Instalarea Windows 11 Lite: Ghid complet pentru utilizatorii de computere – Pas cu pas

Windows 11 Lite Featured
⏱️ 16 min read

Windows 11 Lite este o variantă mai ușoară și mai rapidă a sistemului de operare Windows, care a fost lansată recent de Microsoft. Dacă doriți să instalați această versiune a sistemului de operare pe computerul dvs., există câteva pași simpli pe care trebuie să îi urmați.

În primul rând, trebuie să descărcați imaginea ISO a sistemului de operare de pe site-ul oficial al Microsoft. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu de stocare disponibil pe computer pentru a descărca și instala sistemul de operare.

Apoi, trebuie să creați un dispozitiv de instalare USB sau DVD cu imaginea ISO pe care ați descărcat-o. Acest dispozitiv de instalare va fi folosit pentru a instala Windows 11 Lite pe computerul dvs.

În continuare, trebuie să reporniți computerul și să-l conectați la dispozitivul de instalare. Veți fi ghidat prin procesul de instalare pe ecran, iar în cele din urmă veți fi rugat să introduceți cheia de produs.

După ce ați introdus cheia de produs, veți fi rugat să așteptați câteva minute până când instalarea va fi finalizată. După aceea, veți putea să utilizați noul sistem de operare Windows 11 Lite pe computerul dvs.

Este important să rețineți că, înainte de a efectua orice modificări la sistemul de operare al computerului dvs., trebuie să faceți întotdeauna o copie de rezervă a datelor importante. Aceasta vă va ajuta să vă asigurați că informațiile dvs. valoroase nu sunt pierdute în timpul procesului de instalare.

Nu suntem străini de faptul că Windows 11 este un sistem de operare care este plin de caracteristici și atractivitate estetică. Dar, deși Windows 11 aduce actualizări substanțiale, consumă mult resurse și poate înfunda rapid un sistem vechi până la punctul în care nici măcar nu îl puteți rula fără probleme. Dacă ai citit articolul nostru recent despre Tiny 10, versiunea redusă a Windows 10, trebuie să te întrebi dacă există așa ceva pentru Windows 11. Ei bine, ai noroc pentru că există! Am găsit cea mai ușoară versiune de Windows 11 până acum și poate rula chiar și pe cele mai vechi sisteme. Prin urmare, luați o unitate flash și vă voi arăta cum să instalați Windows 11 Lite pe computer.

Instalați Windows 11 Lite pe computer (2023)

În timp ce acest ghid va explica cum să instalați Windows 11 Lite pe computer, va răspunde și câteva întrebări importante pe care le puteți avea despre această versiune în secțiunea Întrebări frecvente. Dacă preferați să treceți la asta și să îl citiți mai întâi, utilizați tabelul de mai jos pentru a face acest lucru.

Ce este Windows 11 Lite și cum funcționează?

Construcția Windows 11 Lite 21H2 pe care urmează să o instalăm a fost realizată de dezvoltator DEVNT. Această versiune a Windows 11 Lite este în esență o versiune redusă care conține doar fișierele Windows 11 necesare pentru ca sistemul de operare să funcționeze. Cel mai mare avantaj al acestei versiuni este că poate fi rulat pe sisteme cu doar 2 GB RAM și stocare de până la 10 GBceea ce este doar o nebunie.

Cu toate acestea, așa cum era de așteptat, cele mai multe dintre efectele consumatoare de resurse au fost eliminate din această versiune de Windows 11 Lite, inclusiv animațiile rapide pe care le plac anumitor utilizatori. Tu Nu veți găsi nici alte aplicații Windows standard., inclusiv Windows Defender și Xbox Services, pentru a numi câteva. Cu toate acestea, eliminarea acestora înseamnă, de asemenea, că Windows 11 Lite ar trebui să fie mai rapid și să consume mai puțină energie. Dacă ideea unui Windows 11 ușor vă sună interesant, citiți mai departe în timp ce vă arătăm cum să îl instalați.

Cum să descărcați Windows 11 Lite

Deoarece acesta este un fișier personalizat Windows 11 Lite, pur și simplu nu îl puteți găsi prin Microsoft. Ca atare, va trebui să descărcați fișierul ISO Windows 11 Lite din surse terțe. Din fericire, fișierul în sine este foarte ușor de găsit și descărcat.

V-am făcut și mai ușor. Puteți continua și descărca Fișier ISO Windows 11 Lite (obține) de aici și salvați-l pe desktop. Odată ajuns pe link, accesați meniul „OPȚIUNI DE DESCARCARE” din dreapta și apoi faceți clic pe opțiunea „Imagine ISO”. Alegeți construcția pe care am evidențiat-o mai sus [22H2 Beta2 (no sysreq) ] Odată ce ați făcut acest lucru, citiți mai departe, deoarece există și alte lucruri de care aveți nevoie înainte de a instala Windows 11 Lite pe sistemul nostru.

Lucruri suplimentare de care aveți nevoie înainte de a instala Windows 11 Lite

Oricât de nerăbdător ești să instalezi această versiune mai ușoară a Windows 11, mai sunt câteva lucruri de care ai nevoie înainte de a începe. Aruncați o privire la lista de mai jos și asigurați-vă că o bifați.

Rufus și Pen Drive

Ca și alte imagini ISO, aceasta va trebui actualizată pe o unitate flash pentru instalare. Pentru a crea o unitate USB bootabilă, vom avea nevoie de software-ul utilitar rufos (obține). Doar descărcați-l și aveți un pen drive la îndemână pentru procesul de mai jos.

Creați o partiție pentru a instala Windows 11 Lite

Nu contează dacă instalați curat această versiune a Windows 11 Lite sau doar o porniți dublă, veți avea nevoie de o partiție pe computer pentru aceasta. Înainte de a merge mai departe, să creăm unul, astfel încât să îl putem folosi în ISO de configurare Windows 11 Lite. Voi folosi un computer standard cu Windows 11 pentru asta. Pentru cei cu alte versiuni de Windows, pașii rămân aceiași, așa că vă rugăm să-i urmați mai jos.

1. Utilizați comanda rapidă de la tastatură Windows 11 Win+R pentru a deschide mesajul Run. Aici, tastați „diskmgmt.msc” și apăsați Enter. Se va deschide fereastra Disk Management.

managementul discurilor

2. Acum veți vedea hard disk-ul și partițiile create anterior. Va trebui să găsiți spațiu nealocat reprezentat în negru sau să micșorați un volum și să obțineți ceva. În funcție de situația dvs., faceți clic dreapta pe partiția de care nu aveți nevoie și selectați oricare dintre opțiuni. Pentru a micșora una, faceți clic dreapta pe o partiție existentă și apoi faceți clic pe „Reduceți volumul‘. După aceea, selectați Reduce în caseta care apare.

Reduceți volumul

3. După ce vedeți spațiul nealocat, faceți clic dreapta pe el și apăsați „nou volum simplu‘.

nou volum simplu

4. Urmați pașii din expertul de configurare și dați unității dvs. o literă și un nume. Îl numesc Windows 11 Lite pentru simplitate. Puteți lăsa restul setărilor intacte.

5. Faceți clic finalizarea iar noua partiție va fi creată.

finalizarea

Cu partiția creată acum, suntem aproape acolo. Să începem să ardem imaginea ISO din Windows 11 Lite în secțiunea următoare.

Arderea fișierului ISO Windows 11 pe unitatea USB

Acum vom continua să ardem imaginea ISO a Windows 11 Lite pe o unitate flash pentru instalare. Atâta timp cât ați instalat deja Rufus de sus, conectați USB-ul și urmați pașii de mai jos.

1. Deschideți Rufus pe computer pentru a începe. Asigurați-vă că selectați unitatea USB făcând clic pe butonul drop-down de lângă „Dispozitiv„.

2. Pe lângă selecția de pornire, faceți clic pe „Selectați” pentru a alege fișierul ISO.

Selectați săgeata Windows 11 Lite

3. Navigați la directorul în care ați stocat versiunea ISO pentru Windows 11 Lite. În cazul meu, am făcut-o în folderul Descărcări. Selectați-l și apăsați Deschis.

Alegeți ISO Rufus

4. Acum, apăsați butonul „ÎNCEPEbutonul “. Nu trebuie să modificați alte setări.

butonul de pornire windows 11

5. Apăsați „Bine” pentru a-i oferi lui Rufus consimțământul pentru a vă formata pen drive-ul.

ok accepta

6. În funcție de computer, procesul poate dura între 2 și 10 minute. Odată ce ați făcut acest lucru, veți vedea următorul mesaj și apoi puteți apăsa Închidere și scoateți pen drive-ul.

gata ps

Și suntem gata de plecare. Citiți mai jos pe măsură ce trecem prin instalarea efectivă a Windows 11 Lite.

Cum se instalează Windows 11 Lite pe computer

Acum să instalăm versiunea ISO Windows 11 Lite pe computerul nostru. Înainte de a începe, conectați pen drive-ul la computerul țintă și opriți alimentarea. După ce ați făcut acest lucru, urmați pașii de mai jos.

1. Apăsaţi butonul ‘Pornit‘ pe computerul dvs. și apăsați în mod repetat butonul BIOS. Acest lucru diferă de la producător la producător, dar mai ales este între „F2F8‘ fie ‘F12‘. În cazul laptopului meu Asus, acesta este F2. Puteți urma ghidul nostru despre cum să deschideți BIOS sau UEFI în Windows 11 chiar aici.

instalare windows 11lite

2. Odată ce vă aflați în configurarea BIOS, găsiți Începe comanda meniu și alegeți pen drive-ul de pe care să porniți. Pentru a face asta, glisați-l cu tastele săgeți de pe tastatură și apăsați Enter.

Cum se instalează Windows 11 Lite pe computer

3. Acum veți intra în configurarea Windows în câteva minute și o puteți parcurge așa cum ați proceda într-o configurare standard. Pe ecranul de selectare a partiției, alegeți partiția pe care am creat-o mai devreme și continuați.

partitie windows 11 lite

4. În funcție de hardware-ul dvs., procesul poate dura ceva timp, așa că nu vă panicați dacă pare blocat. Odată ce ați făcut acest lucru, computerul se va reporni de mai multe ori și înainte să vă dați seama, veți porni pe desktop-ul Windows 11 Lite!

Și este la fel de ușor! Windows 11 Lite este acum instalat pe computer. Deși îl puteți folosi așa cum este, îl vom comprima în continuare, așa că haideți să facem asta în secțiunea de mai jos.

Windows 11 Lite: impresii inițiale

După ce îl folosesc de câteva zile, îmi place Windows 11 Lite pentru impactul său ușor asupra computerului. Pe lângă spațiul de stocare suplimentar pe care îl am pe unitatea mea, sistemul Utilizarea CPU și RAM este acum și mai mică comparativ cu Windows 11 standard. De asemenea, nu am găsit erori sau erori care să distrugă Windows în timpul utilizării computerului. Singurul lucru care merită menționat este că celebra funcție de captură de ecran Windows+Shift+S nu funcționează. Acum, așa cum am menționat mai sus, nu există aplicații sau servicii suplimentare pe dispozitiv, ceea ce ajută la furnizarea de performanțe fără probleme și timpi de pornire chiar mai buni.

Cu toate acestea, asta înseamnă și că există fără Windows Defender sau orice software terță parte. De asemenea, lipsesc unele caracteristici ale Windows 11, cum ar fi animațiile netede, dar sincer îmi place cât de repede se deschid ferestrele acum. În general, mi-a plăcut această versiune a Windows 11 Lite și cu siguranță mă văd instalând-o ca o alternativă la ChromeOS Flex pe mai multe sisteme.

În schimb, deblocați versiunea Windows 11

În timp ce versiunea Windows 11 Lite pe care am instalat-o este destul de sigură, deblocarea copiei existente a Windows 11 este o alternativă excelentă pentru utilizatorii care nu doresc să-și asume riscul. Prin deblocarea computerului, veți putea elimina aplicațiile și serviciile inutile din sistem. De asemenea, va ajuta la eliminarea oricăror servicii de monitorizare suplimentare care ar putea rula pe computerul dvs. în fundal. Așadar, dacă ești cineva care ar dori să-ți păstreze copia existentă a Windows 11, atunci învață cum să faci jailbreak Windows 11 aici și să faci versiunea existentă mai ușoară.

Întrebări frecvente (FAQs)

Este Windows 11 Lite sigur?

Din experiența mea cu această versiune ușoară a Windows 11, nu am găsit niciun software rău intenționat în fișierele sau serviciile mele. Cu toate acestea, pentru a fi sigur, am efectuat o scanare Malwarebytes și a detectat două modificări de registru intitulate „PUM.Opțional.Dezactivați MRT‘.

Înainte de a intra în panică, trebuie să știți că administratorii fac aceste modificări pentru a bloca Scanarea și raportarea Instrumentului de eliminare a programelor malware Microsoft o dată pe lună. Deși nu pot vorbi în numele creatorului, presupun că aceste modificări sunt făcute pentru a se asigura că versiunea nu se blochează cu un alt serviciu Microsoft. Cu toate acestea, dacă credeți că aceste moduri nu merită timpul dvs., ar trebui să rămâneți la dezumflarea Windows 11 urmând secțiunea de mai sus.

Acest Windows 11 Lite reduce și timpul de pornire?

De fapt, o face. Mi-am dat seama ora de începere coborâți cel puțin 40 de secunde când utilizați această versiune a Windows 11 Lite. În funcție de hardware-ul sistemului dvs., este posibil să aveți și mai mult noroc.

Instalați o versiune ușoară a Windows 11 pe computer

Sper să vă distrați mult explorând această versiune ușoară a Windows 11. Cu toate acestea, dacă preferați să rămâneți la versiunea standard de Windows 11, verificați cele mai bune caracteristici ale Windows 11 și îmbunătățiți-vă experiența. De asemenea, în timp ce sunteți la asta, aflați despre cele mai bune funcții ascunse din Windows 11 prin intermediul articolului legat. Dacă ați instalat această versiune ușoară, care este experiența dvs. cu Windows 11 Lite? Spune-ne în comentariile de mai jos!


Windows 11 este un sistem de operare atractiv și plin de caracteristici, dar consumă multe resurse și poate încetini sistemele vechi. Recent, dezvoltatorul DEVNT a lansat o versiune redusă a Windows 11 numită Windows 11 Lite, care poate rula pe sisteme cu doar 2 GB de RAM și stocare de doar 10 GB. Windows 11 Lite elimină majoritatea efectelor consumatoare de resurse ale sistemului de operare, precum animațiile rapide și Windows Defender, astfel încât să fie mai rapid și mai puțin consumator de energie. Ghidul descris în acest articol explică cum să descărcați și să instalați Windows 11 Lite pe computer. Impresiile inițiale ale utilizării Windows 11 Lite sunt pozitive, deoarece sistemul este ușor și nu a întâmpinat erori sau probleme majore în timpul utilizării.
Închei această postare cu un simplu click pe butonul “Publică”, dar nu și cu un “adio” definitiv. Îmi voi reîntoarce curând cu noi subiecte din lumea tehnologiei și a inovației. Până atunci, nu uitați să vă păstrați curiozitatea și să explorați mereu noi oportunități de a vă îmbunătăți stilul de viață cu ajutorul tehnologiei. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x