Instalarea rapidă și ușoară a Windows 10 S pe calculator: Ghid complet

Cum să descărcați și să instalați Windows 10 S pe computer
⏱️ 7 min read

Windows 10 S este o versiune specială a sistemului de operare Windows 10, concepută în special pentru dispozitivele mobile și educaționale. Acest sistem de operare este mai ușor și mai sigur decât alte versiuni ale Windows 10, ceea ce îl face o alegere populară pentru multe persoane. Dacă doriți să încercați Windows 10 S pe propriul computer, există câteva tehnici simple de descărcare și instalare pe care le puteți urma. În primul rând, asigurați-vă că aveți un calculator compatibil cu acest sistem de operare și apoi descărcați fișierul de instalare de pe site-ul oficial al Microsoft. Urmăriți instrucțiunile de instalare și veți fi funcțional în scurt timp.

Cu câteva luni în urmă, Microsoft a anunțat că va concura cu sistemul de operare Chrome de la Google cu Windows 10 S. Versiunea redusă de Windows a fost lansată împreună cu Surface Laptop și este dezvoltată pentru utilizare primară în instituțiile de învățământ. Construit din nucleul Windows 10 Pro, Windows 10 S este proiectat să fie mai rapid, mai sigur, mai ușor și cu o durată de viață mai bună a bateriei decât sistemele sale de operare surori. Deși lansarea de sine stătătoare este încă la câteva luni distanță, Microsoft a pus recent la dispoziție cel mai recent membru al familiei Windows pentru ca dezvoltatorii și profesioniștii IT să îl descarce și să îl încerce. Compania a lansat acum o aplicație de autoinstalare care vă permite să încercați Windows 10 S pe dispozitivele existente care rulează Windows 10. Dacă sunteți interesat să încercați cea mai recentă ofertă a Microsoft, așa puteți descărca și instalați Windows 10 S pe computer.

Notă: Programul de instalare Windows 10 S acceptă în prezent numai dispozitivele care rulează Windows 10 Pro, Windows 10 Pro Education, Windows 10 Education și Windows 10 Enterprise. Dispozitivele care rulează Windows 10 Home și Windows 10 N edițiile nu sunt acceptate în prezent.

Instalați Windows 10 S cu instrumentul de instalare Windows 10 S

  • Înainte de a continua, asigurați-vă că ați făcut o copie de rezervă a tuturor datelor importante și conectați sistemul la Internet înainte de a continua.
  • Descarcare Instalator Windows 10 S Aici și rulați-l. Faceți clic pe “Următorul” butonul pentru a continua.

  • După ce faceți clic pe Următorul, sistemul va face acum verificați dacă hardware-ul dvs. este compatibiladică îndeplinește cerințele minime pentru Windows 10 S. Dacă sistemul dvs. îndeplinește cerințele, faceți clic pe “Următorul” butonul pentru a continua.

Verificarea cerințelor de instalare Windows 10 S

  • configurați acum Descărcați fișierele Windows 10 S pe sistemul dvs. și apoi începeți să îl instalați pe propriul dispozitiv. Puteți continua să navigați pe web sau să efectuați alte sarcini pe sistem. Puteți face pur și simplu clic pe butonul „Minimizare” pentru a trimite setările în fundal.

Instalarea programului de instalare Windows 10 S

  • Odată finalizată configurarea, vi se va solicita să reporniți dispozitivul. Faceți clic pe “Reporniți acum” butonul pentru a reporni dispozitivul.

Reporniți programul de instalare Windows 10 S

  • Sistemul dvs. se va reporni acum. La pornire, veți fi întâmpinat cu un ecran albastru care afișează instalarea va începe. Sistemul dvs. va reporniți de mai multe ori în timpul instalării. Asigurați-vă că sistemul este conectat la priza pentru a evita probleme.

instalarea

  • Odată ce sistemul a terminat de instalat Windows 10 S, computerul se va reporni singur. Acum vei fi întâmpinat cu pagina de configurare, similar cu instalarea normală Windows 10, unde va trebui să vă conectați la o rețea WiFi, să vă conectați cu contul sau să adăugați un cont nou și să configurați alte setări Windows. După ce ați terminat cu totul, faceți clic pe “Următorul” butonul pentru a finaliza instalarea.

Următorul

  • sistemul dvs. acum porniți în Windows 10 S. Doar conectați-vă cu contul dvs. și ați terminat.

Notă: Vă rugăm să rețineți că, în timp ce datele dumneavoastră personale vor fi păstrate, toate programele și aplicațiile Win32, precum și setările dumneavoastră personale, vor fi eliminate.

Câștigătorul Windows 10 S

Instalare curată a Windows 10 S

Alternativ, puteți efectua și o instalare curată a Windows 10 S. Pentru a face acest lucru, puteți descărcați fișierul imagine ISO Windows 10 S Aici și creați un USB bootabil pentru a-l instala. Rețineți că trebuie să fie a Utilizator MSDN cu abonament Visual Studio Professional sau Enterpriseasta costa in jur 539 USD/an sau 45 USD/lună. Începând de acum, Windows 10 S este la început și este disponibil doar pentru dezvoltatori. Pe parcursul următoarelor câteva luni, ne putem aștepta să vedem imagini de retail disponibile pentru consumatori. Odată ce sunt publicate, le puteți descărca și instala prin crearea unui disc USB bootabil.

Modificări în Windows 10 S

Windows 10 S este prezentat ca o alternativă directă la sistemul de operare Google Chrome, cu ideea de a oferi utilizatorilor un mediu familiar. În timp ce mediul este similar cu Windows 10 obișnuit, acesta ajunge să fie limitat doar la mediul Microsoft. Ceea ce înseamnă, practic, este că puteți instala doar aplicații din Microsoft Store și nu există nicio modalitate, de acum, de a instala programe desktop. De asemenea, browserul implicit este Microsoft Edge și nu poate fi schimbat.

Aplicații care nu aparțin magazinului Windows 10 S

De asemenea, deoarece aplicațiile de la terți nu sunt permise, duce și la incompatibilitate cu unele drivere, deoarece acestea depind de instalarea programelor terțe. De exemplu, nici măcar nu puteți instala Centrul de control al AMD sau GeForce Experience de la NVIDIA. De asemenea, dacă ați urmat ghidul de mai sus pentru a utiliza programul de instalare Windows 10 S, chiar dacă datele dvs. vor fi păstrate, toate aplicațiile dvs. terță parte vor fi șterse automat din sistem.

Un alt lucru notabil este faptul că, deoarece nu puteți instala aplicații din afara Magazinului Windows, utilizatorii Windows 10 S sunt limitat la Office 365 care este singura variantă disponibilă de Microsoft Office în Magazinul Windows. Utilizatorii nu pot instala Microsoft Office 2016 sau orice altă variantă anuală. Acest lucru este pentru a menține securitatea sub control, precum și pentru a reduce piratarea. Pentru a vedea mai bine diferențele dintre Windows 10 și Windows 10 S, citiți articolul nostru detaliat aici.

VEZI ȘI: Windows 10 Home vs Pro: la care ar trebui să faceți upgrade?

Sunteți gata să instalați Windows 10 S pe computer?

În timp ce versiunea de vânzare cu amănuntul a Windows 10 S este încă la câteva luni distanță, datorită Microsoft, puteți încerca Windows 10 S în starea sa actuală folosind ghidul de mai sus. Evident, după ce ați folosit Windows 10 Pro, trecerea la Windows 10 S vă va oferi un sentiment foarte blocat, prins în Magazinul Microsoft. Magazinul în sine are un număr limitat de aplicații, așa că nu puteți face multe cu Windows 10 S în starea sa actuală. Acestea fiind spuse, versiunea „optimizată” a Windows 10 pare promițătoare în scopul său de a deveni un concurent pentru ChromeOS și este utilizată în mod ideal pentru școli și institute.

Spuneți-ne ce părere aveți despre cea mai recentă ofertă a Microsoft și dacă doriți ChromeOS de la Google sau preferați Windows 10 S în secțiunea de comentarii de mai jos.

Microsoft a lansat o versiune redusă de Windows numită Windows 10 S care este mai rapidă, mai sigură și cu durată de viață mai mare a bateriei decât celelalte sisteme de operare. Dispozitivele care rulează Windows 10 Pro, Windows 10 Pro Education, Windows 10 Education și Windows 10 Enterprise sunt cele acceptate în prezent, cu Windows 10 Home și Windows 10 N pe viitor. Deși aplicațiile terțe nu sunt permise și nu puteți instala programe desktop, utilizatorii pot descărca Office 365 din Magazinul Windows. Windows 10 S pare să fie o alternativă directă la sistemul de operare Google Chrome, cu ideea de a oferi utilizatorilor un mediu familiar. Cu toate acestea, utilizatorii actuali ai Windows-ului ar putea fi dezamăgiți de faptul că sunt limitați doar la utilizarea programelor disponibile în Magazinul Microsoft. Totuși, Windows 10 S este un concurent puternic pentru ChromeOS și este ideal pentru utilizarea în școli și institute.
În urma acestui articol, sper să aveți o imagine mai clară asupra tehnologiei și a modului în care aceasta ne schimbă viețile în fiecare zi. Aveți grijă să nu vă pierdeți din vedere conexiunea umană, deși tehnologia pare să devină din ce în ce mai integrată în viața noastră. Până la urmă, suntem cu toții oameni care încearcă să facă lumea un loc mai bun. Nu uitați să stați conectați și să urmăriți noutățile din lumea tehnologiei. Salut!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x