Învață cum să joci Minecraft VR pe Oculus Quest 2 în câțiva pași simpli

Cum să joci Minecraft VR pe Oculus Quest 2
⏱️ 16 min read

Minecraft este un joc popular de construcție și aventură care a captivat mulți jucători de-a lungul anilor. Acum, cu Oculus Quest 2, puteți experimenta jocul dintr-o perspectivă cu totul nouă. Pentru a juca Minecraft VR pe Oculus Quest 2, primul pas este să achiziționați jocul și să-l instalați pe dispozitivul dvs. Apoi, trebuie să asigurați că aveți cont Oculus și că sunteți conectat la internet. După ce ați făcut toate acestea, porniți jocul și începeți să explorați lumea Minecraft dintr-o perspectivă cu totul nouă. În timp ce jucați, veți fi complet absorbiți în lumea Minecraft, putând să construiți și să explorați ca niciodată înainte. Acesta este un mod nou și interesant de a vă bucura de jocurile preferate, care vă va ține aderența mult timp.

Dacă există un lucru sigur, este că oamenii iubesc Minecraft. Fie că înveți despre cele mai bune descântece Minecraft Trident sau înveți cum să plantezi și să crești Minecraft, jucătorii iubesc acest sandbox. Totuși, știai că poți intra în lumea Minecraft folosind realitatea virtuală? Asa este! Utilizatorii Oculus Quest 2 vor fi bucuroși să afle că își pot pune căștile și pot juca Minecraft în realitate virtuală. Deci, dacă v-ați configurat Quest 2 și sunteți interesat să jucați Minecraft VR, citiți mai departe, deoarece vă spun cum să faceți exact asta.

Cum să joci Minecraft VR pe Oculus Quest 2 (2022)

Acest ghid va intra în detaliu despre cum să jucați Minecraft VR în Quest 2. Cu toate acestea, deoarece acest ghid acoperă și ambele ediții de Minecraft, utilizați tabelul de mai jos pentru a trece la cea pe care doriți să o jucați.

Pot juca ambele ediții de Minecraft în Quest 2?

Deși puteți juca ambele ediții de Minecraft în VR în Quest 2, există unele diferențe între ele, inclusiv procesele. La fel ca la jocurile Steam în Quest 2, computerul tău va rula și va difuza Minecraft pe Quest 2. Puteți juca următoarele versiuni de Minecraft în VR în Quest 2:

1. Minecraft Base Edition

Cunoscută și sub numele de Minecraft pentru Windows 10, versiunea Bedrock a Minecraft are un proces aproape plug-and-play pe care utilizatorii îl vor adora. Versiunea de bază acceptă deja VR și o putem pune în funcțiune rapid. Va trebui să-l achiziționați din magazinul Microsoft/Minecraft sau va fi în biblioteca dvs. Xbox Game Pass. Cu toate acestea, Bedrock Edition vine și cu propriul său set de dezavantaje. una mare este asta nu îl poți modifica așa cum poți modifica ediția java ceea ce ar putea fi o problemă pentru unii jucători. Cu toate acestea, dacă doriți cel mai simplu mod de a juca Minecraft VR în Quest 2, atunci mergeți mai departe și obțineți Minecraft pentru Windows (26,99 USD) și continuă să citești.

2. Minecraft Java Edition

Versiunea originală a Minecraft, ediția Java, este mult mai personalizabilă decât omologul său. De asemenea, include mai multe acțiuni VR fizice, astfel încât utilizatorii Oculus Quest 2 să se poată bucura mai mult de această versiune. Cu toate acestea, ediția Java nu acceptă în mod nativ rularea în VR și va necesita un proces puțin mai lung. La fel ca Bedrock, ediția Java poate fi achiziționată prin Microsoft Store sau va fi deja inclusă în biblioteca dvs. Xbox Game Pass. Așa că mergeți mai departe și cumpărați Minecraft Java Edition (26,95 USD) și continuă să citești.

Cum să joci Minecraft Bedrock Edition în Quest 2?

Ești gata să joci Minecraft Bedrock în Quest 2? Deși procesul este destul de ușor, va trebui să configurați câteva lucruri înainte de a începe. Prin urmare, vă rugăm să tăiați următoarea listă înainte de a continua.

Lucruri de care veți avea nevoie pentru a juca Minecraft Bedrock în Quest 2

Dacă ai urmat ghidul nostru anterior despre cum să joci jocuri Steam pe Quest 2, ești deja familiarizat cu Oculus Link. Software-ul oficial Meta pentru a juca jocuri pe PC pe Quest 2, Link este foarte util. Vom folosi Oculus Link pentru a transmite în mod esențial Minecraft pe computerul nostru. Deci, înainte de a continua, asigurați-vă că urmați ghidul de mai sus și asociați Quest 2 cu acesta.

2. Copie instalată a Minecraft Bedrock

Acum este firesc să aveți nevoie de jocul propriu-zis instalat pe computer înainte de a începe. Deci, mergeți mai departe și instalați Minecraft Bedrock/Minecraft pentru Windows pe computer și rulați-l în mod normal cel puțin o dată. Puteți căuta Minecraft pentru Windows în Microsoft Store sau în biblioteca dvs. Xbox Game Pass.

Deși Minecraft Bedrock are suport oficial VR, vom face acest pas suplimentar pentru a ne asigura că jocul se lansează fără probleme. Nu vă faceți griji, deoarece acest lucru nu vă pune în pericol Quest 2. Presupunând că ați configurat deja Oculus Link, urmați pașii de mai jos pentru a permite Minecraft să treacă.

1. Deschideți aplicația Oculus Link pe computer.

2. În bara laterală din stânga, găsiți și faceți clic pe setări buton.

3. Faceți clic pe fila General pentru a deschide setările acesteia.

căutare generală pentru oculus 2

4. Activați Surse necunoscute butonul și gata.

surse necunoscute roblox quest 2

Si asta e! După cum am menționat mai sus, nu vă faceți griji cu privire la viruși sau orice alte probleme, deoarece Minecraft VR este perfect sigur de utilizat pe Oculus Quest 2.

Crearea comenzii rapide Minecraft VR

Cel mai simplu mod de a rula Minecraft VR în Quest 2 este să creați o comandă rapidă care va lansa automat jocul în VR. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți instalat Minecraft pentru Windows înainte de a face acest lucru. Procesul în sine este foarte ușor, așa că asigurați-vă că îl urmați după ce ați terminat cu cerințele.

1. Faceți clic dreapta pe desktop și, în meniul Nou, faceți clic pe Creare o comandă rapidă nouă. Se va deschide o nouă fereastră.

Minecraft vr shortcut

2. Comanda rapidă vă va cere locația articolului. Copiați și lipiți următoarele și faceți clic pe următorul.

minecraft://Mode/?OpenXR=true 
cod de comandă rapidă

3. Denumiți comanda rapidă în funcție de preferințele dvs. Îi voi numi Minecraft Bedrock VR pentru simplitate. După ce ați terminat, faceți clic pe Terminare.

butonul de terminare

Si asta e! Noua dvs. comandă rapidă Minecraft VR a fost creată acum. Cu toate acestea, nu o porniți încă. Citiți mai departe, deoarece exact asta vom face în continuare.

Lansarea Minecraft Bedrock în Quest 2

Gata cu lucrurile de mai sus? Ok, să începem să lansăm Minecraft VR pe Quest 2. Păstrați-vă căștile la îndemână și urmați pașii de mai jos.

1. Asigurați-vă că limita dvs. Quest 2 Guardian este configurată și gata de plecare. Vă sugerez o limită de picior pentru o mișcare maximă. Cu toate acestea, dacă faceți acest lucru conectat cu un cablu scurt, este bine și să vă așezați.

2. Deschideți Oculus Link pe computer și asigurați-vă că setul cu cască este conectat la software. Activează Oculus Link pe Quest 2 dacă îți cere permisiunea.

misiunea 2 conectată

3. Pătrundeți-vă în Oculus Link din căști pentru a deschide interfața acestuia.

Cum să joci Minecraft VR pe Oculus Quest 2

4. Lansați comanda rapidă pe care am creat-o din controlerul Oculus Link Desktop sau de pe computer.

comandă rapidă pentru minecraft

5. Puneți căștile și așteptați cu răbdare un minut sau două, apoi uitați-vă în jur.

joc minecraft vr

Felicitări, acum joci Minecraft VR în Quest 2! Puteți folosi controlerele pentru a vă deplasa și chiar vă puteți controla mâinile pentru a săpa și a face tot felul de lucruri. Când doriți să părăsiți jocul, pur și simplu apăsați butonul Oculus și Ieșiți din aplicație pentru a reveni la ecranul Link. Puteți repeta pașii de mai sus pentru a porni din nou Minecraft VR și pentru a vă distra în joc! Cum să joci Minecraft Java Edition în Quest 2.

Cum să joci Minecraft Java Edition în Quest 2

După cum am menționat anterior, Minecraft Java este versiunea originală și cea mai modificabilă a Minecraft. Cu toate acestea, deoarece ediția Java nu acceptă automat VR, va trebui să facem câțiva pași suplimentari pentru ca aceasta să funcționeze. Să începem cu cerințele noastre.

Lucruri de care veți avea nevoie pentru a juca Minecraft Java în Quest 2

Ca și înainte, una dintre condițiile preliminare pentru această metodă este software-ul oficial Oculus Link. Va fi necesar să jucați Minecraft Java și să îl transmiteți în flux la Quest 2. Continuați și consultați ghidul Steam din secțiunea anterioară pentru a-l instala.

2. Java instalat

De asemenea, veți avea nevoie de clientul Java instalat pe computer înainte de a putea continua să instalați orice altceva. Pentru a defalca, Java este un limbaj de programare care ne va ajuta să rulăm Minecraft Java în realitate virtuală. Nu vă faceți griji, deoarece nu există nicio programare implicată aici. mergi înainte și ia Java(Gratuit) și instalați-l.

3. Minecraft Java instalat

De asemenea, trebuie să instalați ediția oficială a Minecraft Java înainte de a instala orice altceva din listă. Este de la sine înțeles că această instalare este cea mai importantă, deoarece vom avea nevoie de jocul în sine. Puteți merge mai departe și obțineți jocul de la Magazin Microsoft/Minecraft (26,95 USD) sau găsiți-l în biblioteca dvs. Xbox Game Pass. Deci, mergeți mai departe și instalați-l înainte de a continua.

4.Vivecraft

Vivecraft este un mod care permite Minecraft Java să ruleze cu ușurință în realitate virtuală. Aceasta este, de asemenea, o parte importantă a procesului, așa că asigurați-vă că îl descărcați și instalați înainte de a începe. Puteți continua și obține cel mai recent mod Vivecraft de la Descărcări Vivecraft (Gratuit) pagină.

Cum să joci Minecraft VR pe Oculus Quest 2

Voi folosi versiunea Vivecraft 1.17.X pentru asta. Asigurați-vă că alegeți programul de instalare VR din depozitul Github pe care îl vizați. Odată descărcat, alegeți alocarea maximă de RAM pentru a evita întârzierile și apoi faceți clic pe Instalare. Nu uitați să instalați Java mai întâi din punctul de mai sus, altfel instalarea va eșua.

5. Steam și SteamVR

Metoda de lansare a Minecraft VR pe Quest 2 va necesita, de asemenea, Steam și aplicația dumneavoastră oficială SteamVR. Acest lucru va ajuta la rezolvarea oricăror probleme de compatibilitate pe care le puteți întâlni. mergi înainte și ia abur (Gratuit) și SteamVR (Gratuit) pe computer și instalați-l.

Ca măsură de precauție, va trebui, de asemenea, să activați sursele necunoscute în software-ul Oculus Link pentru Minecraft Java să funcționeze fără probleme. Puteți învăța cum să faceți asta derulând în sus și căutând același lucru cu același nume. Odată ce ați făcut acest lucru, continuați să citiți.

Lansarea Minecraft Java în Quest 2

Ai instalat toate lucrurile de mai sus? Ok, să începem să lansăm Minecraft VR pe Quest 2. Păstrați-vă căștile la îndemână și urmați pașii de mai jos.

1. Asigurați-vă că limita dvs. Quest 2 Guardian este configurată și gata de plecare. Vă sugerez o limită de picior pentru o mișcare maximă. Cu toate acestea, dacă faceți acest lucru conectat cu un cablu scurt, este bine și să vă așezați.

2. Deschideți Oculus Link pe computer și asigurați-vă că setul cu cască este conectat la software. Activați Oculus Link dacă vă solicită permisiunea.

misiunea 2 conectată

3. Pe computer, lansați SteamVR din bibliotecă sau făcând clic pe pictograma VR din clientul Steam.

Cum să joci Minecraft VR pe Oculus Quest 2

4. Odată ajuns în Steam Home, puneți-vă căștile și deschideți interfața Airlink făcând clic pe butonul Oculus de pe controlerul din dreapta.

casa cu aburi

5. Atingeți pictograma monitorului pentru a deschide desktopul virtual. Dacă aveți mai multe monitoare, asigurați-vă că alegeți unul pe care să ruleze Minecraft; altfel nu vei vedea jocul deloc.

pictograma Oculus pe desktop

6. Odată ajuns pe desktopul virtual, porniți Minecraft Java căutând „Platformă Minecraft‘ fie ‘minecraft java‘.

Cum să joci Minecraft VR pe Oculus Quest 2

7. Când vi se cere să selectați versiunea, alegeți versiunea Vivecraft pe care am instalat-o. Atingeți ‘Joaca’ pentru a-l lansa.

minecraft oculus quest 2 vivecraft

9. Apăsați „Joacadin nou la avertismentul care apare.

minecraft oculus quest 2

5. Puneți căștile și așteptați cu răbdare un minut sau două, apoi uitați-vă în jur.

minecraft java

Felicitări, acum joci Minecraft VR în Quest 2! Puteți folosi controlerele pentru a vă deplasa și chiar vă puteți controla mâinile pentru a săpa și a face tot felul de lucruri. Când doriți să părăsiți jocul, pur și simplu apăsați butonul Oculus și Ieșiți din aplicație pentru a reveni la ecranul Link. Puteți repeta pașii de mai sus pentru a porni din nou Minecraft VR și pentru a vă distra în joc!

Pierde-te în Minecraft VR cu Oculus Quest 2

Sper că te distrezi mult jucând Minecraft VR pe Quest 2. După ce ai terminat, verifică viitoarea actualizare Minecraft 1.19 The Wild. Nu poți aștepta atât de mult? Puteți încerca și funcțiile Minecraft 1.19 chiar acum! Deci, vei juca Minecraft VR pe Oculus Quest 2? Împărtășește-ți părerea în comentarii.

În concluzie, Minecraft continuă să fie unul dintre cele mai iubite jocuri de către oameni din toate vârstele și acum, utilizatorii Oculus Quest 2 pot intra în lumea Minecraft folosind realitatea virtuală. În acest articol, am aflat cum să jucăm atât ediția Bedrock, cât și ediția Java a jocului pe Quest 2 și am discutat despre cerințele necesare, inclusiv configurarea Oculus Link și instalarea jocului pe computer. Cu toate acestea, indiferent de ediția pe care o alegeți, suntem siguri că veți fi încântați să explorați lumea Minecraft în realitate virtuală.
În speranța că v-am stârnit curiozitatea și v-am oferit informații utile și interesante, este timpul să ne despărțim. Vă mulțumesc pentru că ați ales să petreceți timpul alături de mine și vă aștept cu nerăbdare la următoarea noastră întâlnire pe blog. Până atunci, nu uitați să rămâneți conectați la ultimele tendințe și noutăți din lumea tehnologiei!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x