Întreruperea în masă a internetului cauzată de clientul Fastly

Fastly Internet Outage Featured
⏱️ 4 min read
Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Această știre strigă să aibă un Steve Urkel „Am făcut asta?” meme atașat la ea. O mare parte a internetului a fost închis temporar marți. A anunțat rapid, după ce totul a fost în ordine, că unul dintre clienții săi care a schimbat setările a fost sursa întreruperii în masă a internetului.

Clientul provoacă rapid întrerupere

Nu au fost doar multe site-uri web – site-urile web majore utilizate în întreaga lume, cum ar fi Amazon, au fost eliminate. Ne face să ne întrebăm dacă un client Fastly ar putea provoca o întrerupere a internetului în masă, ce ar putea face hackerii? După apariția acestei știri, toți toarnă colectiv peste cod, încercând să-și dea seama cum ar putea produce același efect?

Cod introdus rapid luna trecută, care a avut o eroare nedetectată. Aceasta a rămas latentă până când a fost lansat marți de către un client care actualizează setările, conform lui Nick Rockwell, șeful companiei de inginerie și infrastructură.

„Pe 12 mai am început o implementare de software care a introdus o eroare care ar putea fi declanșată de o anumită configurație a clientului în anumite circumstanțe”, a spus Rockwell. „La începutul zilei de 8 iunie, un client a impus o modificare validă a configurației care includea circumstanțele specifice care au declanșat eroarea, care a făcut ca 85% din rețeaua noastră să returneze erori.”

Fibră de întrerupere rapidă a internetului

„Am detectat întreruperile în decurs de un minut, apoi am identificat și izolat cauza și am dezactivat configurația”, a continuat el. „În 49 de minute, 95% din rețeaua noastră funcționa normal.”

„Chiar dacă au existat condiții specifice care au declanșat această întrerupere, ar fi trebuit să o anticipăm. Oferim servicii esențiale pentru misiune și tratăm orice acțiune care poate cauza probleme de service cu cea mai mare sensibilitate și prioritate. Ne cerem scuze clienților noștri și celor care se bazează pe ei pentru întrerupere și mulțumim sincer comunității pentru sprijinul acordat”, a conchis Rockwell.

Rapid și alte rețele populare de livrare a conținutului (CDN-uri) funcționează de la ideea că Internetul este mai sigur și chiar mai rapid dacă utilizatorii lor pot folosi servere care sunt în apropiere și optimizate pentru a prelua tipul de încărcare pe care o transportă.

Site-ul Web de întrerupere rapidă a internetului

Această filozofie funcționează de obicei bine, cu mai puțin timp petrecut la încărcare și cu operatorii CDN experți care se ocupă de munca groaznică a amenințărilor de securitate, traficului, facturilor etc. site-uri web importante pentru CDN-uri?

Agenția SEO Reboot a estimat că, în timp ce Fastly CDN a scăzut doar pentru puțin timp, ar fi putut costa Amazon 32 de milioane de dolari în vânzări. Dacă vă desfășurați afacerile în acest fel, este posibil să fiți foarte alarmați chiar acum.

Înapoi pe drumul cel bun

Se pare că totul este din nou pe drumul cel bun, dar este într-adevăr? Sigur, eroarea Fastly a fost remediată și toate site-urile web implicate în întreruperea majoră a internetului au fost restaurate, dar care va fi daunele viitoare?

Dacă acest lucru s-a întâmplat o dată, cu siguranță s-ar putea întâmpla din nou. Și acum toți hackerii au fost alertați cu privire la această vulnerabilitate în Fastly. Cu siguranță vor încerca să găsească o modalitate de a provoca o altă întrerupere și de a beneficia de ea cumva, cum ar fi cu ransomware.

Citiți mai departe pentru a afla despre întreruperea serviciilor pe care Google a suferit-o în septembrie anul trecut.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x