Instalați Windows 10 pe al doilea SSD sau pe hard disk

⏱️ 3 min read

În cazul în care doriți să instalați Windows 10 pe SSD sau pe hard disk, iată un articol care vă va ajuta în acest sens. Am menționat trei metode diferite pe care le puteți folosi pentru a instala Windows 10 pe SSD sau pe hard disk. Metodele pe care le vom folosi sunt – 1. Creați o nouă partiție pe al doilea SSD sau hard disk, 2. Utilizați opțiunea personalizată pentru a instala pe noua partiție și 3. Creați Windows 10 USB bootabil. Deci iată-ne –

Creați o nouă partiție pe al doilea SSD sau pe hard disk

Windows 10 poate fi instalat pe SSD sau pe hard disk prin conectarea SSD-ului secundar sau a hard diskului la computer. Odată ce PC-ul dvs. îl detectează, puteți începe să vă pregătiți pentru partiția unității secundare. Se poate folosi instrumentul de gestionare a discului care este încorporat în Windows 10.

Asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a fișierelor care conțin date.

  1. Apăsați simultan Win + X pentru a deschide meniul Power Tasks și apoi alegeți Computer Management din opțiunile date.
  2. În această filă, veți întâlni opțiunea Stocare.
  3. Sub aceasta veți vedea opțiunea „Gestionare disc”. Faceți clic pe el pentru a deschide.
  4. În cazul în care există un volum existent, faceți clic dreapta pe acesta și ștergeți același volum.
  5. Apoi veți vedea stocarea nealocată.
  6. Faceți clic dreapta pe el și apoi creați un volum simplu.

Rețineți că alegeți o dimensiune de aproximativ 50 GB sau mai mult pentru partiția primară. De asemenea, puteți crea partiții extinse utilizând restul spațiului de stocare. Acum puteți instala Windows 10.

Utilizați opțiunea personalizată pentru a instala pe noua partiție

În timp ce instalați Windows 10 de pe unitatea USB, asigurați-vă că alegeți opțiunea „Personalizat”. După alegerea acestei opțiuni, vi se va solicita locația în care doriți să instalați Windows.

Alegeți partiția creată în pașii de mai sus sau puteți alege și „Spațiul nealocat”. Instalarea Windows va activa în sine partiția, dacă este necesar.

Doar un avertisment corect aici. Când creați și gestionați partiții, este convenabil să faceți și din Gestionarea discurilor, deoarece interfața este mai bună aici. Numărul de opțiuni este limitat, iar interfața este restricționată. Prin urmare, dacă nu gestionați partiția corect, atunci puteți șterge prima partiție de unitate.

După finalizarea instalării, computerul va reporni. Vi se vor afișa două opțiuni pentru a alege dintre cele două sisteme de operare. HDD-ul și SSD-ul vor fi disponibile în sistemele de operare. Astfel veți obține un acces complet la fișiere.

Creați Windows 10 USB bootabil

Pentru a instala Windows 10 pe SSD sau pe hard disk, puteți crea Windows 10 USB bootabil.

  • Pentru a face acest lucru, descărcați cea mai recentă ISO și apoi creați USB bootabil.
  • Conectați unitatea USB și apoi porniți de pe ea.
  • Va trebui să schimbați prioritatea de încărcare, astfel încât să crească de pe unitatea USB, mai degrabă decât HDD-ul implicit.

Va multumim pentru vizita:-)

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x