de serie. Acesta este modul în care puteți instala și configura ADB pe sistemele Linux.

Instalați ADB pe Linux

Instalați ADB pe sistemul de operare Chrome

Înainte de a continua, permiteți-mi să clarific că Chromebookul dvs. trebuie să fie compatibil cu Magazinul Play; Sistemul de operare Chrome trebuie să fie în canalul pentru dezvoltatori și să aibă Linux activat pe computer. Pentru a comuta la canalul dezvoltatorului, deschideți Setări -> Despre sistemul de operare Chrome -> Detalii suplimentare -> Schimbați canalul la dezvoltator. Acum că am spus toate acestea, să învățăm cum să instalăm ADB pe sistemul de operare Chrome.

 • Mai întâi de toate, deschideți Setări și accesați Linux -> Dezvoltați aplicații Android -> Activați comutatorul pentru depanarea ADB. Acum, reporniți Chromebookul și va apărea o solicitare ADB după repornire. Faceți clic pe „Permite” și treceți la pasul următor.Cum se instalează ADB pe Windows, macOS, Linux și Chrome OS
 • Acum, deschideți terminalul Linux din sertarul de aplicații și executați următoarea comandă către instalați instrumentele platformei adb. De asemenea, apăsați „Y” pentru a permite instalarea.
sudo apt-get install android-tools-adb

instalați adb pe sistemul de operare Chrome

 • După instalare, conectați dispozitivul Android la Chromebook. Veți primi o notificare pe Chromebook despre detectarea unui dispozitiv USB. Acum, faceți clic pe „Conectați-vă la Linux”.

instalați adb pe sistemul de operare Chrome

 • Înapoi în terminalul Linux, rulați adb devices comandă și un prompt va apărea pe dispozitivul dvs. Android. Bifați caseta de selectare „Permite întotdeauna” și apoi atingeți butonul „OK”. Felicitări, ați configurat cu succes ADB pe sistemul de operare Chrome.

instalați adb pe sistemul de operare Chrome

 • Dacă Terminalul arată „Permisiune refuzată” sau „Comandă nu a fost găsită”, apoi rulați adb start-server mai întâi comandă și apoi încercați din nou cu adb devices domeniu.

Cum să utilizați ADB pe Windows, macOS, Linux și Chrome OS

După ce ați instalat cu succes ADB pe computerul dvs. Windows, Mac, sistemul Linux sau Chromebook, utilizarea acestuia este doar o chestiune de rulează diverse comenzi adb În terminal. Doar asigurați-vă că ați conectat dispozitivul Android la computer în timp ce depanarea USB este activată. După aceasta, puteți încerca diferite comenzi și puteți experimenta Android foarte diferit. Pentru a vă ajuta să începeți, iată unele dintre cele mai utilizate comenzi ADB.

Instalați cu ușurință ADB pe Windows, macOS, Linux și Chrome OS

ADB este un utilitar foarte util pentru toți programatorii Android. Chiar dacă nu sunteți unul dintre dvs., acum știți cum să configurați ADB pe PC sau Mac și să îl utilizați cu dispozitivul Android. Și dacă sunteți nou în acest domeniu, am enumerat deja câteva dintre comenzile comune ADB mai sus. Acest lucru vă permite să experimentați Android ca niciodată. Apropo de comenzile ADB, care sunt preferatele tale? Mi-ar plăcea să aud de la tine în secțiunea de comentarii de mai jos.

Android Debugging Bridge (ADB) este un utilitar de linie de comandă care permite dezvoltatorilor să depaneze diferite părți ale aplicațiilor lor. Cu toate acestea, ADB nu se limitează doar la dezvoltatori, fiind util și pentru utilizatorii obișnuiți care doresc să acceseze anumite funcții ale platformei Android care nu pot fi accesate altfel. Instalarea ADB pe computerul Windows, macOS, Linux sau Chrome OS este ușoară, iar utilizarea sa permite experimentarea Android-ului în moduri noi și interesante. De asemenea, ADB este necesar pentru mai multe aplicații care necesită aceste permisiuni. În plus, utilizarea comenzilor ADB este simplă și puteți începe cu câteva comenzi simple.
În final, vă mulțumesc pentru că ați luat timp să citiți această postare. Sper că ați găsit informațiile utile și interesante. Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă încurajez să lăsați un comentariu mai jos. Până data viitoare, fiți la curent cu ultimele noutăți din lumea tehnologiei și nu uitați să vă bucurați de tot ceea ce tehnologia vă oferă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x