Această declarație este utilizată pentru a crea un „index” pe o coloană dintr-un tabel existent.

Puncte cheie pe indici:

  • Acestea sunt utilizate pentru a îmbunătăți eficiența căutărilor de date, prezentând datele într-o anumită ordine, atunci când se alătură tabelelor (consultați ultimul ghid pentru JOIN afirmații) și multe altele.
  • Un index este un obiect „sistem”, ceea ce înseamnă că este utilizat de managerul bazei de date.
  • O parte din această utilizare este ca managerul bazei de date să actualizeze indexul atunci când datele utilizate de index se modifică în tabelul aferent. Rețineți acest lucru, deoarece creșterea numărului de indici într-o bază de date poate avea impact asupra performanței generale a sistemului.
  • Dacă descoperiți că SQL-urile dvs. rulează lent pe un anumit tabel sau tabele, crearea unui index este primul lucru de luat în considerare pentru a corecta problema.

Iată un exemplu de sintaxă a create index afirmație. Rețineți că sintaxa permite ca un index să fie peste mai multe coloane:

CREATE INDEX index_name
ON table_name (column1, column2, ...);

Pentru a crea un nou index pe câmpul mesei studenților, programOfStudy, utilizați următoarea afirmație:

Iată o declarație pentru a crea indexul:

create index pStudyIndex
on student (programOfStudy);

În MySQL, utilizați ALTER TABLE comanda pentru a modifica și a renunța la indexuri. MySQL Workbench oferă, de asemenea, instrumente GUI pentru gestionarea indexurilor.

Dar asta doar zgârie suprafața. Consultați documentația pentru managerul de baze de date la alegere și distrați-vă încercând singuri diferite opțiuni.