Instalarea Discord pe Playstation 4 și Playstation 5: Ghid pas cu pas

how to get Discord on PS4 and PS5
⏱️ 17 min read

Discord este o aplicație populară de chat și voce pentru comunitățile online. În timp ce PS4 și PS5 sunt console de jocuri de top din lume, nu există o aplicație oficială pentru Discord pe aceste dispozitive. Cu toate acestea, există o metodă prin intermediul căreia puteți obține Discord pe PS4 și PS5.

Pentru a obține Discord pe PS4 și PS5, va trebui să folosiți un program numit Discord Remote Play. Acesta vă permite să accesați aplicația Discord de pe PC sau dispozitiv mobil prin intermediul unui browser web și să utilizați controller-ul consolei PS4 sau PS5 pentru a interacționa cu aplicația.

Pentru a utiliza Discord Remote Play, veți avea nevoie de o conexiune Wi-Fi rapidă și stabilă, precum și de o aplicație Discord instalată pe PC sau smartphone-ul dvs. După ce v-ați conectat cu succes la aplicație prin intermediul browser-ului web, veți putea utiliza chat-ul și vocea pentru a vă conecta cu membrii comunității Discord în timp ce jucați jocurile preferate pe PS4 și PS5.

În suma, această metodă vă oferă acces la funcționalitatea Discord pe consolele PS4 și PS5, permițându-vă să comunicați cu prietenii dvs. sau cu ceilalți jucători în timpul jocurilor dvs. preferate.

În 2021, Sony a făcut o investiție minoritară în Discord și și-a anunțat parteneriatul cu gigantul de mesagerie pentru a apropia experiențele Discord și PlayStation. Ca parte a acestui efort, Discord a început să lanseze o opțiune pentru a vă conecta contul PlayStation Network (PSN) la Discord pentru o prezență bogată la începutul anului 2022. În acest articol, explicăm cum vă puteți conecta contul PlayStation la Discord și vă puteți afișa jocul. activitatea pe profilul dvs. Discord. Dar ceea ce sunteți aici pentru a afla este dacă puteți instala sau nu aplicația Discord pe PS4 și PS5 și o puteți folosi pentru chat vocal. Citiți mai departe pentru a afla cum funcționează Discord pe consolele PlayStation.

Utilizați Discord pe PS4 și PS5 (2023)

Nu vom alerga în cerc în acest articol, ci mai degrabă vă spunem imediat că nu există o aplicație nativă Discord pentru consolele PS4 și PS5. Încă nu poți instala Discord pe consola ta. Dar există o modalitate de a vă citi mesajele Discord pe consola PlayStation (printr-o soluție).

În ceea ce privește chaturile vocale Discord, veți fi bucuroși să auziți că Sony se lansează posibilitatea de a vă alătura canalelor vocale și de a vorbi cu prietenii pe PS5 pentru testerii beta în acest moment. Utilizatorii PS4 vor trebui să treacă prin câteva soluții obositoare pentru ca chatul vocal să funcționeze. Ca întotdeauna, folosiți tabelul pentru a comanda toate secțiunile.

Conectați contul PlayStation Network la Discord

Înainte de a putea vorbi cu prietenii în timp ce jucați jocuri pe PS5, trebuie să vă conectați PlayStation Network la contul Discord. Acest lucru va evidenția starea jocului dvs. PS4/Ps5 pentru ca alții să-l vadă în aplicația de chat, urmați pașii de mai jos:

1. Deschideți Discord și faceți clic pe pictograma roată Setări în colțul din stânga jos al ecranului pentru a deschide pagina de setări a aplicației.

2. Din bara laterală din stânga a paginii Setări, faceți clic pe „Conexiuni” pentru a vedea lista tuturor integrărilor Discord disponibile.

fila conexiuni discord

3. Apoi faceți clic pe sigla PlayStation Network în secțiunea „Conectați-vă conturile” pentru a vă conecta contul Sony cu Discord.

conectați rețeaua playstation pe discord

4. Din pagina de conectare care apare, conectați-vă cu acreditările contului dvs. PlayStation și faceți clic pe „Autentificare”.

conectați-vă la contul psn

5. Acum veți vedea detaliile contului dvs. PS pe pagina Discord Connections. Aici, poți alege să arăți contul tău PSN în profilul tău și să arăți activitatea ta de joc ca stare Discord.

controale de prezență bogate psn

6. După conectarea contului dvs. PlayStation la Discord, aceasta este ceea ce vor vedea prietenii dvs. când jucați unul dintre cele mai bune jocuri PlayStation 5 (PS5). De asemenea, acum vei putea conversa prin chat vocal cu prietenii Discord pe PS5.

previzualizare prezență bogată psn discord

Cum să utilizați chatul vocal Discord pe PS5

Așa cum sa menționat mai sus, Chatul vocal Discord este acum disponibil pentru testerii PS5 beta că pot folosi chatul vocal pentru a vorbi cu prietenii lor pe desktop, consolă și chiar pe dispozitive mobile. Cu toate acestea, înainte de a începe, există anumiți pași pe care trebuie să îi luați în considerare. Aceasta include să faci parte din programul beta PS5.

Dacă sunteți cineva care nu face parte din versiunea beta, utilizați acest lucru legătură pentru a vă conecta cu contul dvs. PSN. Totuși, rețineți că există anumite cerințe pe care trebuie să le îndepliniți, pe care le veți găsi pe pagină. Apoi, va trebui să vă reconectați conturile PSN și Discord, indiferent dacă ați urmat pașii de mai sus. Urmați pașii de mai jos pentru a afla cum funcționează.

1. Accesați Serviciile conectate pe PS5 parcurgând Setări -> Utilizatori și conturi -> Servicii conectate. Dacă faci parte din versiunea beta, acum vei vedea o opțiune Discord pentru a-ți conecta contul.

2. Odată ce ați terminat cu procesul de conectare pentru a vă introduce acreditările, va apărea un ecran care vă va cere să scanați un cod QR sau să utilizați browserul PS5 pentru a face acest lucru.

cod qr obține discord ps5

3. Scanați codul QR afișat în imaginea afișată pe PS5 sau puteți accesa www.discord.com/activate și introduceți codul pe care îl vedeți. Si asta e! Conturile dvs. Discord și PSN sunt acum conectate, iar chatul vocal este gata de utilizare pe PS5.

Cum se folosește Discord pe PS5

Acum că PS5 beta este instalat, plus conturile dvs. Discord și PSN sunt conectate, este timpul să utilizați vocea Discord pe consolă. Puteți folosi desktopul sau chiar dispozitivul mobil pentru a vă alătura apelului pe PS5. Urmați pașii de mai jos pentru a face acest lucru:

1. Accesați Discord și alăturați-vă unui apel vocalfie personal, fie pe un server.

Obțineți Discord PS5 Desktop

2. Dacă folosiți telefonul mobil, glisați în sus pentru a accesa comenzile vocale. Aici, veți vedea un buton nou intitulat „Alăturați-vă pe PlayStation”.

Alăturați-vă de pe mobil discord

3. Dacă sunteți pe computer, veți vedea o pictogramă care arată ca un controler împreună cu un smartphone. Atingeți-l și apoi alegeți „Transferați pe PlayStation” din fereastra pop-up care apare.

transfer pe ps5 discord

4. Dacă procedați astfel, veți transfera automat chat-ul dvs. vocal pe PS5 și veți putea vorbi cu prietenii dvs. în timp ce vă jucați pe consola.

Comenzi vocale Discord ps5

Nu vă faceți griji pentru comenzi, deoarece le veți avea în continuare pe PS5. Poate sa termina apelul vocal, dezactivați/activați sunetul apelanților, setați numele canalelor vocale, și altele. Și înainte să întrebi, da, poți folosi microfonul încorporat al controlerului tău DualSense pentru a vorbi cu oamenii.

Citiți mesajele Discord pe PS4 și PS5

Deși nu aveți un client Discord nativ pe PlayStation 4 și 5, există o soluție care vă permite să accesați Discord în modul doar citire pe consolă. Când am testat această metodă, nu am putut să trimitem mesaje sau să ne alăturăm chaturilor vocale. Cu toate acestea, dacă căutați o modalitate de a vă verifica mesajele Discord pe PS4 și PS5, urmați pașii de mai jos:

1. Lansați PlayStation Party și deschideți o fereastră de chat cu prietenul dvs.

deschide chat ps5

2. În fereastra de chat, tastați „www.discord.com” și trimiteți mesajul unui prieten de pe PS5. Nu trebuie să-i trimiți un mesaj prietenului tău pe PS4, deoarece vine cu un browser încorporat. Puteți deschide Discord Web direct în browserul consolei PS4.

scrieți site-ul discord în chat

3. Acum trebuie să selectați linkul și așteptați ca PlayStation să deschidă linkul într-o fereastră pop-up a browserului.

deschide Discord din linkul din chat

4. Apoi vă puteți autentifica la contul dvs. Discord cu acreditările și faceți clic pe „Deschideți Discord în browserul dvs.” pentru a deschide aplicația de chat pe PlayStation.

deschide Discord în browser

5. Și atât! Acum poți citi mesajele Discord chiar pe PlayStation 4 sau PlayStation 5. Deși această metodă nu este la fel de convenabilă ca un client nativ, te ajută să verifici rapid mesajele Discord ale colegilor tăi.

interfață de chat discord pe ps5

Soluție alternativă pentru a obține Discord pe PS4 și PS5

Obținerea sunetului Discord pe PS4/PS5 poate fi dificilă. Cu toate acestea, pentru a ușura lucrurile, Discord a lansat acum chat vocal nativ pentru testerii beta PS5, pe care îl vom evidenția mai jos. Pentru cei înclinați să încerce alte moduri, am dat peste două soluții. Dacă ești convins să folosești Discord pe consola ta PlayStation și poți face tot posibilul pentru asta, atunci aceste două metode ar trebui să funcționeze pentru tine. Nu vom intra în prea multe detalii despre aceste metode, deoarece sunt greoaie și de-a dreptul plictisitoare. În schimb, vă sugerăm să așteptați ca aplicația nativă Discord să înceapă rularea pe PS4 și PS5, ceea ce ar trebui să se întâmple foarte curând în următoarele 4-5 luni.

În ceea ce privește soluțiile de soluționare, permiteți-mi să vă ofer o rezumat despre cum să lansați forțat Discord pentru a vorbi cu prietenii pe consola dvs. Playstation:

1. Una dintre cele mai populare moduri de a folosi Discord, în special de a vă alătura canalelor vocale, în timp ce ascultați sunetul jocului pe PS4/PS5, vă necesită să achiziționați un Astro MixAmp Pro TR (129,99 USD pe Amazon). Veți avea nevoie, de asemenea, de o pereche de căști compatibile pe care le puteți conecta prin USB, împreună cu un computer cu Discord instalat.

Odată ce aveți toate aceste lucruri, trebuie să creați o conexiune multiplatformă între PS5 și computer. În acest fel, poți vorbi cu prietenii tăi în timp ce joci jocul tău preferat pe consola PlayStation. Verifica acest videoclip de pe youtube pentru instrucțiuni detaliate.

ASTRO MixAmp Pro TR - folosește discord pe PS5

2. Cealaltă soluție alternativă nu costă la fel de mulți bani dar este totuși greoaie. Aici, trebuie să utilizați PS Remote Play pentru a vă accesa jocurile de pe smartphone-ul Android sau iOS. La fel de explicat intr-un video de către creatorul Octorious, creați un cont PS secundar, setați-l ca implicit și conectați-vă la aplicația PS Remote Play cu acest cont. Apoi, conectați-vă căștile la telefon, alăturați-vă unui canal vocal Discord și conectați-vă la PS4/PS5 folosind aplicația Remote Play.

Acum, ar trebui să puteți auzi atât Discord, cât și sunetul consolei prin telefon, dar este posibil să aveți o anumită latență. Pentru a reduce latența, creatorul sugerează să folosiți cea mai scăzută calitate de streaming posibilă pentru a elibera lățime de bandă. Puteți apoi să vă luați controlerul PS pentru a intra în acțiune în timp ce discutați cu prietenii dvs. pe Discord.

Dacă nu vrei toate aceste bătăi de cap, îți sugerăm să stai la coadă cu prietenii care au o consolă PlayStation. Puteți crea apoi o petrecere și vă puteți juca cu prietenii pe PS5. Utilizați ghidul legat pentru a afla cum funcționează.

Starea PlayStation pe Discord nu funcționează? Schimbați setările de confidențialitate pe PSN

În cazul în care nu vedeți activitatea dvs. PlayStation pe Discord chiar și după conectarea contului dvs. PSN, probabil că este datorită setărilor dvs. de confidențialitate PSN. Iată cum îți schimbi setările de confidențialitate pe PlayStation Network:

1. Deschide Pagina de gestionare a contului Sony într-un browser și comutați la „Setări de confidențialitate” din bara laterală din stânga.

setări de confidențialitate sony

2. Extindeți „Informații personale | Mesaje” în setările de confidențialitate și faceți clic pe butonul „Editați”. lângă „Starea online și acum se joacă”.

editați starea online și acum setările de redare

3. Schimbați confidențialitatea din „Numai prietenii” în „Oricine”, faceți clic pe „Salvați” și gata! Utilizatorii își pot vedea acum activitatea de joc PS5/PS4 pe Discord.

setați starea online și jucați acum confidențialitate pentru oricine

Întrebări frecvente

Î: Există o aplicație Discord pe PlayStation 5?

Nu, aplicația Discord nu este disponibilă pe PS5. Cu toate acestea, chatul vocal nativ al PS5 pentru testerii beta a început să fie lansat. De asemenea, ca parte a parteneriatului Discord cu Sony, vă puteți conecta contul PlayStation Network la Discord. Acesta va fi folosit pentru chatul vocal și pentru ca prietenii să vă vadă activitatea în joc.

Î: Cum se conectează contul PlayStation la Discord?

Vă puteți conecta contul PlayStation la Discord din pagina Discord Connections. Am explicat pașii necesari pentru a vă conecta conturile PlayStation și Discord în acest articol. De asemenea, am detaliat pașii pentru a conecta ambele conturi pentru chatul vocal PS5.

Î: Când vine Discord pe PS5?

În acest moment, nu există o dată exactă la care vă puteți aștepta la aplicația Discord pe PS5 și PS4. Cu toate acestea, compania menționează că “continua [the] parteneriat cu PlayStation și explorați modul în care putem crea împreună experiențe comune grozave.”

Integrare Discord pe PlayStation 5 și PlayStation 4

Acesta este modul în care vă puteți conecta contul PlayStation la Discord pentru a vă afișa activitatea de joc în contul dvs. Deși este grozav să vedem că acum puteți adăuga jocuri PlayStation ca o prezență bogată pe Discord, ne așteptăm ca parteneriatul să dea rezultate mai bune ca aplicație nativă PS5 Discord în lunile următoare. Până atunci, poți folosi această integrare Discord pentru a-ți ține prietenii la curent cu toate prostiile tale de jocuri. Și dacă nu te deranjează să treci prin multe încercări pentru a folosi aplicația de chat în timp ce joci pe PS4 sau PS5, poți încerca una dintre soluțiile pe care le-am menționat mai sus. În cazul în care sunteți în căutarea unor noi jocuri PS5 de jucat, consultați ghidul nostru pentru cele mai bune jocuri PlayStation 5.

În concluzie, deși nu există o aplicație nativă Discord pentru consolele PS4 și PS5, este posibil să vă conectați contul PlayStation Network la Discord pentru o prezență online și pentru a citi mesajele Discord pe consolă. Chatul vocal Discord este acum disponibil pentru testerii beta PS5 și utilizatorii PS4 trebuie să treacă prin câteva soluții obositoare pentru a-l utiliza. Există, de asemenea, două soluții alternative, dar este mai bine să așteptați ca aplicația nativă Discord să fie disponibilă peste câteva luni.
Încheiem aici această postare și sperăm că ai găsit informațiile de folos. Ne vedem curând cu noi știri și noutăți din lumea tehnologiei. Până atunci, ține-te conectat!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x