Scopul este de a transforma datele în informații, iar informațiile în perspectivă.

―Carly Fiorina

Despre Kibana

Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch

Kibana este o bucată de software de vizualizare a datelor care oferă o interfață bazată pe browser pentru explorarea datelor Elasticsearch și navigând în Stiva Elastică – o colecție de produse open-source (Elasticsearch, Logstash, Beats și altele).

În timp ce Logstash și Bits livrează date către Elasticsearch, Kibana deschide fereastra în Elastic Stack, permițându-vă să urmăriți fișierul sănătatea grupului dvs., a executa Buturuga și analiza seriilor temporale, detectează anomalii în date cu învățare automată nesupravegheată, descoperă relații folosind grafice și, cel mai important, extrageți informații din datele Elasticsearch cu vizualizări care pot fi combinate împreună într-un tablou de bord interactiv personalizat.

Astăzi aș vrea să vă arăt cum să creați un uimitor bord și un tabelar raport pe baza datelor Elasticsearch.

Suflecă-ți mânecile și să începem!

Unde să încep

Acasă pagina este locul unde începe totul.

1611985387 646 Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch

Aici puteți decide ce acțiuni să luați în continuare. Funcționalitatea disponibilă poate fi împărțită în două secțiuni logice:

  • Vizualizarea și explorând datele. Aici puteți crea un nou tablou de bord, vizualizare sau prezentare, puteți construi un model de învățare automată, puteți analiza relațiile din datele dvs. folosind grafice, și altele.
  • Gestionarea Stivă elastică: configurați spațiile, analizați jurnalele unei aplicații, configurați setările de securitate etc.

Ne vom concentra pe procesul de creare a vizualizărilor și adăugarea lor la tabloul de bord.

Cum se creează un tablou de bord în Kibana

Permiteți-mi să vă dau seama cât de ușor este să configurați un tabloul de bord bogat și începeți să raportați.

Primul pas esențial de făcut este să importă-ți datele în Kibana. Aveți la dispoziție mai multe opțiuni pentru adăugarea de date – puteți alege cea care funcționează cel mai bine pentru dvs.:

1611985388 858 Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch

În scop demonstrativ, am selectat datele eșantion.

Pentru a proiecta primele dvs. vizualizări de date și a le combina în tabloul de bord, deschideți fișierul Vizualizați pagină. Aici puteți crea, modifica și vizualiza vizualizările existente.

Ceea ce te va lovi imediat este abundența tipuri de vizualizare poți alege dintre.

După ce l-ați selectat pe cel de care aveți nevoie, alegeți un model de index ca sursă pentru a informa Kibana despre indexul dvs. Să alegem `kibana_sample_data_flights` și să începem să creăm o diagramă cu bare orizontale.

Acum puteți aplica o agregare metrică pentru axa Y și o agregare bucket pentru axa X. Aici este listă a tuturor agregărilor disponibile pentru diagrame.

Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch
Crearea unei diagrame orizontale în Kibana

Opțional, puteți personaliza culorile vizualizării.

Filtrare este o altă caracteristică puternică a Elasticsearch și Kibana. Oferă o modalitate de a vizualiza doar un subset selectat de documente.

Vedeți cum puteți aplica filtre câmpurilor pe baza condițiilor logice:

1611985390 388 Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch

După cum vedeți, Kibana oferă o modalitate simplă de filtrare a datelor prin interfața confortabilă. Odată cu aceasta, puteți alege cum să filtrați datele – fie utilizând fișierul Limbajul interogării Kibana (o sintaxă de interogare simplificată) sau Lucene.

Pentru a permite utilizatorilor finali să filtreze datele interactiv, puteți adăuga Control widgeturi – elemente speciale ale tabloului de bord care permit filtrarea datelor pur și simplu făcând clic pe ele.

O altă caracteristică pe care aș dori să o evidențiez este filtrare avansată după date și posibilitatea de a seta intervale de timp pentru reîmprospătarea datelor din tabloul de bord.

1611985391 190 Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch

Lucrul bun este că vizualizările sunt reutilizabil. După ce l-ați creat, puteți salvează-ți rezultatul și adăugați-l oricând la tabloul de bord, precum și acțiune împreună cu colegii dvs., având în vedere că au acces la instanța dvs. Kibana.

1611985391 217 Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch
Salvarea unei vizualizări în Kibana

După aranjarea tuturor elementelor de vizualizare pe o singură pagină, puteți exporta tabloul de bord final către PNG sau PDF format. Acesta este ceea ce face ca tablourile de bord să fie portabile – este ușor să le partajați în departamente în cel mai scurt timp.

Să vedem un exemplu de tablou de bord pe care îl puteți crea:

1611985392 704 Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch
Interacțiunea cu tabloul de bord din Kibana

În opinia mea, principalele caracteristici care fac ca fiecare tablou de bord să fie special sunt interactivitate și expresivitate. Cu acesta, puteți comunica cu eficiență indicatorii de afaceri.

Impresie personală

Vizualizările din Kibana îndeplinesc în mod ideal sarcinile pentru care sunt concepute. În plus, toate vizualizările sunt care îți atrage privirea și le puteți adapta în funcție de ideile dvs. de design. Întregul proces de creare a unui tablou de bord în Kibana este menit să fie rapid și eficient – și acest lucru se datorează interfeței intuitive și ușor de utilizat a Kibana.

Pe de altă parte, am simțit că unele funcționalități lipsesc aici.

Când lucrați cu date, una dintre tehnicile exploratorii eficiente pe care le puteți aplica este feliere și joc cu zaruri datele dvs. înainte de a afla la ce aspecte ale datelor trebuie să acordați atenție. În opinia mea, widgetul pentru tabelul de date nu este cea mai bună opțiune – prezintă datele într-un tabel plat care nu acceptă o vizualizare multidimensională a datelor. Dar jocul cu datele ar trebui să se facă interactiv și rapid.

Și aici este un controlul tabelului pivot intră în joc. După căutarea soluțiilor disponibile, alegerea mea a căzut pe un open-source conecteaza numit Flexmonster. Se ocupă de conectarea la Indice Elasticsearch și permite crearea rapoarte tabulare pe baza datelor din documentele sale. Odată cu aceasta, integrarea cu Kibana este ușoară – singurul lucru necesar pentru a începe este să instalați un plugin executând o linie de cod în linia de comandă. Puteți găsi mai multe detalii pe GitHub. Înainte de a-l utiliza, vă recomand să vă asigurați că instanțele dvs. Kibana și Elasticsearch sunt de aceeași versiune.

După ce configurați un instrument, sunteți gata să utilizați toate caracteristicile disponibile pentru a căuta informații detaliate.

Funcții pentru analiză și raportare

Flexmonster Pivot oferă acces rapid la cea mai esențială funcționalitate de raportare. Bara sa de instrumente permite conectarea la sursa de date, încărcarea rapoartelor salvate anterior, exportarea rapoartelor în PDF, excela, HTML, CSVși imagini. În plus, am reușit să trec rapid între două moduri diferite – grila și graficele. Opțiunile de formatare a celulelor includ condiţional și formatarea numerelor. Lista de câmpuri merită o atenție specială – aici puteți selecta ierarhii la rânduri, coloane, măsuri și filtre de raportare. Există, de asemenea, câmpul de introducere a căutării ceea ce este util dacă indexul are o listă lungă de câmpuri.

Una dintre caracteristicile pe care aș dori să le subliniez este abilitatea de a tragere și plasare ierarhiile chiar pe grilă. Astfel, puteți schimba complet felia prin interfața de utilizare.

Un altul este drill-through caracteristică – vă ajută să știți ce înregistrări stau în spatele valorilor agregate.

Lucrul cu un tabel pivot

Permiteți-mi să vă arăt cum să creați un raport pe baza datelor Elasticsearch:

1611985393 748 Instrumente puternice pentru vizualizarea si analiza datelor Elasticsearch

În timp ce testam instrumentul, am reușit agregat și filtru datele, fel valorile de pe grilă și salvați rezultatele pentru a continua să lucrați mai târziu cu raportul. În plus, exportul funcționează bine – este ușor să distribuiți rapoartele colegilor de echipă.

Aducând totul împreună

Astăzi am acoperit beneficiile pe care Kibana le oferă pentru vizualizarea datelor Elasticsearch. Ați putut fi sigur că modul în care tablourile de bord pot spori procesul de analiză.

În opinia mea, un tabel pivot este un instrument bun care vă permite să beneficiați de explorarea datelor înainte de a scoate răspunsurile la întrebări complexe.

Flexmonster completează frumos funcționalitatea disponibilă a Kibana – rapoartele pe care le creați cu acesta sunt inteligente, personalizabile și pot fi partajate cu ușurință între departamente.

Lucrând împreună, ambele instrumente au tot potențialul de a vă stimula povestirea.

Vă încurajez să încercați o astfel de combinație.

Ce urmeaza?