de Bohdan Kit

Întrebări de pus atunci când angajezi un designer de produs pentru o pornire

Un ghid pentru a găsi pietre ascunse în mulțime

Intrebari de pus atunci cand angajezi un designer de produs
Curtoazie: Mike Shannon

Găsirea persoanei potrivite pentru o pornire poate fi dificilă, dar găsirea primului designer de produse care să vă consolideze produsul în termeni de estetică și de utilizare poate fi și mai dificilă. Încă de la început, vrei pe cineva capabil să conducă procesul de proiectare. Vreți pe cineva care să facă tot ce poate pentru a rezolva problemele utilizatorilor dvs. și va face produsul plăcut și ușor de utilizat.

Am avut această provocare de angajare recent la Kepler, deoarece încercam să găsim un rockstar de design pentru al nostru produs nou. În timp ce intervievam o grămadă de designeri de produse, am venit cu o listă de întrebări care acum ne ajută să scanăm potențialii angajați, cum ar fi o radiografie.

Așa cum a spus odată directorul Facebook pentru proiectarea produselor, Julie Zhuo,

La o pornire, aveți nevoie ca primii dvs. designeri să fie versatili – mari șmecheri … Nu numai că trebuie să înțeleagă profund și să gândească prin strategia produsului, ci trebuie să aibă și buni interacțiuni și vizual decent. sens, din moment ce vor face totul, de la proiectarea UX-ului până la gândirea la brand până la proiectarea icoanelor – trebuie să aibă un set de abilități divers.

Sfat Pro: Amintiți-vă întotdeauna că ar trebui să judecați un artist după munca lor. Nu vă bazați orbește pe o conversație simplă pentru a dezvălui adevărata lor personalitate și abilități.

Cu toate acestea, informațiile pe care le veți obține din a pune întrebările de mai jos vă vor ajuta să înțelegeți dacă sunteți interesat să vedeți munca acestui potențial angajat.

Ulterior, o anumită formă de sarcină de testare legată de provocările dvs. de proiectare a produsului ar fi un pas următor perfect.

Iată întrebările mele preferate de pus. Voi discuta de ce doriți să le întrebați și ce fel de informații ați spera să auziți ca răspuns.

1. După părerea dvs., ce este un design de produs?

De ce ar trebui să întrebi: Designul de produs este un domeniu extrem de interdisciplinar care conectează afaceri, psihologie, abilități tehnice și așa mai departe. Nu numai că doriți ca un angajat potențial să înțeleagă acest lucru, dar doriți și să le explice modul în care au aplicat aceste cunoștințe în munca lor anterioară.

Ce vrei să auzi: Unul dintre candidații pe care i-am intervievat a dat un răspuns bun:

Proiectarea produsului este un amestec de nevoi de afaceri, aspect vizual și leadership. De aceea este atât de greu, pentru că trebuie să fii bun la toate cele trei lucruri în același timp, dacă vrei ca produsul tău să aibă succes …

Acest lucru a arătat că știe cu adevărat ce face.

1611613269 5 Intrebari de pus atunci cand angajezi un designer de produs
Amabilitatea: Information Architects, Inc.

2. Spuneți-ne despre cel mai nou lucru pe care l-ați învățat și care v-a îmbunătățit activitatea de proiectare. Ce-a fost asta? De ce ai decis să investești timp în ea? Cum l-ați aplicat după aceea?

De ce ar trebui să întrebi: Proiectarea produselor este un domeniu în continuă evoluție. Învățarea modului de învățare este o necesitate pentru toți cei care se străduiesc spre succes în acest domeniu. O abordare practică este ceea ce distinge un bun designer de produs de unul mediocru.

Vrei pe cineva care a fost acolo și și-a murdărit mâinile de multe ori înainte să învețe cu adevărat cum funcționează cu adevărat. Mai mult, ai nevoie de un echilibru. Nu doriți ca cineva să efectueze cercetări nesfârșite ale utilizatorilor fără nicio valoare vizibilă pentru produs.

Ce vrei să auzi: Încercați să identificați relații bune cauză-efect. Dacă un designer a învățat ceva nou pentru a excela la munca sa, a evaluat cu atenție raportul timp-efort și apoi a aplicat aceste cunoștințe practic, ei sunt o stea rock a învățării.

Iată un exemplu de ceea ce aș considera un steag roșu major în această zonă:

Candidat: Recent, m-am împăcat bine [name of software] care vă ajută să creați acele icoane frumos proiectate.
Pe mine: Ne-ai putea arăta?
Candidat: Superiorul meu a decis că nu avem nevoie de ele …

3. În opinia dumneavoastră, cum ar trebui să înceapă un proces bun de proiectare? De ce?

De ce ar trebui să întrebi: După cum remarcă Simon Sinek, tot ceea ce facem ar trebui să înceapă cu „de ce?” În ciuda tipului de metodologie pe care o folosește un angajat potențial, proiectarea este un tip de job orientat spre om. Astfel, a avea un nivel decent de empatie și disponibilitatea de a relaționa cu problemele altora sunt abilități indispensabile în acest domeniu creativ.

Ce vrei să auzi: Ridică urechile pentru orice semne / comportamente care te-ar ajuta să descrii această persoană ca fiind grijă de nevoile altora. Un răspuns bun ar putea include ceva de genul acesta:

Încep mai întâi cu problema unui utilizator și apoi o încadrez ca o provocare de proiectare. O provocare bună nu este prea largă, dar îți lasă suficient teren pentru o abordare creativă a soluțiilor …

Intrebari de pus atunci cand angajezi un designer de produs
Curtoazie: Brian Pagán

4. Care este cel mai important aspect al jobului tău?

De ce ar trebui să întrebi: Practic este un test de conștientizare de sine. Oamenii trebuie să înțeleagă de ce au decis să fie designeri pe viață. În opinia mea, designerii și designerii de produse sunt rezolvatori de probleme care prosperă în echilibrul dintre ceea ce dorește utilizatorul și ceea ce are nevoie afacerea.

Ce vrei să auzi: Nu există un răspuns care să se potrivească tuturor. În experiența mea de angajare, unul dintre candidați a răspuns astfel:

Împuternicirea oamenilor este ceea ce mă conduce aici. Ajutându-i să-și facă treaba mai bine, să fie mai productivi și mai fericiți la sfârșitul zilei. A fost uimitor când utilizatorii au scris povești cum [product name] i-a ajutat să obțină promovare sau să crească veniturile. Pentru asta merită cu siguranță să lucrezi …

5. Ce ar trebui să fie primul – produs sau ghid de stil?

De ce ar trebui să întrebi: Este una dintre problemele cu puiul și ouăle. În 99% din cazuri, răspunsul arată dacă o persoană este capabilă să-și apere punctul de vedere. Proiectanții, ca și antreprenorii, ar trebui să aibă convingeri puternice, susținute în mod vag.

Ce vrei să auzi: Nici la acesta nu există un răspuns corect. Căutați o explicație rezonabilă de ambele părți.

În general, dacă aveți deja un fel de marcă, atunci un ghid de stil vă va ajuta cu siguranță să păstrați coerența comunicării vizuale și a imaginii sale.

Pe de altă parte, dacă angajezi pe cineva pentru a începe dintr-o pagină goală, atunci încercarea de a standardiza imagini este ca și cum ai curăța pantofii chiar înainte de a intra în noroi.

6. Spuneți-ne despre un moment în care ați simplificat o situație complexă sau o problemă. Ce v-a determinat să căutați o abordare mai simplă?

De ce ar trebui să întrebi: Am împrumutat-o ​​de la Dmytro Voloshyn, un bun prieten de-al meu. El îl folosește pentru a testa dacă un candidat se potrivește valorilor companiei sale. Și cred că funcționează perfect cu întreaga temă de pornire.

Munca bună astăzi este mai bună decât mâine o muncă grozavă. Așadar, căutați orice compromisuri pe care le-a făcut un candidat de dragul timpului și resurselor. Trăim într-o lume de incertitudine copleșitoare în care timpul devine cea mai scumpă monedă. Prin urmare, a face greșeli rapide este ceea ce face ca produsele excelente să fie pe termen lung.

Ce vrei să auzi:

Când am început să lucrez la [company name], a existat un flux de utilizatori foarte complex și lung care a necesitat o mulțime de pași de la un utilizator pentru a îndeplini sarcina și chiar mai multă muncă de dezvoltare pentru a lansa produsul. Am sugerat să acordați prioritate unuia dintre segmentele de clienți și să construiți un flux de utilizatori care să se potrivească mai întâi acelor clienți, eliberând noi funcții pentru restul segmentelor în cicluri de după. A ajutat la lansarea produsului mai repede și la evitarea costurilor ridicate de dezvoltare … Găsirea unei soluții simple este ceea ce înseamnă designul …

Intrebari de pus atunci cand angajezi un designer de produs
Amabilitatea: SCM World

7. Amintește-ți o situație în care ți s-a cerut să faci ceva ce nu ți-a plăcut sau care știai că este greșit. Cum ai reacționat?

De ce ar trebui să întrebi: Toată lumea are neînțelegeri din când în când cu colegii, prietenii, soțul și așa mai departe. Nu este vorba despre cine greșește sau are dreptate, ci despre comunicarea corectă.

Ce vrei să auzi: Răspunsul care mi-a ieșit cu adevărat în evidență a fost ceva după cum urmează:

Mai întâi trebuie să înțeleg care este scopul din spatele unei cereri. Odată ce o voi cunoaște, pot oferi soluțiile pe care el sau ea nici măcar nu a putut să le realizeze înainte de a le întreba [about something I personally did not like/thought was wrong]

8. Care este produsul tău preferat din punct de vedere al designului? Ce-ți place și ce nu-ți place? Cum l-ați îmbunătăți?

De ce ar trebui să întrebi: Candidații buni se pregătesc întotdeauna pentru aceasta în prealabil. Și asta e un lucru bun. Gândirea la produs este o abilitate care se stăpânește cu o practică constantă și deliberată. Un bun designer de produse nu va avea probleme în abordarea acestuia.

Ce vrei să auzi: Unul dintre candidații pe care i-am intervievat a răspuns că Medium este produsul ei preferat. Am săpat puțin mai adânc și l-am întrebat ce părere are ea despre introducerea mecanismului de aplaudare în loc de un simplu „like”, pe care mulți oameni l-au considerat destul de controversat. Ea a spus că fiecare publicație sau poveste publicată aici este un spectacol, iar o performanță bună ar trebui recunoscută cu un milion de palme. Un astfel de răspuns este un exemplu perfect de cineva cu abilitatea de a gândi bine produsul.

9. Începeți să lucrați la o nouă aplicație desktop / mobil / web. Care sunt primii tăi pași?

De ce ar trebui să întrebi: Este un fel de verificare duală. Oamenii se îmbunătățesc în tot ceea ce fac odată ce au instalat unele sisteme. Aceasta este șansa dvs. de a vedea dacă un candidat este capabil să dețină și să conducă procesul de proiectare a produsului în echipa dvs. Pe cealaltă parte a spectrului, căutați mai degrabă întrebări decât răspunsuri. Oamenii buni în designul produselor pun întotdeauna multe întrebări care îi ajută să facă față incertitudinii.

Ce vrei să auzi: Cine este utilizatorul? Care este platforma dorită? Acești utilizatori pot fi găsiți pe această platformă? Un designer de produs excepțional va pune cu siguranță întrebări de acest gen.

După ce ați dat câteva răspunsuri, căutați o explicație decentă a modului în care ar gestiona procesul de proiectare pentru tipul dvs. de produs. În cazul nostru, construim o aplicație desktop în primul rând pentru macOS. Astfel, familiarizarea cu orientările interfeței este un element crucial aici.

1611613269 870 Intrebari de pus atunci cand angajezi un designer de produs
Amabilitatea: Giphy

De ce ar trebui să întrebi: Acesta este unul destul de simplu. Cu toate acestea, în experiența mea, o mulțime de oameni au fost răniți aici. Fie nu urmăresc resursele vorbitoare de limbă engleză (ceea ce este o dorință uriașă în lumea globalizată de astăzi), fie pur și simplu nu vor putea să-și amintească de resurse. Acesta ar fi un steag roșu.

Ce vrei să auzi: Vrei doar să auzi nume notabile care produc conținut de înaltă calitate (cum ar fi Grupul Nielsen Norman, Invision Blog, Pin UX, IDEO si asa mai departe). De asemenea, ar trebui să arate dorința de a experimenta.

Un candidat mi-a arătat rezultatul experimentului culorilor butoanelor pe care l-a făcut după ce a citit un articol într-unul dintre blogurile menționate mai sus. Astfel, nu ezitați să îi invitați pe candidați dacă nu se oferă voluntari să arate ei înșiși câteva exemple. La sfârșitul zilei, descoperirea unei minți practice este întotdeauna utilă.

1611613270 913 Intrebari de pus atunci cand angajezi un designer de produs
Amabilitatea: Giphy

Sper că acest lucru vă va ajuta la următorul maraton de angajare și că veți găsi pe cineva care să conducă un design excelent în produsul dvs.

Dacă vi s-a părut utilă această poveste, vă rugăm să faceți clic pe? butonul și partajați pentru a-i ajuta pe alții să îl găsească! Poți să mă urmărești și pe Twitter. Ai gânduri sau feedback? Vă rugăm să nu ezitați să lăsați comentariile de mai jos. Mi-ar plăcea să le aud!