SQL este unul dintre cele mai fiabile și mai simple limbaje de interogare din jur. Oferă o sintaxă clară, care se citește ușor, fără a abstra prea mult din semnificația funcționalității.

Dacă doriți ceva istoric despre limbă, precum și câteva fapte interesante, consultați porțiunea de introducere a articolului meu Declarație SQL Update.

În acest articol, vom trece prin părțile importante ale creării unui tabel în SQL. „Aroma” mea preferată de SQL este SQL Server, dar informațiile despre crearea unui tabel sunt destul de omniprezente în toate variantele SQL.

Dacă nu ați folosit niciodată SQL sau nu știți ce este un tabel, nu vă temeți! Pe scurt (și pe larg), un tabel este un obiect de bază de date care deține sau conține toate datele din acea porțiune a bazei de date. Stochează aceste date în coloane numite și rânduri numerotate, ceea ce nu este neobișnuit dacă ați folosit vreodată vreun program de foi de calcul. Fiecare rând reprezintă o întreagă înregistrare a bazei de date.

Dacă datele ar fi sub formă de cutie, atunci un tabel ar fi o secțiune a raftului depozitului în care stocăm acele cutii.

Instructiune SQL Create Table Cu exemplu de
Fotografie de Nana Smirnova pe Unsplash

Simplific foarte mult explicația și există multe altele în tabelele SQL, dar asta nu intră în sfera acestui articol. Dacă doriți o explicație mai aprofundată pe tabele, vă încurajez să vă scufundați în Documentația Microsoft Database Design.

Înainte de a afla cum să creăm tabelul, este important să aflăm ce tipuri de date pot stoca aceste coloane și rânduri.

Tipuri de date

Tabelele SQL pot conține text, numere, o combinație de text și numere, precum și imagini și linkuri.

Când ne creăm tabelul, desemnăm tipul de date pe care îl vor păstra rândurile și coloanele sale. Iată clasificările generale ale datelor:

 • Numerice aproximative
 • Siruri de caractere
 • Data și ora
 • Șiruri de caractere Unicode
 • Numerice exacte
 • Alte

Voi enumera mai jos câteva dintre cele mai utilizate tipuri de date, dar dacă doriți mai multe informații despre toate tipurile de date, vă invit să verificați acest lucru articol exhaustiv despre fiecare tip de la Microsoft.

Iată tipurile de date mai frecvent utilizate din experiența mea, în nici o ordine specială:

 • caractere (dimensiune) – fix șir de lungime care poate conține litere, cifre, caractere speciale
 • varchar (dimensiune) – variabil șir de lungime care poate conține litere, cifre și caractere speciale
 • boolean – Zero (sau valorile care echivalează cu 0) este fals, diferit de zero este adevărat
 • int (dimensiune opțională) – un număr de până la 10 caractere, acceptă numere negative și pozitive
 • bigint (dimensiune opțională) – un număr de până la 19 caractere, acceptă numeri negativi și pozitivi
 • float (dimensiune, d) – un număr cu dimensiunea numărului total reprezentat de dimensiune și numărul de caractere după zecimalul reprezentat de d
 • data – data în formatul AAAA-LL-ZZ
 • datetime – ora dată în formatul AAAA-LL-ZZ hh: mm: ss
 • timp – timp în formatul hh: mm: ss

Bine, acum că știm ce tipuri de date pot conține rândurile și coloanele, să intrăm în părțile distractive!

Crearea unui tabel

1611671706 702 Instructiune SQL Create Table Cu exemplu de
Fotografie de Nikhil Mitra pe Unsplash

Înainte de a începe este important să reținem că voi furniza toate exemplele mele independent de orice program.

Cu toate acestea, dacă doriți să începeți să scrieți interogări și nu sunteți sigur de unde să începeți, aruncați o privire SQL Server Management Studio. Este un program gratuit, robust, utilizat pe scară largă și susținut în comunitate.

Alternativ, există mai multe opțiuni, inclusiv DB Fiddle care vă permit să creați scheme și să scrieți interogări chiar în browserul dvs.

Să începem cu o declarație simplă pentru a crea un tabel de bază:

CREATE TABLE table_name (
column1_name datatype,
column2_name datatype,
column3_name datatype,
column4_name datatype,
column5_name datatype,)

Există și alți parametri pe care îi putem adăuga după datatype pentru a mări coloanele:

 • NOT NULL – trecerea acestui parametru va asigura că coloana nu poate conține un NULL valoare
 • UNIQUE – trecerea acestui parametru va împiedica coloana să dețină aceeași valoare de mai multe ori
 • UNIQUE KEY – trecerea acestui parametru va desemna acea coloană ca un identificator unic. Este în esență o combinație a celor doi parametri anteriori.

Acum, vom crea un tabel (numit doggo_info care trebuie să adere la standarde de identificare pentru baze de date) să dețină informații despre rezidenții Woof Woof Retreat, o grădiniță de câine fictivă la care tocmai m-am gândit 🙂

CREATE TABLE doggo_info (
ID int UNIQUE KEY,
Name varchar(50) NOT NULL,
Color varchar(50),
Breed varchar(50),
Age int,
Weight int,
Height int,
Fav_Food varchar(100),
Fav_Toy varchar(100),
Dislikes varchar(500),
Allergies varchar(500) NOT NULL
)

Și iată noul tabel pe care tocmai l-am creat:

Nume Culoare Rasă Vârstă Greutate Înălţime Fav_Food Fav_Toy Nu-mi place Alergii

Veți observa că tabelul nostru este complet gol și acest lucru se datorează faptului că nu am adăugat încă date la acesta. A face acest lucru nu depășește domeniul de aplicare al acestui articol, dar am vrut să fiți conștient de acest lucru.

Creați un tabel dintr-un tabel existent

De asemenea, este posibil să creați un nou tabel pe baza unui tabel existent.

Este destul de ușor și nu necesită mult mai multă sintaxă. Trebuie să selectăm tabelul și coloanele din care să „copiem” din:

CREATE TABLE new_table_name AS
SELECT column1, column2, column3, column4 (use * to select all columns to be added to the new_table)
FROM current_table_name
WHERE conditions_exist

Deci, de dragul oportunității, am adăugat câteva date la ale noastre doggo_info tabelul și acum arată ca exemplul de mai jos:

Nume Culoare Rasă Vârstă Greutate Înălţime Fav_Food Fav_Toy Nu-mi place Alergii
margaretă roșu teckel standard 1 14 6 croșetat cu aromă de somon minge stricată păsări care zboară peste curte pisici, băi, curățenie
şef negru / bronz rottweiler 3 41 17 literalmente orice remorcher de frânghie rămânând pe canapea ascultând, comportându-se, nu bâlbâind pe tot
sammie miere ușoară Labrador 9 46 19 croșetat cu aromă de vită patul ei cățeluși răpită nu stie nimeni

Acum putem crea un alt tabel pe baza datelor pe care le avem în doggo_info rulați interogarea de mai jos:

CREATE TABLE puppies_only AS
SELECT *
FROM doggo_info
WHERE Age

We want to create a new table with all of the columns from the doggo_info masă, dar numai acolo unde Age este mai mic de 4. După executarea acestei interogări, noul nostru tabel va arăta astfel:

Nume Culoare Rasă Vârstă Greutate Înălţime Fav_Food Fav_Toy Nu-mi place Alergii
margaretă roșu teckel standard 1 14 6 croșetat cu aromă de somon minge stricată păsări care zboară peste curte pisici, băi, curățenie
şef negru / bronz rottweiler 3 41 17 literalmente orice remorcher de frânghie rămânând pe canapea ascultând, comportându-se, nu bâlbâind pe tot

Sper că puteți vedea cât de puternică poate fi această afirmație. Cu câteva linii în interogarea noastră, am copiat în esență date dintr-un tabel în altul, dar numai rândurile dorite.

Acesta nu este doar un instrument la îndemână pe care îl aveți în centura de instrumente pentru dezvoltatori - vă va economisi un timp nespus atunci când trebuie să mutați datele în jurul tabelelor.

Încheierea

Acum, că știi cum să creezi (sau să copiezi) un tabel în SQL, indiferent de situația în care ți se prezintă, poți începe să umple coloanele și rândurile cu date de stocat!

CREATE TABLE declarația este extrem de utilă și puternică. Ești gata să începi să-l folosești.

Dacă ați găsit acest articol util, verificați blog unde postez frecvent articole despre dezvoltare web, viață și învățare.

În timp ce sunteți acolo, de ce nu vă înscrieți la newsletter-ul meu? Puteți face acest lucru în partea dreaptă sus a paginii principale a blogului. Îmi place să trimit din când în când articole interesante (ale mele și altele), resurse și instrumente pentru dezvoltatori.

Dacă aveți întrebări despre acest articol sau, în general, anunțați-mă - veniți să salut Stare de nervozitate sau oricare dintre celelalte conturi de pe rețelele mele sociale pe care le puteți găsi sub buletinul informativ înscrieți-vă pe pagina principală a blogului meu sau pe profilul meu aici la fCC 🙂

Sa ai o zi minunată! Învățare fericită și codificare fericită, prietene!