Întrebare: tocmai m-am conectat la contul meu și nu văd niciun progres din trecut.

Răspuns: Ați creat un cont duplicat. Deconectați-vă de la contul dvs. și încercați să vă conectați folosind un alt serviciu (Google, GitHub, Facebook) cu care ați fi fost obișnuit în trecut. Sau încercați să vă conectați utilizând o adresă de e-mail pe care ați fi putut-o utiliza pe Routech în trecut.

Întrebare: Primesc un mesaj de eroare când încerc să mă autentific sau să-mi salvez progresul.

Răspuns: Dacă primiți o eroare care spune: 'Oops! Something went wrong, Please try again in a moment.', aveți un cont duplicat cu aceeași adresă de e-mail sau nume de utilizator. Vă rugăm să trimiteți un e-mail echipei noastre de asistență: support@freecodecamp.org, care va îmbina sau elimina manual contul duplicat.

Întrebare: Am creat o donație lunară, dar trebuie să actualizez sau să întrerup recurența lunară. Cum pot face acest lucru?

Răspuns: Trimiteți una dintre chitanțele lunare de donație către donors@freecodecamp.org și spuneți-ne ce ați dori să facem. Ne vom ocupa de acest lucru pentru dvs. și vă vom trimite o confirmare.

Întrebare: Linia mea asupra portofoliului meu este inexactă.

Răspuns: Ne străduim să rezolvăm o serie de probleme cu dungile de pe Routech. Mulțumesc pentru răbdarea dvs.

Întrebare: Când încerc să rulez codul în editorul de cod / learn, testele nu par să ruleze.

Răspuns: Vă recomandăm să utilizați Firefox sau Chrome. Este posibil ca alte browsere să nu accepte cele mai recente caracteristici JavaScript pe care curriculum-ul nostru le necesită pentru a rula.

ad-banner

Întrebare: Când merg la / învăț provocările sunt complet goale.

Răspuns: Faceți o reîmprospătare a site-ului web apăsând control + shift + r în Windows sau comanda + shift + r pe Mac / Linux. Dacă acest lucru nu funcționează, poate fi necesar să vă ștergeți cookie-urile. Aici este cum să ștergeți anumite cookie-uri.

Întrebare: Una dintre provocările mele Routech se blochează și se blochează când o deschid.

Răspuns: Acest lucru este cauzat de o buclă infinită în editorul de cod. Iată cum să remediați acest lucru.

Întrebare: Am o întrebare de asistență la care nu se răspunde aici.

Răspuns: Puteți cere ajutor pe forumul nostru, iar echipa de voluntari Routech va face tot posibilul pentru a vă ajuta. Rețineți că, din motive de confidențialitate și securitate, nu au acces la contul dvs. în baza de date Routech. Rețineți, de asemenea, că va trebui să creați un cont de forum dacă nu aveți deja unul. Puneți întrebarea dvs. de asistență aici.