Instrumentul online a permis oricui să urmărească gratuit locațiile telefonice și ar trebui să vă faceți griji

Instrumentul online a permis oricui să urmărească gratuit locațiile telefonice și ar trebui să vă faceți griji
⏱️ 4 min read

Această poveste este mai mult decât un pic înfricoșătoare. Locația telefonului mobil ar fi putut fi căutată gratuit de absolut oricine datorită unui serviciu online. Este cel mai grav coșmar al tuturor. Așa este – este posibil să fi fost urmărit și nici măcar nu știai și nu ai putut face nimic pentru a-l opri.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Descoperirea

Această localizare a telefonului a fost descoperit pentru prima dată săptămâna trecută când The New York Times a raportat că datele despre locație furnizate de o companie de urmărire telefonică, Securus Technologies, erau utilizate pentru un fost șerif din Missouri. Ar urmări telefoanele mobile fără să depună cerere pentru o hotărâre judecătorească.

Dar acest șerif nu a fost singurul care a obținut date despre locația telefonului. ZDNet a aprofundat această poveste și a descoperit că Securus își obține datele de la LocationSmart, o companie care poate urmări orice telefon de pe Verizon, AT&T, T-Mobile sau Sprint.

KrebsOnSecurity a împărtășit apoi că LocationSmart oferă un instrument gratuit pe acest site web care permite oamenilor să caute locația telefoanelor lor mobile. Ar fi minunat dacă ți-ai pierde telefonul, nu? Trebuie doar să introduceți numele, adresa de e-mail și numărul de telefon și veți primi apoi un text de confirmare care vă va trimite ping-ul la cel mai apropiat turn celular. După ce sunteți de acord să permiteți sistemului să facă acest lucru, veți primi un text cu latitudinea sau longitudinea aproximativă a telefonului.

Merge și mai departe

Candidatul la doctorat Robert Xiao explică faptul că, deși toate acestea sună grozav, problema este că LocationSmart nu folosește niciun tip de verificare pentru a vă asigura că căutați datele de locație ale propriului telefon. Puteți introduce informațiile oricui și le puteți urmări.

Am dat peste asta aproape din întâmplare și nu a fost teribil de greu de făcut,”A împărtășit Xiao. „Este ceva ce oricine ar putea descoperi cu un efort minim. Iar esența este că pot urmări telefoanele mobile ale majorității oamenilor fără acordul lor.

Xiao a putut utiliza acest instrument online gratuit pentru a urmări în mod repetat locația prietenului său în doar câteva minute. Acest lucru i-a permis să înregistreze fiecare loc în care mergea prietenul său folosind coordonatele furnizate de LocationSmart.

Din fericire, instrumentul online a fost în cele din urmă deconectat. Dar, în timp ce era încă live, KrebOnSecurity a trimis cinci surse de încredere care și-au dat acordul. În doar câteva secunde, Xiao a reușit să afle locația fiecăruia dintre telefoanele mobile ale acestor surse. Una dintre aceste surse a spus că Xiao a reușit să-și dea seama de locația lor pe o rază de 100 de metri, în timp ce alta a spus că se află la 2,5 mile distanță.

news-location-sharing-globe

Fondatorul și CEO-ul LocationSmart Mario Proletti a negat că instrumentul său online ar fi făcut ceva greșit. „Nu oferim date”, a spus el. „Îl punem la dispoziție în scopuri legitime și autorizate. Se bazează pe utilizarea legitimă și autorizată a datelor de localizare care are loc numai cu acordul. Luăm în serios confidențialitatea și vom analiza toate faptele și le vom analiza.

Din ceea ce a spus, el a avut doar cele mai bune intenții cu acest instrument. Dar, cu siguranță, toți cei care au dat peste acest instrument nu aveau aceleași intenții. Datele arhivate datează din ianuarie 2017, așa că, în tot acest timp, oricine ar fi putut urmări fiecare mișcare.

Realizarea înfricoșătoare

Dacă aceste informații nu te sperie, nimic nu o va face. Cu siguranță, depășește LocationSmart. Dacă Proletti ar putea dezvolta acest instrument, ce ar putea împiedica pe oricine altcineva să dezvolte acest instrument? Este deja acolo; nu o putem lua înapoi. LocatonSmart este offline, dar nu este nimic care să împiedice pe altcineva să dezvolte același tip de instrument.

Nu contează ce măsuri de securitate luați, puteți fi urmărit.

Ești îngrijorat în mod justificat de această tehnologie? Acum ghiciți din nou tot ce faceți cu telefonul dvs. mobil? Știm că aveți comentarii în acest sens! Spuneți-ne ce părere aveți în spațiul dat de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x