Introducere în TikTok și 6 reguli pentru crearea unei aplicații în aplicație

Introducere în TikTok și 6 reguli pentru crearea unei aplicații în aplicație
⏱️ 5 min read

TikTok este cea mai recentă aplicație pentru rețele de socializare care a luat Internetul prin asalt. Este o platformă care funcționează similar cu Vine, unde utilizatorii pot încărca videoclipuri scurte, de obicei cu muzică însoțitoare captivantă. Când Vine a apărut în 2012 și a câștigat rapid popularitate, Musical.ly a fost lansat ca competitor doi ani mai târziu.

Între timp, TikTok a început ca aplicația chineză, Douyin, înainte de a câștiga în cele din urmă popularitate dincolo de granițele Chinei. În 2018, versiunea internațională a TikTok a fuzionat cu Musical.ly, obținând acces la baza de utilizatori masivă a ultimei aplicații și devenind alegerea de facto pentru postarea de videoclipuri scurte pe social media.

Cum funcționează TikTok

Cu TikTok puteți posta videoclipuri de cincisprezece secunde pentru publicul aplicației. De asemenea, puteți lega aceste videoclipuri împreună în povestea dvs. pentru a crea un videoclip întreg care are șaizeci de secunde. Spre deosebire de Vine, TikTok vă permite să postați videoclipuri direct de pe telefon, în loc de numai prin intermediul aplicației.

Pentru a posta videoclipuri, trebuie mai întâi să vă creați un cont. În calitate de creator de conținut, TikTok vă oferă acces la câteva funcții de editare video de bază, pe lângă o serie de filtre, efecte speciale și un catalog gratuit de muzică pentru a face videoclipurile dvs. mai interesante.

Un număr de utilizatori TikTok au reușit să adune milioane de adepți pe site. Mai jos sunt modalitățile prin care vă puteți spori și audiența pe TikTok.

1. Încărcați conținut original în mod regulat

Există o mulțime de copycats pe TikTok. Deși este posibil să reușiți să copiați de câteva ori conținutul altor utilizatori, în cele din urmă publicul dvs. va realiza că nu sunteți posterul original al unui anumit concept pentru un videoclip.

Pentru a construi o urmărie puternică, de lungă durată, trebuie să creați conținut original care să îi împiedice pe fani să revină la dvs. pentru mai multe. De asemenea, este important să continuați să publicați conținut nou în mod regulat, deoarece publicul de pe Internet este notoriu nestatornic dacă nu lucrați pentru a-i menține angajat.

2. Rămâneți în topul tendințelor

O mare parte a publicului Tik Tok este alcătuit din iubitori de muzică, iar multe dintre cele mai populare videoclipuri Tik Tok sunt coperțile fanilor pieselor de muzică populară. Asigurați-vă că încorporați muzică proaspătă și populară în videoclipurile dvs.

Hashtag-uri în tendință

De asemenea, utilizați hashtaguri, care acționează ca faruri într-o mare de conținut TikTok pentru utilizatorii care caută videoclipuri într-o anumită categorie. Tik Tok folosește hashtaguri puțin diferit de Twitter. Majoritatea hashtagurilor de pe TikTok indică o anumită „Provocare”, cum ar fi recreerea unui videoclip de dans popular. Tot ce trebuie să faceți este să faceți față provocării, să faceți un videoclip despre aceasta și să îl încărcați pe TikTok folosind hashtagul pentru acea provocare specială pentru a atrage utilizatorii către videoclipul dvs.

3. Promovați-vă conținutul

Faceți echipă cu alți utilizatori TikTok pentru a vă promova conținutul pe canalele celorlalți. Acesta este un mod excelent de a construi o rețea de contacte în cadrul comunității și de a găsi noi segmente de public pentru conținutul dvs. O caracteristică unică pe care TikTok o oferă în acest sens este că vă permite să efectuați „duete” cu alți utilizatori.

Un utilizator poate încărca un videoclip cu o schiță sau o performanță și puteți să editați propriul videoclip și să îl plasați lângă al lor, astfel încât noul videoclip să arate ca voi doi care cântați împreună, separați printr-un ecran divizat. Partea interesantă este că nici măcar nu trebuie neapărat să-l cunoașteți pe celălalt utilizator pentru a-și folosi videoclipul pentru a crea o piesă de duet.

4. Studiază alte videoclipuri

Un videoclip care devine viral pe Tik Tok nu este de obicei un accident, ci mai degrabă rezultatul unui efort real din partea utilizatorului de încărcare. Studiați toate videoclipurile din nișa dvs. care au devenit cele mai populare și încercați să identificați factorii care au condus la succesul lor.

După ce ai o idee despre ceea ce face un videoclip popular, poți începe să implementezi aceste idei în propriile videoclipuri.

5. Folosiți echipamente profesionale

S-ar putea să credeți că videoclipurile de cincisprezece secunde de pe TikTok pot fi filmate pe telefonul dvs. smartphone folosind spațiul liber din dormitorul dvs., dar nu acesta este modul în care operează cu adevărat utilizatorii TikTok.

Echipamente profesionale de filmare

Investiți în unele echipamente profesionale de filmare, cum ar fi o cameră DSLR și un recorder audio, și alegeți locații interesante pentru a vă înregistra videoclipurile.

6. Promovați-vă conținutul pe alte platforme

Facebook și Instagram sunt resurse excelente pentru a găsi noi segmente de public pentru conținutul tău Tik Tok. Puteți partaja videoclipul dvs. TikTok pe alte platforme de socializare accesând meniurile de setări din contul dvs. TikTok și alegând opțiunea „Distribuiți”.

Diverse platforme de socializare

Odată ce videoclipul dvs. TikTok a fost distribuit, puteți crea anunțuri pentru videoclipul dvs. și le puteți publica pe Facebook și Instagram pentru o taxă nominală. Deoarece majoritatea publicului Tik Tok folosește și aceste două aplicații, puteți ajunge la bucăți mai mari din publicul dvs. potențial.

Concluzie

Este nevoie de talent și creativitate pentru a deveni mari pe TikTok. Dar cu răbdare, muncă grea și folosind metodele menționate mai sus, puteți fi pe drumul cel bun pentru a găsi vedeta în aplicație și a deveni următoarea senzație de internet.

Credit de imagine: Christoph Scholz prin Flickr, Jim Makos prin Flickr, Ron Mader prin Flickr

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x